Final Fantasy VIII

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Final Fantasy VIII
Pelin eurooppalainen kansikuva
Pelin eurooppalainen kansikuva
Kehittäjä Square[1]
Julkaisija Square[1] (Japani)
Square Electronic Arts (Pohjois-Amerikka)
SCE Europe (Eurooppa)
Jakelija Eidos Interactive, Steam, Humble Store, Google Play, App Store ja PlayStation Store
Ohjaaja Yoshinori Kitase
Tuottaja Shinji Hashimoto
Suunnittelija Hiroyuki Itō
Säveltäjä Nobuo Uematsu
Pelisarja Final Fantasy
Julkaistu PlayStation
  • 1999
Windows
  • 2000
PlayStation 4
  • 2019
Xbox One
  • 2019
Nintendo Switch
  • 2019
Lajityyppi roolipeli[1]
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 16
USK 12
Alusta PlayStation, Windows, PlaySTation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Squall matkalla ensimmäiseen tehtäväänsä. Final Fantasy VIII:n välianimaatiot olivat oman aikansa peliksi todella näyttäviä.

Final Fantasy VIII (jap. ファイナルファンタジーVIII) on Squaren (nyk. Square Enix) kehittämä ja alun perin 1999 PlayStationille julkaisema Final Fantasy-sarjan roolipeli.[2]

Final Fantasy VIII otti aikanaan suuren askeleen uuteen suuntaan pelisarjassa. Pelimaailma oli samanlainen futuristisen ja fantasiamaailman sekoitus kuin Final Fantasy VII:ssä, mutta ulkoasu on muuttunut paljon. Sen sijaan että hahmot olisivat perinteiseen Final Fantasy -tyyliin pieniä ja isopäisiä, tässä osassa hahmojen ruumiit ovat realistisia.[2]

Taistelusysteemi oli kenties suurin muutos; uusi Junction-systeemi jakoi mielipiteitä. Junction perustuu siihen, että pelisarjan muistakin osista tutut Summon-olennot (Guardian Forcet) liitetään hahmoon, ja siten hahmo saa käyttöönsä kykyjä mitä GF on oppinut.[2]

Myös taikasysteemi on ennennäkemätön: nyt hahmot eivät opi taikoja lopullisesti, vaan niitä hankitaan vetämällä (Draw) niitä vihollisista tai erityisistä Draw Pointeista. Kun taikoja on hankittu tarpeeksi, niitä voi asettaa nostamaan hahmon kykyjä, kuten vahvuutta tai osumapisteitä.[2]

Pelissä tulee esiin myös täysin uusi ominaisuus, korttipeli. Korttia voi pelata muiden hahmojen kanssa ja niitä voi keräillä. Säännöt vaihtelevat otteluiden mukaan. Voittamalla korttipelejä saadaan lisää kortteja. Kortteja voi saada myös monella muulla tavalla, kuten muuttamalla vihollisia niiksi. Kortteja voi muuttaa esineiksi, ja tällä tavalla saada harvinaisia esineitä.[2]

Vuoden 2019 E3-messuilla Square Enix paljasti, että pelistä on tulossa remasteroitu versio vuoden 2019 aikana PlayStation 4-, Xbox One-, Nintendo Switch-konsoleille ja PC:lle.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin päähenkilöt ovat lähes samanikäisiä (17-vuotiaita) lukuun ottamatta Quistista ja Seiferiä, jotka ovat molemmat 18-vuotiaita. Jokaisella hahmolla on oma tehokas Limit Break -erikoishyökkäys, joka tulee mahdolliseksi käyttää mm. silloin, kun hahmon energiapisteet (HP) alittavat tietyn pisteen. Tavanomaisesti HP-mittari on tuolloin sävyltään keltainen. Limit Breakin saa hyökkäysvaihtoehdoksi myös Aura-loitsun avulla.[2]

