Luettelo Australian avointen miesten kaksinpelin voittajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Australian avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin voittajista.

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1905 Australia Rodney Heath Australia Arthur Curtis 4–6, 6–3, 6–4, 6–4
1906 Uusi-Seelanti Anthony Wilding Uusi-Seelanti Francis Fisher 6–0, 6–4, 6–4
1907 Australia Horace Rice Uusi-Seelanti Harry Parker 6–3, 6–4, 6–4
1908 Yhdysvallat Fred Alexander Australia Alfred Dunlop 3–6, 3–6, 6–0, 6–2, 6–3
1909 Uusi-Seelanti Anthony Wilding Australia Ernie Parker 6–1, 7–5, 6–2
1910 Australia Rodney Heath Australia Horace Rice 6–4, 6–3, 6–2
1911 Australia Norman Brookes Australia Horace Rice 6–1, 6–2, 6–3
1912 Iso-Britannia James Cecil Parke Iso-Britannia Alfred Beamish 3–6, 6–3, 1–6, 6–1, 7–5
1913 Australia Ernie Parker Uusi-Seelanti Harry Parker 2–6, 6–1, 6–3, 6–2
1914 Australia Arthur O’Hara Wood Australia Gerald Patterson 6–4, 6–3, 5–7, 6–1
1915 Iso-Britannia Gordon Lowe Australia Horace Rice 4–6, 6–1, 6–1, 6–4
1916 Ei järjestetty ensimmäisen maailmansodan vuoksi
1917
1918
1919 Iso-Britannia Algernon Kingscote Australia Eric Pockley 6–4, 6–0, 6–3
1920 Australia Pat O’Hara Wood Australia Ron Thomas 6–3, 4–6, 6–8, 6–1, 6–3
1921 Australia Rhys Gemmell Australia Alf Hedeman 7–5, 6–1, 6–4
1922 Australia James Anderson Australia Gerald Patterson 6–0, 3–6, 3–6, 6–3, 6–2
1923 Australia Pat O’Hara Wood Australia Bert St. John 6–1, 6–1, 6–3
1924 Australia James Anderson Australia Richard Schlesinger 6–3, 6–4, 3–6, 5–7, 6–3
1925 Australia James Anderson Australia Gerald Patterson 11–9, 2–6, 6–2, 6–3
1926 Australia John Hawkes Australia Jim Willard 6–1, 6–3, 6–1
1927 Australia Gerald Patterson Australia John Hawkes 3–6, 6–4, 3–6, 18–16, 6–3
1928 Ranska Jean Borotra Australia Jack Cummings 6–4, 6–1, 4–6, 5–7, 6–3
1929 Iso-Britannia Colin Gregory Australia Richard Schlesinger 6–2, 6–2, 5–7, 7–5
1930 Australia Edgar Moon Australia Harry Hopman 6–3, 6–1, 6–3
1931 Australia Jack Crawford Australia Harry Hopman 6–4, 6–2, 2–6, 6–1
1932 Australia Jack Crawford Australia Harry Hopman 4–6, 6–3, 3–6, 6–3, 6–1
1933 Australia Jack Crawford Yhdysvallat Keith Gledhill 2–6, 7–5, 6–3, 6–2
1934 Iso-Britannia Fred Perry Australia Jack Crawford 6–3, 7–5, 6–1
1935 Australia Jack Crawford Iso-Britannia Fred Perry 2–6, 6–4, 6–4, 6–4
1936 Australia Adrian Quist Australia Jack Crawford 6–2, 6–3, 4–6, 3–6, 9–7
1937 Australia Vivian McGrath Australia John Bromwich 6–3, 1–6, 6–0, 2–6, 6–1
1938 Yhdysvallat Don Budge Australia John Bromwich 6–4, 6–2, 6–1
1939 Australia John Bromwich Australia Adrian Quist 6–4, 6–1, 6–3
1940 Australia Adrian Quist Australia Jack Crawford 6–3, 6–1, 6–2
1941 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1942
1943
1944
1945
1946 Australia John Bromwich Australia Dinny Pails 5–7, 6–3, 7–5, 3–6, 6–2
1947 Australia Dinny Pails Australia John Bromwich 4–6, 6–4, 3–6, 7–5, 8–6
1948 Australia Adrian Quist Australia John Bromwich 6–4, 3–6, 6–3, 2–6, 6–3
1949 Australia Frank Sedgman Australia John Bromwich 6–3, 6–2, 6–2
1950 Australia Frank Sedgman Australia Ken McGregor 6–3, 6–4, 4–6, 6–1
