Angelica Teach

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pirates of the Caribbean -hahmo
Angelica Teach
Sukupuoli nainen
Ammatti merirosvo
Palvellut laivoilla Queen Anne’s Revenge
Brethren-luokitus
Aseet
Palkkio
Hyökätyt laivat
Perhe Mustaparta (isä)
Esiintyminen/set Vierailla vesillä
Näyttelijä Penélope Cruz

Angelica Teach on Pirates of the Caribbean -elokuvasarjassa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Hän esiintyy elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, jossa häntä näyttelee Penélope Cruz.[1]

Teach on pahamaineisen merirosvokapteenin Mustaparran tytär ja kapteeni Jack Sparrow’n entinen rakastettu. Hän on tulinen naismerirosvo, joka ”valehtelee kertomalla totuuden”, ja päinvastoinselvennä. Hän on yhtä peloton ja vaarallinen taistelija kuin hurjimmatkin merirosvot. Hän ei kuitenkaan ole täysin paha kuten isänsä, vaan tuntee myötätuntoa useita tämän uhreja kohtaan ja ennen kaikkea asettaa usein isänsä itsensä edelle.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Angelica Teach tapasi Jack Sparrow’n juuri ennen kuin hän vannoi selibaattilupauksen espanjalaiselle luostarille. Hän rakastui Jackiin ja päätti jättää luostarin – Jack kuitenkin jätti hänet ja särki hänen sydämensä, vaikka myöhemmin myöntääkin, että hänellä oli tunteita Angelicaa kohtaan. Angelica syyttää myöhemmin Jackia turmeltumisestaan (tämän tosin epäillessä, oliko Angelica niin viaton kuin väittää).

Vierailla vesillä -elokuvassa hän on löytänyt isänsä Mustaparran ja toimii perämiehenä Queen Anne’s Revengella. Hänen suurimpana päämääränä on pelastaa isänsä sielu kadotukselta. Kuultuaan ennustuksen isänsä kuolemasta, hän auttaa isäänsä löytämään Nuoruuden lähteen. Jackin Angelica tapaa uudelleen värvätessään etsintäretkelleen miehistöä hänen nimellään Lontoossa, mistä alkaa heidän seikkailunsa kohti Nuoruuden lähdettä.[2] Tarinan kuluessa Angelican tarkoitukset Jackia kohtaan jäävät epäselviksi, mutta hän lienee havitellut kostoa.

Nuoruuden lähteellä käytävässä brittisotilaiden ja merirosvojen välisessä kamppailussa Mustaparta kaatuu myrkytetystä miekasta, ja Angelica kiskaisee miekan saaden käteensä naarmun, joka muutamassa minuutissa veisi häneltä hengen. Hän tarjoutuu uhrautumaan isänsä puolesta, ja Mustaparta juokin äkkiä pelastavan siemauksen Nuoruuden lähteen vettä. Angelica taas juo oman elämänsä Mustaparralle antavan annoksen. Jack Sparrow on kuitenkin huijannut heitä vaihtamalla juomapikareita, ja Angelican katsoessa Mustaparran tuhoa hän sanoo: ”Isäsi uhrautui puolestasi. Ehkä hänen sielunsa nyt pelastui.”

Jack kuljettaa sidotun ja raivostuneen Angelican autiolle saarelle (suositun laivareitin varrelle tosin) antaen tälle vain yhden pistoolin ja yhden ammuksen. Angelica yrittää ensin kolkata Jackin takaapäin ja sitten suostutella tämän ottamaan hänet mukaansa, muun muassa yrittämällä saada tämän myöntämään rakastavan yhä häntä ja väittämällä odottavansa tämän lasta, mutta turhaan. Lopulta hän sanoo rakastavansa Jackia, ja Jack myöntää rakastaneensa Angelicaa aina ja aina tästedeskin. Jack nojautuu eteenpäin ja melkein suutelee Angelicaa, mutta kiiruhtaa kuitenkin takaisin veneellensä ja kohti uusia seikkailuja, Angelican jäädessä rannalle kiroamaan hänen peräänsä. Jackin soutaessa poispäin hänen Angelicalle antamansa pistoolin ainoa ammus suhahtaa aivan hänen vierestään ohi.

Elokuvan lopussa lyhyessä videopätkässä näytetään, kuinka Jackista tehty voodoonukke ajelehtii mereltä Angelican jalkojen juureen. Angelica poimii sen ylös ja hymyilee.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]