  • Squall Leonhart on pelin keskeisin miespäähenkilö ja pelihahmo. Hän on melko epäsosiaalinen, yksinäinen ja vähäpuheinen nuorukainen. Hän opiskelee Balamb Garden -nimisessä sotakoulussa tullakseen SeeD-palkkasotilaaksi. Aseenaan hän käyttää revolverin ja miekan yhdistelmää, Gunbladea. Squallin Limit Break on Renzokuken, johon on mahdollista saada neljä erilaista lopetusiskua. Näistä paras, Lion Heart, on pelin voimakkain hyökkäys, joka tuottaa viholliselle jokaisesta iskusta 9999 pisteen verran vahinkoa.
  • Rinoa Heartilly on Forest Owls -nimisen vastarintaryhmän jäsen ja pelin päänaishenkilö. Rinoa tapaa Squallin ensimmäistä kertaa Balamb Gardenin tanssiaisissa. Luonteeltaan hän on Squallin vastakohta; hän on erittäin puhelias ja ystävällinen. Aseenaan Rinoa käyttää ammuttavaa kiekkoa. Limit Break -iskuissaan hän käyttää apunaan koiraansa Angeloa, ja myöhemmässä vaiheessa Angel Wing -hyökkäys suorittaa satunnaisesti tehokkaita taikoja.
  • Quistis Trepe toimii opettajana Balamb Gardenin koulussa. Hän on salaa ihastunut Squalliin. Quistis käyttää aseenaan ruoskaa. Hänen Limit Breakinsa on Blue Magic -niminen valikko, joka koostuu pääsiallisesti eri hirviöiden erikoishyökkäyksistä. Pelaajan täytyy itse täyttää valikko opettamalla Quistikselle lisää erikoishyökkäyksiä eri esineiden kautta.
  • Zell Dincht on opiskelijana Balamb Gardenissa ja hän on erikoistunut lähitaisteluun. Luonteeltaan hän energinen ja reipas, mutta myös hyvin impulsiivinen. Zellillä on jatkuva himo hot dogeista. Aseinaan Zell käyttää omia nyrkkejään ja iskuja tehostavat erilaiset taisteluhansikkaat. Limit-iskuissaan hän suorittaa monia erilaisia hyökkäyksiä, kun pelaaja painelee oikeat komennot.
  • Irvine Kinneas on tarkka-ampuja ja opiskelija Galbadia Gardenissa. Hän pukeutuu cowboy-tyyliin ja ainakin hän itse kokee olevansa naistenmies. Koska Irvine käyttää tuliaseita, hänen Limit Breakissaan pelaaja voi ampua Irvinellä hetken aikaa monta kertaa erilaisilla ammuksilla.
  • Selphie Tilmitt on Trabia Gardenin vaihto-oppilas, joka on siirtynyt Balamb Gardeniin. Luonteeltaan pirteä ja myös vähän lapsellinen Selphie on myös taitava teknisten laitteiden kanssa. Hän käyttää aseenaan Nunchakua. Hänen Limit Breakinsa on Slots, jossa pelaaja voi selata satunnaisia taikoja. Selphiellä on tavan taikojen joukossa myös neljä täysin omaa erikoishyökkäystä, jotka tulevat pelaajalle satunnaisesti mahdollisiksi valita riippuen hahmon Luck- eli onnipisteistä. Nämä neljä erikoistyypin hyökkäystä ovat Rapture (= poistaa normaaliviholliset kentältä), Full cure (= parantaa omien hahmojen energiat täysiin ja poistaa statusvaivat tai -sairaudet), Wall (= loihtii kaikille tiiminjäsenille protect ja shell -suojaloitsut) ja The End (= tuhoaa kaikki viholliset, myös pomovastukset).
  • Seifer Almasy on Squallin ylpeä opiskelutoveri ja koulun isoin kiusaaja – ainakin jos Zelliltä kysytään. Seifer on fanaattisen voitontahtoinen ja ratkaisee miltei kaikki tilanteet väkivalloin. Seiferin taustatukijoukkoihin kuuluvat Fujin ja Raijin. Squallia Seifer pitää pahimpana kilpailijanaan ja aikaisemmin Seiferillä huhutaankin olleen suhde Rinoaan.

Guardian Forcet (GF)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guardian Forcet eli GF:t ovat pelihahmojen hallinnassa olevia olentoja tai hirviöitä, jotka voidaan kutsua taistelussa GF-komennon avulla. GF:t suorittavat pääasiallisesti erilaisia näyttäviä ja vihollista vahingoittavia hyökkäyksiä lukuun ottamatta esimerkiksi Carbunclea, joka tekee pelattaville hahmoille reflect-loitsun. Guardian Forcet ovat vastineet Final Fantasy VI Espereille ja Final Fantasy VII Summoneille. Osa Guardian Forceista onkin samoja kuin aikaisemmissa osissa, mutta myös pari uutta löytyy.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

CD #1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Squall Leonhartilla, seitsemäntoistavuotiaalla sotakouluoppilaalla, on jatkuva tarve vakuuttaa kaikille – eritoten itselleen – pystyvänsä pärjäämään yksin ja toimimaan omin avuin. Orpona kasvanut Squall on kohtalon oikusta päätynyt asumaan Balamb Gardenin sotakouluun, jossa koulutetaan SeeDeiksi kutsuttuja kadetteja. Pelin alkuanimaatiossa Squallin pitkäaikainen kilpailija ja jatkuva isottelija, Seifer, haavoittaa Squallia harjoittelussa. Tarina alkaakin siitä, kun opettaja nimeltä Quistis hakee otsansa satuttaneen Squallin pois sairaalasiivestä. Tunnilla Quistis muistuttaa iltapäivän kokeesta, jota ennen Squallin on haettava läheisestä Tuliluolasta (Fire Cavern) Ifrit -niminen GF. Tämän jälkeen Squall, Zell ja Seifer osallistuvat joukkueena SeeD-kokeeseen, jossa yritetään estää Galbadian valtion hyökkäys naapurimaahan Dolletiin. Tottelematon Seifer ei läpäise koetta, mutta neljä lupaavaa kokelasta kuitenkin valmistuu SeeDeiksi: Squall, Zell, Selphie ja Nida.

