Turku Science Park

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Turku Science Parkin logo.gif
Turku Science Parkin päärakennus

Turku Science Park on Turussa sijaitseva tutkimuslaitosten ja yritysten keskittymä, eli tiedepuisto. Sen painopistealoina ovat bio- ja ICT-alat.

Tiedepuiston alueella toimii kolme yliopistoa – Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun kauppakorkeakoulu – sekä Turun ammattikorkeakoulun, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Turun ammatti-instituutin yksiköitä. Yhteensä alueella opiskelee yli 25 000 henkilöä ja työskentelee 400 professoria. Tohtoreita alueen yliopistoista valmistuu vuosittain noin 200. Oppilaitosten lisäksi Turku Science Parkin alueella toimii Turun yliopistollinen keskussairaala ja kymmeniä tutkimusyksiköitä ja satoja yrityksiä.[1]

Turku Science Parkin toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä vastaa Turku Science Park Oy. Sen tytäryhtiöt Turun Biolaakso Oy ja ICT Turku Oy vastaavat Varsinais-Suomen bio- ja ICT-alojen kehittämisestä. Tiedepuiston toiminnasta vastaavan osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajana on vuodesta 2005 lähtien toiminut Tom von Weymarn.

Valtaosan Turku Science Parkin alueella sijaitsevista kiinteistöistä omistaa Turun Teknologiakiinteistöt Oy, joka vuokraa alueen toimitiloja yrityksille ja yhteistöille sekä kehittää Turku Science Parkin aluetta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Turku Science Park - tutkimus ja koulutus

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]