Final Fantasy Anthology

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Final Fantasy Anthology
Kehittäjä Square
Julkaisija Yhdysvallat Square Electronic Arts
Euroopan unionin lippu SCE Europe
Julkaistu
  • NA 30. syyskuuta 1999
  • EU 17. toukokuuta 2002
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 16
Alusta PlayStation
Jakelumuoto 2 CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Final Fantasy Anthology on kaksi Squaren kehittämää roolipeliä sisältävä kokoelma, joka on samalla Super Nintendo Entertainment Systemille julkaistujen pelien sovitus PlayStationille. Siinä missä vuonna 1999 ilmestyneeseen pohjoisamerikkalaiseen julkaisuun kuuluvat Final Fantasy V ja Final Fantasy VI, sisältää kolme vuotta myöhemmin Euroopassa julkaistu PAL-versio viidennen osan ohella Final Fantasy IV:n (Final Fantasy IV julkaistiin Pohjois-Amerikassa Final Fantasy Chroniclesin yhteydessä, Final Fantasy VI taas yksittäisenä pelinä Euroopassa). Erotukseksi amerikkalaissovituksesta PAL-käännöksen täydellinen nimi on Final Fantasy Anthology: European Edition; lisäksi julkaisujen kansikuvat ovat keskenään erilaiset.

Final Fantasy Anthologyn julkaisun jälkeen Final Fantasy V ilmestyi ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa.[1] Sekä Final Fantasy IV että Final Fantasy V olivat uusia pelejä Euroopan markkinoilla, sillä ennen vuonna 1997 ilmestynyttä Final Fantasy VII:a ei mantereella ollut julkaistu yhtäkään Final Fantasy -pääsarjan peliä.

Erot alkuperäisversioihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kohtaus Final Fantasy V:n introsta

Vaikka Final Fantasy Anthologyn grafiikka ja äänenlaatu jätettiin SNES-pelien tasolle, on kokoelman peleissä PlayStationin tehoja hyödyntäviä ominaisuuksia. Entistä suurempi muisti mahdollisti sen, että peleihin lisättiin tarinaan pohjautuvat tietokoneanimaatiot ja SNES-versioista puuttuvia ekstroja, kuten kuvakaappausten muodostamia gallerioita sekä vastuksiin liittyvää informaatiota. Loput muutokset koskevat lähinnä hirviöiden uusia nimiä sekä muita itse juoneen ja pelaamiseen liittymättömiä yksityiskohtia.[2]

Music From FFV and FFVI Video Games[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Music From FFV and FFVI Video Games on Final Fantasy V:n ja Final Fantasy VI:n musiikkia sisältävä CD-levy, joka oli saatavilla 5. lokakuuta ilmestyneissä pohjoisamerikkalaisissa Final Fantasy Anthology -peleissä. Albumissa on yhteensä 22 kappaletta, joista 9 on yksinomaan Final Fantasy V:sta ja 12 pelin seuraajasta. Viimeiseksi kuultava sävelmä on molemmissa peleissä soiva preludi. Kappaleiden yhteiskesto on 57:27, ja ne on säilytetty äänenlaadultaan samoina kuin pelien Super Nintendo -versioissa. Levyn avulla Square pyrki korvaamaan Anthologyn amerikkalaisesta julkaisusta puuttuvan Final Fantasy IV:n.[3]

Vastaanotto
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
Electronic Gaming Monthly 9.5/10[4]
GameSpot 8.1/10[5]
IGN 9/10[4]
RPGamer 3/10[6] ja 8/10[7]
RPGFan 92/100[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Final Fantasy Anthology Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)
  2. Final Fantasy Antholy Differences Kuponut.com. Viitattu 22.4.2007. (englanniksi)
  3. Patrick Gann: RPGFan Soundtrakcs - Music From FFV And FFVI Video Games RPGFan. Arkistoitu 11.7.2007. Viitattu 26.6.2007. (englanniksi)
  4. a b c Final Fantasy Anthology Reviews Game Rankings. Viitattu 21.4.2007. (englanniksi)
  5. Andrew Vestal: Final Fantasy Anthology Review 4.10.1999. GameSpot. Viitattu 21.4.2007. (englanniksi)
  6. Andrew Long: Final Fantasy Anthology - Retroview RPGamer. Arkistoitu 30.9.2007. Viitattu 21.4.2007. (englanniksi)
  7. Jeff Davis: Final Fantasy Anthology - Review RPGamer. Arkistoitu 30.9.2007. Viitattu 21.4.2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]