Uusien valmistuneiden kunniaksi Balamb Gardenissa vietetään heti samana iltana kekkerit, joissa Squall on tapansa mukaan syrjässä muista. Nuorukaisen apaattinen katse harhailee tähtitaivaassa, kunnes eräs nuori hupakko pyytää häntä tanssimaan. Squall ei alkuun suostu kavaljeeriksi, sillä hän vetoaa surkeisiin tanssitaitoihinsa. Päällekäyvä hempukka vetää hänet kuitenkin väkisin mukaan tilavalle tanssilattialle ja askeleet opitaan vauhdikkaammin kuin yläasteen liikuntatunnilla.

Valssauksen päätteeksi mustahiuksinen viettelijätär livahtaa tiehensä. Squallin sensuellit tanssitaidot saavat kuitenkin Quistikselta ihailua, ja opettaja raahaa Squallin yöksi mukaansa Training Centeriin eli harjoittelukeskukseen, jossa pörrää koulun omia hirviöitä. Salaisella alueella Quistis purkaa Squallille sydäntään, mutta tunteellista ummetusta poteva nuori mies ei tajua Quistiksen vuodatusta vaan kehottaa opettajaa puhumaan ennemmin seinälle. Poistuessaan Squall ja Quistis joutuvat myös pelastamaan Ellone-nimisen tytön, joka on alakynnessä hirviön kanssa.

Seuraavana aamuna Selphie herättää Squallin, sillä heille ja Zellille on myönnetty ensimmäinen tehtävä SeeDeinä. Heidän tulee matkata Timber-kaupunkiin, jonka Galbadia on juuri miehittänyt. Kolmikko lähtee junalla kohti Timberiä, mutta matkan aikana kaikki vaipuvat sikeään uneen kuin noiduttuina. Squall, Zell ja Selphie näkevät yhteisen unen, jota he eivät ota ymmärtääkseen. Unessa seurataan 27-vuotiaan galbadialaisen sotilaan Laguna Loiren ja tämän ystävien, Kiros Seagillin ja Ward Zabacin, matkaa Galbadian pääkaupunkiin eli Deling Cityyn. Unen kohokohdassa Laguna pääsee ensimmäistä kertaa puhumaan ihastukselleen, pianonsoittaja Julia Heartillylle. Typerä nahjus kuitenkin joko pälpättää yön läpeensä tai sammahtaa sängylle (pelaajan teoista riippuen) ilman, että saa koskaan kakistettua tärkeintä ulos. Unen päätyttyä Squall ja muut heräävät ja ihmettelevät, mistä jaetussa unessa oikein oli kyse. Lopulta Squall sanoo, että heidän tulee ennemmin keskittyä tehtävään.

Heti Timberiin saavuttuaan kolmikon ottaa vastaan Metsäpöllöt eli Forest Owls -niminen vastarintaryhmä, joka on SeeDien avun alun perin tilannutkin. Squall menee tapaamaan johtajaa ja yllättyy huomatessaan, että joukkioon pomona on se sama hupakko, jonka kanssa hän tanssi eilen – toisin sanoen Rinoa Heartilly. Tämä nuori naikkonen on laatinut suunnitelman kaapata Galbadian presidentti Vincent Delingin tekemällä hieman muutoksia hänen yksityisjunaansa. Suunnitelma näyttää aluksi toimivan, mutta kaapattu presidentti paljastuu kaksoisolennoksi ja lopulta naamioituneeksi hirviöksi. Squall, Selphie ja Zell voittavat sen ja aikoivat jo lähteä kurjasta vastarintaryhmästä. Silloin Rinoa kaivaa kiireesti esiin sopimuksen, jossa Balamb Gardenin rehtori on vakuuttanut SeeDien pysyvän Forest Owlsien palkkalistoilla, kunnes Timberin vapaus on varmistettu. Squall, Selphie ja Zell eivät tästä ilahdu, mutta taipuvat jäämään pakon edessä.

