Civilization V: Brave New World

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Civilization V: Brave New World
Kehittäjä Firaxis Games
Julkaisija 2K Games
Jakelija Take-Two Interactive
Suunnittelija Ed Beach
Pelisarja Civilization
Julkaistu NA 9. heinäkuuta 2013
12. heinäkuuta 2013
Lajityyppi vuoropohjainen strategia, valtiosimulaattori
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
PEGI 12
Alusta Microsoft Windows, OS X, Linux
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sid Meier’s Civilization V: Brave New World on toinen lisäosa strategiapelille Civilization V[1]. Se julkistettiin 15. maaliskuuta 2013 ja julkaistiin heinäkuussa 2013. Brave New World keskittyy diplomatiaan ja kulttuuriin.

Uudet ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Uudistettu kulttuurivoitto: Uudistetussa kulttuurivoitossa pelaaja levittää kulttuuriaan ympäri maailmaa tarkoituksenaan nousta johtavaksi kulttuuriksi. Ns. suurtöitä voidaan luoda taiteilija-, kirjailija- ja muusikkoyksiköiden, museoiden, oopperatalojen ja kirjastojen avulla. Peliin lisätään myös arkeologiyksikkö, jotka voi käyttää muinaisien kulttuurillisten artefaktien löytämiseksi.
  • Ideologiat: Teollisen aikakauden aikana pelaaja pystyy valitsemaan yhden kolmesta eri ideologiasta: Vapaus, järjestys tai autokratia. Ideologiat vaikuttavat pelaajan suhteisiin muiden kansakuntien kanssa ja tuovat uusia ominaisuuksia pelaajalle.
  • Maailmankongressi: Peliin on lisätty diplomaattinen maailmankongressi, jossa kansakunnat voivat äänestää esimerkiksi kauppasaarroista, resurssien rajoittamisesta, World Games -isäntäkaupungin päättämisestä ja ydinaseiden käytöstä. Pelin edetessä nykyaikaan maailmankongressi muuttuu Yhdistyneiksi kansakunniksi sallien uuden diplomatiavoiton.
  • Kansainväliset kauppareitit: Peliin on lisätty kansainväliset kauppareitit, jotka voivat kulkea maitse tai meritse. Ne tuottavat pelaajalle rahaa, ja voivat myös levittää myös uskontoa, kulttuuria ja tiedettä. Sodassa vastapuolella olevan kansakunnan kauppareittejä on mahdollista estää.[2]
  • Kaksi skenaariota: Lisäosassa on mukana skenaariot Yhdysvaltain sisällissodasta ja Afrikan valloituksesta.

Pelattavat kansakunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäosan mukana tulee yhdeksän uutta siviilisaatiota:

Uudet maailmanihmeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäosan mukana tulee kahdeksan uutta maailmanihmettä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]