Malcolm Young

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Malcolm Mitchell Young
Malcolm Young at ACDC Monster of Rock Tour.jpg
Malcom Young vuonna 1991
Syntynyt 6. tammikuuta 1953 (ikä 61)
Kotipaikka Skotlannin lippu Glasgow, Skotlanti
Aktiivisena 1969
Tyylilajit hard rock, blues rock, rock and roll
Ammatit muusikko, tuottaja
Soittimet basso, kitara, laulu
Yhtyeet AC/DC
Levy-yhtiöt EMI, Epic, Atlantic

Malcolm Mitchell Young (s. 6. tammikuuta 1953 Glasgow, Skotlanti) on australialaisen hard rock -yhtye AC/DC:n kitaristi ja yksi yhtyeen perustajajäsenistä. Angus Young, yhtyeen toinen kitaristi, on hänen veljensä.

Malcolm Young on kirjoittanut suuren osan AC/DC:n kappaleista ja soittaa useimmiten Gretsch-merkkisillä kitaroilla. Malcolmia on pidetty yhtyeen aivoina jo sen alkuajoista lähtien, ja hän on vastannut lähes kaikkien yhtyeen kappaleiden kitarariffeistä. Malcolm Youngia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista komppikitaristeista.

Malcolm Young esiintyy AC/DC:n konserteissa melko taka-alalla ja jättää lavashow´n soolokitaristiveljensä huoleksi. Young onkin vitsikkäästi viitannut, että tämä johtuu hänen halustaan pitää juomakätensä vapaana esiintyessään ja siksi hän ei halua juoksennella ympäri lavaa. Malcolm Young on taistellut uransa aikana myös pahaa alkoholiongelmaa vastaan.

Malcolm Young on soittanut myös yhtyeessä nimeltä Velvet Underground, jota ei tule kuitenkaan sekoittaa newyorkilaiseen Velvet Undergroundiin.

Vuonna 2003 Malcolm pääsi Rock and Roll Hall of Fameen muiden yhtyetovereidensa tavoin.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.