Pian joukkio saa kuulla, että presidentti Deling aikoo käyttää Timberin TV-asemaa lähettääkseen tärkeän sanoman koko maailmalle. Vastarintaryhmä ja SeeDit lähtevät heti ottamaan asiasta selvää livahtamalla miehitettyyn kaupunkiin. Presidentin TV-lähetys keskeyttää heidän matkansa. Lähetyksessä presidentti kertoo nimeämästään uudesta suurlähettiläästä, velhotar Edeasta. Äkkiä Seifer ilmestyy Quistiksen kanssa ja he ottavat presidentin panttivangiksi suorassa lähetyksessä. Squall, Selphie ja Zell lähtevät kiireesti Quistiksen avuksi. Valitettavasti tilanne riistäytyy käsistä ja Zell möläyttää kaikille terrorismin epäilijöille heidän olevan SeeDejä. Vangittu presidenttikään ei kauan vangittuna pysy, sillä velhotar Edea yllättää vahtina toimivan Seiferin ja viekoittelee tämän matkaansa.

Squallin ryhmä ihmettelee Seiferin katoamista, mutta joutuu olosuhteiden pakosta joksikin aikaa piilottelemaan Timberissä, sillä kaupungin ulospääsytiet on tukittu sieppausta seuranneen kaaoksen vuoksi. Quistis ehdottaa päivien odotuksen jälkeen, että heidän tulee siirtyä lähimpään Gardeniin, joka sattuu olemaan Galbadia Garden. Rinoa liittyy nyt pysyvästi mukaan ryhmään. Joukkio lähtee junalla eteenpäin ja jättäytyy metsän laidalla olevalle pysäkille. Metsän läpi kulkiessaan Squall, Selphie ja Quistis vaipuvat äkkiä Lagunan unimaailmaan. Tällä kertaa uni käsittelee Lagunan, Kirosin ja Wardin tehtävää Centra-manteereella. Miesten tarkoitus on tutkia salaperäiselle suurvalta Estharille kuulunutta kaivosta. Kaverukset joutuvat lopulta pakenemaan ja retken lopputuloksena Ward menettää äänensä.

Herättyään Squallin porukka jatkaa Galbadia Gardeniin, jossa he saavat kuulla, että Seifer on teloitettu presidentin uhkailusta. Heille annetaan myös tärkeä ja vaarallinen tehtävä. Uuden suurlähettilään eli velhotar Edean ansiosta Galbadia kykenee aloittamaan maailmanvalloitusaikeensa, mutta tällaistahan eivät pienemmät valtiot suvaitse. Niinpä SeeD-ryhmän tehtäväksi tulee salamurhata Edea. Noita on tarkoitus ampua kesken Deling Cityssä pidettävän paraatin, joten Squallin joukkoon lisätään Galbadia Gardenin paras tarkka-ampuja, Irvine Kinneas. Irvine pitää itseään varsinaisena naistenmiehenä, joten ryhmän matkatessa junalla Deling Cityyn, ehtii Irvine ahdistella lähes jokaista vuorollaan.

Deling Cityssä joukkion neuvonantajaksi paljastuu Rinoan isä kenraali Caraway, joka ensi alkuun vaati SeeDeiltä testin. Toisin sanoen hourupää komentaa palkkasoturit käymään Tuntemattoman kuninkaan hautaholvissa (Tomb of the Unknown King) hakemassa erään oppilaan ID-numeron. Ja siinä ohessa ehkä Brothers -GF:n... Joka tapauksessa testin suoritettuaan ryhmä pääsee kenraalin puheille ja Caraway selostaa suunnitelmansa. SeeDien on tarkoitus jakautua kahteen ryhmään: porttiryhmään ja tarkka-ampujaryhmään. Squall ja Irvine muodostavat tarkka-ampujaryhmän ja Quistis, Zell ja Selphie porttiryhmän. Tarkoitus on jumittaa Edean paraativaunu valtavan kaariholvin rautaporttien väliin, jolloin tarkka-ampuja eliminoi hänet. Rinoalla on kuitenkin omasta mielestään parempi suunnitelma, jossa ideana on pukea Edean ylle epämääräisen taikavoimainen koru, mikä – ainakin toivottavasti – riistäisi velhottaren voimat. Kenraali ja Quistis pitävät suunnitelmaa asianmukaisen naurettavana. Quistis ja Rinoa riitelevät aiheesta, kunnes Rinoa karkaa salaa sotkemaan SeeDien suunnitelmia. Quistis kuitenkin palaa Carawayn kartanoon pyytämään Rinoalta anteeksi – ja vielä Zell ja Selphie mukanaan. Heidän epäonnekseen Caraway on asettanut taloonsa aikalukon pitääkseen kaistapäisen tyttärensä sisällä, joten Rinoan sijaan koko porttiryhmä jääkin kartanoon loukkuun. Viemäreiden kautta ryhmä kuitenkin pääsee juuri ajoissa asemapaikalleen.

Tällä välin Rinoa hiipi presidentin palatsiin tarkoituksenaan antaa Edealle mystinen medaljonki, mutta Edea tyrmää Rinoan leikiten ja ottaa hänet hallintaansa. Sitten Edea kävelee korokkeelle pitämään ylimielisen ja vaaraa uhkuvan puheen, jota myös presidentti Deling seuraa suuren hämmennyksen vallassa. Squall ja Irvine kuuntelevat puhetta muun yleisön joukossa ja he hätkähtävät nähdessään Rinoan. Puheen päätteeksi Edea tappaa presidentin ja ottaa täten Galbadian omaan hallintaansa. Hän myös loihtii kaupungin kaariholvin patsaat eloon, jotta ne voisivat syödä Rinoan seremonian aikana veriuhrina. Squall ja Irvine ehtivät palatsin sisälle juuri parahiksi pelastamaan Rinoan, minkä jälkeen kolmikko menee asemapaikalle odottamaan oikeaa hetkeä ampua juhlakulkueeseen liittynyt Edea. Harmi vain, että siinä odotellessa Irvine alkaa hermoilla ja väittää, ettei pysty ampumaan Edeaa paineiden ollessa niin kovat. Squall tyrmistyy tästä, mutta onnistuu vakuuttamaan Irvinen edes yrittämään.

Edean paraativaunun ajaessa kaariholviin porttiryhmä sulkee portit antaen siten tarkka-ampujaryhmälle tilaisuuden. Irvine ampuukin, mutta Edea pysäyttää laukauksen. Niinpä Squall rysäyttää varastetulla autolla kaariholville hoidellakseen työn loppuun omin käsin. Siellä Squall törmää Edean lisäksi elossa olevaan Seiferiin, josta Edea on tehnyt ritarinsa. Squall ja Seifer taistelevat yksi-yhtä vastaan, ja Squall voittaa. Rinoa ja Irvine tulevat pian Squallin avuksi Edeaa vastaan. Taistelun päätteeksi Edea kuitenkin loihtii valtavan jääpiikin, jonka hän ampuu Squallin rinnasta läpi. Squall menettää tajuntansa Rinoan kirkuessa vieressä.

CD #2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lagunan elämänvaiheet jatkuvat unimaailmassa sotilasuran lopettamisella. Hän asuu nyt Winhill-nimisessä kylässä ja toimii lapsenvahtina Ellone-nimiselle tytölle samalla kun jahtaa kaupungissa mekastavia hirviöitä. Unessa Lagunan luona vierailee myös Kiros, mutta Wardin kerrotaan työskentelevän tätä nykyä D-District-vankilassa talonmiehenä. Kiros ihmettelee Lagunan kiintymystä kyläpahaseen, mutta Laguna tuntee kasvavaa kiintymystä kaupungin baarinpitäjää, Rainea, kohtaan eikä kykene jättämään tätä ja Ellonea yksin.

Herätessään SeeDien tilanne oli seuraava: Squall oli joutunut eristysselliin samalla kun Quistis, Selphie, Zell ja Rinoa jakoivat yhteisen sellin. Joukko vartijoita tuli hakemaan Rinoan, mutta muut jäivät yhä vangeiksi. Muiden miettiessä pakokeinoa Seifer otti Squallin ja alkoi kiduttamalla udella tältä tietoja SeeDeistä, erityisesti että miksi he ovat velhottaria vastaan. Squall ei kuitenkaan tiennyt vastausta Seiferin kysymykseen ja sai kärsiä kidutuksesta. Samalla hän kuuli, että Galbadia aikoi kostotoimena laukasta ohjuksia Gardeneihin.

Zell keksi lopulta keinon päästä vapaaksi, koska hän oli ainoa, jolla oli aseet käytössä, nimittäin nyrkit. Hän huijasi vartijoita Quistisin ja Selphien avulla, pääsi ulos ja löysi kaikkien aseet. Sitten kolmikko lähti etsimään Squallia ja löysivät hänet ylemmältä tasolta. Seuraavaksi he miettivät ulospääsyä. Kaikki ajattelivat, että paras kavuta alas. Siellä heitä odotti kuitenkin karvas yllätys: he olivatkin maan alla. He lähtivät kapuamaan takaisin ylös ja tapasivat samalla Rinoan ja Irvinen.

Monen vaiheen kautta kaikki kuusi pääsivät ulos vankilasta. Seuraavaksi he saivat nähdä Galbadian laukaisevan ohjuksia kohti Trabia Gardenin, josta Selphie oli kotoisin. Selphie vaati Squallia jakamaan ryhmän ja että hän johtaisi ryhmää ohjustukikohtaan ja Squall ryhmää Balamb Gardeniin. Squall suostui.

Ohjustukikohdassa Selphien ryhmä onnistui aiheuttamaan tukikohdan itsetuhon, mutta ei estämään ohjusten laukaisua. Kaiken lisäksi he jäivät loukkuun tukikohdan tuhoutuessa. Samaan aikaan Squallin ryhmä pääsi takaisin Balamb Gardeniin, jossa oli käynnissä täysi sekasorto. Kaksi erillistä SeeD-ryhmää tappeli keskenään siitä, kumpi oli Gardenin johtaja; rehtori Cid vai salaperäinen NORG. Sekasorrosta huolimatta Squallin onnistui varoittaa Cidiä ohjusiskusta. He löysivät Gardenin pohjatasolta hallintalaitteet sen liikuttamiseen ja Garden liikkui pois paikaltaan juuri ajoissa. Myöhemmin Squall tapasi ja päihitti NORGin, joka piti itseään Gardenin todellisena johtajana.

Koska SeeDit eivät tienneet kuinka ohjata Gardenia, he lopulta törmäsivät Fisherman's Horizonin kelluvaan kaupunkiin joka joutui samaan aikaan Galbadian hyökkäyksen kohteeksi. SeeDit ajoivat heidät pois ja tuhosivat lopullisesti erään valmiiksi huonossa kunnossa olevan tankin. Sen sisuksista kömpi esiin Selphien johtama ryhmä, joka kuin ihmeen kaupalla selvisi ohjustukikohdan räjähdyksestä. Squall oli erittäin iloinen heidät nähdessään. Rinoa pani tämän merkille, koska tällainen käyttäytyminen ei ollut Squallin tapaista.

Vähän myöhemmin Cid teki Squallista Balamb Gardenin komentajan, jonka Squall hyväksyi vastahakoisesti. Squallin ystävät järjestivät hänelle konsertin tarkoituksena ylistää häntä ja saada hänet tajuamaan ystävyyden arvo. Tätä varten Rinoa piti hänen kanssaan kahdenkeskisen keskustelun, jonka lopuksi Squall lupasi avautua tovereilleen enemmän.

SeeDit lähtivät matkalle tarkoituksenaan pysäyttää velhotar Edea ja varmistaa etti hän saa käsiinsä Ellonea. He ensin palasivat takaisin Balambiin ja vapauttivat sen Galbadian hallusta. Sen jälkeen Selphie ehdotti menoa Trabia Gardeniin, sillä hän halusi nähdä, mitä sille oli tapahtunut. Se oli tuhoutunut lähes täysin. Selphie pyysi ystäviään odottamaan koripallokentällä sillä aikaa kun hän kävi tapaamassa ystäviään. Kun Selphie palasi, Irvine alkoi kertoa heille lapsuudestaan orpokodissa. Hänen kertomuksensa herätti heti kaikkien mielenkiinnon, ja yllättäen he kaikki muistivat lapsuutensa juuri siinä samassa orpokodissa. Kaiken kaikkiaan siellä asuivat Squall, Quistis, Selphie, Zell, Irvine, Seifer ja heidän kaikkien arvostama tyttö Ellone, jota he kutsuivat siskoksi. He kuitenkin ihmettelivät, mikseivät he muistaneet mitään tästä ajasta. Irvine sanoi, että muistinmenetys on Guardian Forcien käytön hinta, ja jokainen heistä, paitsi Irvine, olivat käyttäneet niitä jo aiemmin. Lisäksi heidän ylihoitajansa orpokodissa oli heidän tämän hetkinen vihollisensa, Edea. Tästä huolimatta he päättivät taistella tätä vastaan ja lähtivät etsimään orpokotia löytääkseen vastauksia Edean muuttumiseen.

Orpokodin lähellä he kohtasivat Edean ja Seiferin komentaman liikkuvan Galbadia Gardenin, ja tästä syttyi Gardenien taistelu. SeeDit olivat alakynnessä Galbadian armeijaa vastaan, mutta tästä huolimatta he onnistuivat tunkeutumaan Galbadia Gardeniin ja löysivät sieltä Edean ja Seiferin. Voitettuaan Seiferin he kohtasivat Edean auditoriossa, jossa hän julisti tuhoavansa SeeDit. Hän kuitenkin hävisi Squallin ja hänen ystäviensä käsissä. Taistelun jälkeen Rinoalle tapahtui jotain outoa. Ensin hän herätti Seiferin ruumiin ja vaipui koomaan. Samalla myös Edea muuttui takaisin omaksi itsekseen ja hän vielä tunnisti kasvattamansa lapset. Mutta hän oli silti huolissaan Ellonesta, samalla myös Squall huolestui Rinoasta.

CD #3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gardenien taistelun jälkeen Edea ja SeeDit palasivat raunioituneeseen orpokotiinsa, jossa Edea kertoi, että tämä ei ole vielä ohi. Hänet oli nimittäin riivannut toinen velhotar kaukaa tulevaisuudesta, nimeltään Ultimecia. Edea kertoi, että Ultimecian tavoite on puristaa aika yhteen hetkeen. Tällaisessa maailmassa vain hän voisi olla olemassa. Onnistuakseen tässä Ultimecian piti saada käsiinsä Ellone hänen ainutlaatuisen kykynsä takia. Kyvyllään Ellone pystyi lähettämään toisten ihmisten alitajunta menneisyyteen, ja siten Ellonen kohteet pystyivät elämään menneisyyttä menneisyyden henkilöiden kautta. Tämän vuoksi Squall ja kumppanit pystyivät näkemään Lagunan menneisyyden. Esille tuli myös velhotar Adel, jonka luultiin kuolleen jo vuosia sitten, mutta Edea epäili, että hän on edelleen elossa. Kaikki tämä oli tärkeää, mutta Squallin mieli oli enemmän painottunut Rinoaan, joka makasi edelleen koomassa.

Yrittäessään saada Rinoa heräämään Ellone taas lähetti Squallin alitajunnan Lagunan menneisyyteen. Laguna ystävineen yritti päästä Estharin mantereelle pelastamaan Ellone, joka oli silloin vielä lapsi. Näyn jälkeen Ellone kertoi Lagunan viime rakastetusta, Rainesta, joka kuoli synnytettyään hänen ja Lagunan (oletettvasti) lapsen. Squall oli sitä mieltä, että ehkä Ellonen avulla hän voisi pelastaa Rinoan. Niinpä SeeDit lähtivät matkaamaan kohti Estharia, jossa Ellonen uskottiin olevan. Edea liittyi mukaan, tarkoituksenaan päästä eroon velhottaren voimistaan.

Päästyään Estharin futuristiseen kaupunkiin heille kerrottiin, että Ellone oli matkannut kuuasemalle. Squall vei Rinoan asemalle samalla kun Estharia lähestyi valtava lentävä rakennus: Lunatic Pandora. Zell lähti ottamaan siitä selvää ja sai kuulla siitä Estharin huipputiedemies Dr. Odinelta.

Kuuasemalla Rinoa jätettiin eristyksiin,, ja Squall tapasi Ellonen. Squall oli viemässä Ellonea Rinoan luo, kunnes yhtäkkiä asemalla iski hälytys. Rinoa oli noussut koomasta, mutta näytti siltä, ettei hän hallinnut itseään. Squall ei voinut tehdä mitään estääkseen häntä, ja Rinoa vapautti Velhotar Adelin. Tämän jälkeen Rinoa jäi avaruuteen kellumaan samalla kun tapahtuma nimeltä Kuuitku alkoi, jossa Kuun pinnalla olevat hirviöt laskeutuvat Maahan Lunatic Pandoran kohdalle.

Koko asema tuhoutui, mutta Squall ja Ellone pääsivät pelastuskapseliin. Mutta Squall ei voinut jättää Rinoaa ja hän pyysi Ellonea viemään Squallin alitajunta Rinoan menneisyyteen. Ellone onnistui ja Squall sai selville minkä takia Rinoa vaipui koomaan: Ultimecia oli ottanut hänestä vallan ja nyt Ultimecia oli siirtynyt velhotar Adeliin ja jättänyt Rinoan kuolemaan. Squall kuitenkin onnistui pelastamaan hänet ja he onnistuivat pelastatautumaan hylätyn avaruusalus Ragnarokin avulla.

Ragnarokissa heidät ohjattiin takaisin Maahan. Paluumatkalla Squall ja Rinoa pitivät Squallin yllätykseksi romanttisen keskustelun, jonka aikana selvisi, että Rinoasta oli tullut velhotar, ja nyt estharilaiset vaativat hänen luovutustaan säilytettäväksi. Molemmat hyväksyivät, vaikka he eivät olisi halunneet erota toisistaan.

Maankamaralla estharilaiset veivät Rinoan ja Squallin muut ystävät löysivät hänet ja Ragnarokin. He taas eivät hyväksyneet Rinoan luovutusta, Quistis erityisesti. Sitten Squall ymmärsi, että hän halusi olla Rinoan kanssa, kävi miten kävi. Niinpä he lensivät Ragnarokilla pelastamaan Rinoa. Vapautettuaan tämän he palasivat takaisin Rinoan pyynnöstä Edean orpokotiin. Siellä Squall ja Rinoa tekivät toisilleen lupauksen, että jos he joutuvat erilleen, he tapaavat juuri tällä paikalla. Zell keskeytti heidän keskustelunsa kertomalla, että estharilaiset olivat laatineet suunnitelmaan Ultimecian päihittämiseen ja että he haluavat SeeDit toteuttamaan sen. Yllätyksenä oli, että pyynnön oli tehnyt Kiros-niminen mies.

SeeDit palsivat Esthariin, jossa he tapasivat Lagunan, Kirosin ja Wardin. Vaihdettuaan muutaman sanan keskenään he kävivät käsittelemään suunnitelmaa Ultimeciaa vastaan. Suunnitelmassa oli tarkoitus hyödyntää Ellonen kykyä ja Ultimecian Aikapuristus-taikaa. Ensimmäinen vaihe oli pelastaa Ellone Lunatic Pandorasta, ja sen jälkeen tuhota velhotar Adel, jotta Ultimecia saataisiin pois hänen ruumiistaan. Tämän jälkeen Rinoa olisi ainoa velhotar nykyhetkessä, jonka Ultimecia voisi vallata. Koska Ellone olisi myös paikalla, Ultimecia voisi lopulta suorittaa Aikapuristuksen. Mutta Ellone pysäyttäisi tämän, jolloin aika puristuisi, muttei täysin. Täten Squall kumppaneineen voisi matkata aikojen halki Ultimecian tulevaisuuteen. Suunnitelmassa oli riskinsä, mutta se oli ainoa mahdollisuus.

SeeDit käyttivät Ragnarokia hyökkäystään Lunatic Pandoraa varten. He pääsivät sisälle ja kukistivat Seiferin ja vapauttivat Ellonen. Seifer kuitenkin sai kaapattua Rinoan ja vei tämän Adelin eteen.

CD #4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SeeDit lähtivät Seiferin perään, ja samalla Ultimecia sai Adelin lopultakin herätettyä. Hän risteytti Rinoan Adeliin ja kävi taas SeeDejä vastaan. SeeDit kuitenkin voittivat Adelin ja heidän suunnitelmansa pystyi lopultakin alkamaan. Ultimecia aloitti aikapuristuksen, mutta Ellone pysäytti sen ja SeeDit matkasivat aikojen halki tulevaisuuteen.

Ultimecian tulevaisuus ei ollut kehuttava näky. Hän kiistatta hallitsi maailmaa tässä ajassa, mutta SeeDit edelleen taistelivat häntä vastaan. Squall ja muut pääsivät Ultimecian linnaan ja taistelivat tiensä läpi hänen kammioonsa, jossa legendaariset SeeDit lopulta kohtasivat hänet. Ultimecia oli todellakin voimakas ja täysin säälimätön velhotar täynnä vihaa. Hän myös pystyi luomaan asioita tai jopa kokonaisia olentoja toisten mielistä ja siten hän loi Squallin mielestä Griever-nimisen GF:n, joka oli squallin mielessä voimakkain GF koskaan. SeeDit voittivat sen ja Ultimecia risteytti itsensä siihen. Tämäkään ei riittänyt. Ultimecia/Griever räjähti ja hajosi. Mutta taistelu ei ollut vielä ohi. Ultimecia teki vielä viimeisen muodonmuutoksen, jossa hän kykeni suorittamaan aikapuristuksen loppuun. Kaikki olemassa oleva imeytyi häneen hitaasti, mutta tämä ei vaikuttanut SeeDeihin, koska heidän väliset siteet pitivät heidät olemassa. Ultimecia lopulta kaatui, ja tämän seurauksena aika alkoi taas palata raiteilleen.

SeeDit matkasivat ajan virrassa päästen lopulta takaisin heidän omaan aikaansa. Squall kuitenkin eksyi toiseen aikaan Edean orpokotiin, jossa hän tapasi Edean ja näki myös itsensä lapsena. Paikalle ilmaantui myös Ultimecia joka oli kuolemaisillaan. Mutta ennen kuolemaansa hänen täytyi luovuttaa voimansa toiselle velhottarelle ja hän antoi ne Edealle. Squall kertoi Edealle olevansa SeeD ja että SeeDit ja Gardenit olivat Edean idea. Edea lopulta tajusi Squallin olevan tulevaisuudesta. Squall joutui takaisin ajan virtaan ja eksyi sinne, kunnes Rinoa löysi hänet. Lopulta he pääsivät takaisin omaan aikaansa juuri sinne, missä he olivat luvanneet tavata.

Myöhemmin SeeDit järjestivät voitonjuhlat Ultimecian kukistumisen vuoksi Balamb Gardenissa. Selphie ja Irvine tallensivat tapahtuman videokameralla. Selphie osoitti kohti parveketta, jossa Rinoa ihaili tähtitaivasta, mutta Squallia ei näkynyt. Kamerasta loppui patteri samalla hetkellä. Lopputekstien jälkeen parveke näytetään tarkemmin, jossa Rinoa ihailee tähtitaivasta Squallin kanssa. Squall hymyilee ensimmäistä kertaa pelin aikana ja lopuksi hän ja Rinoa tekevät ensisuudelmansa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on myynyt lähes 10 miljoonaa kappaletta, ja se on toiseksi myydyin peli sarjassa (Final Fantasy VII on myynyt lähes 13 miljoonaa).lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c FINAL FANTASY VIII REMASTERED Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)
  2. a b c d e f http://fi.finalfantasy.wikia.com/wiki/Final_Fantasy_VIII

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]