1951 Yhdysvallat Dick Savitt Australia Ken McGregor 6–3, 2–6, 6–3, 6–1
1952 Australia Ken McGregor Australia Frank Sedgman 7–5, 12–10, 2–6, 6–2
1953 Australia Ken Rosewall Australia Mervyn Rose 6–0, 6–3, 6–4
1954 Australia Mervyn Rose Australia Rex Hartwig 6–2, 0–6, 6–4, 6–2
1955 Australia Ken Rosewall Australia Lew Hoad 9–7, 6–4, 6–4
1956 Australia Lew Hoad Australia Ken Rosewall 6–4, 3–6, 6–4, 7–5
1957 Australia Ashley Cooper Australia Neale Fraser 6–3, 9–11, 6–4, 6–2
1958 Australia Ashley Cooper Australia Malcolm Anderson 7–5, 6–3, 6–4
1959 Yhdysvallat Alex Olmedo Australia Neale Fraser 6–1, 6–2, 3–6, 6–3
1960 Australia Rod Laver Australia Neale Fraser 5–7, 3–6, 6–3, 8–6, 8–6
1961 Australia Roy Emerson Australia Rod Laver 1–6, 6–3, 7–5, 6–4
1962 Australia Rod Laver Australia Roy Emerson 8–6, 0–6, 6–4, 6–4
1963 Australia Roy Emerson Australia Ken Fletcher 6–3, 6–3, 6–1
1964 Australia Roy Emerson Australia Fred Stolle 6–3, 6–4, 6–2
1965 Australia Roy Emerson Australia Fred Stolle 7–9, 2–6, 6–4, 7–5, 6–1
1966 Australia Roy Emerson Yhdysvallat Arthur Ashe 6–4, 6–8, 6–2, 6–3
1967 Australia Roy Emerson Yhdysvallat Arthur Ashe 6–4, 6–1, 6–4
1968 Australia Bill Bowrey Espanja Juan Gisbert 7–5, 2–6, 9–7, 6–4
↓ Avoin aikakausi ↓
1969 Australia Rod Laver Espanja Andrés Gimeno 6–3, 6–4, 7–5
1970 Yhdysvallat Arthur Ashe Australia Dick Crealy 6–4, 9–7, 6–2
1971 Australia Ken Rosewall Yhdysvallat Arthur Ashe 6–1, 7–5, 6–3
1972 Australia Ken Rosewall Australia Malcolm Anderson 7–6(2), 6–3, 7–5
1973 Australia John Newcombe Uusi-Seelanti Onny Parun 6–3, 6–7, 7–5, 6–1
1974 Yhdysvallat Jimmy Connors Australia Phil Dent 7–6(7), 6–4, 4–6, 6–3
1975 Australia John Newcombe Yhdysvallat Jimmy Connors 7–5, 3–6, 6–4, 7–6(7)
1976 Australia Mark Edmondson Australia John Newcombe 6–7, 6–3, 7–6, 6–1
1977 Yhdysvallat Roscoe Tanner Argentiina Guillermo Vilas 6–3, 6–3, 6–3 (tammikuu)
1977 Yhdysvallat Vitas Gerulaitis Iso-Britannia John Lloyd 6–3, 7–6(1), 5–7, 3–6, 6–2 (joulukuu)
1978 Argentiina Guillermo Vilas Australia John Marks 6–4, 6–4, 3–6, 6–3
1979 Argentiina Guillermo Vilas Yhdysvallat John Sadri 7–6(4), 6–3, 6–2
1980 Yhdysvallat Brian Teacher Australia Kim Warwick 7–5, 7–6(4), 6–3
1981 Etelä-Afrikka Johan Kriek Yhdysvallat Steve Denton 6–2, 7–6(1), 6–7(1), 6–4
1982 Yhdysvallat Johan Kriek Yhdysvallat Steve Denton 6–3, 6–3, 6–2
1983 Ruotsi Mats Wilander Tšekkoslovakia Ivan Lendl 6–1, 6–4, 6–4
1984 Ruotsi Mats Wilander Etelä-Afrikka Kevin Curren 6–7(5), 6–4, 7–6(3), 6–2
1985 Ruotsi Stefan Edberg Ruotsi Mats Wilander 6–4, 6–3, 6–3
1986 Ei järjestetty – kilpailuajankohdan muutos
1987 Ruotsi Stefan Edberg Australia Pat Cash 6–3, 6–4, 3–6, 5–7, 6–3
1988 Ruotsi Mats Wilander Australia Pat Cash 6–3, 6–7(3), 3–6, 6–1, 8–6
1989 Tšekkoslovakia Ivan Lendl Tšekkoslovakia Miloslav Mečíř 6–2, 6–2, 6–2
1990 Tšekkoslovakia Ivan Lendl Ruotsi Stefan Edberg 4–6, 7–6(3), 5–2, luov.
1991 Saksa Boris Becker Tšekkoslovakia Ivan Lendl 1–6, 6–4, 6–4, 6–4
1992 Yhdysvallat Jim Courier Ruotsi Stefan Edberg 6–3, 3–6, 6–4, 6–2
1993 Yhdysvallat Jim Courier Ruotsi Stefan Edberg 6–2, 6–1, 2–6, 7–5
1994 Yhdysvallat Pete Sampras Yhdysvallat Todd Martin 7–6(4), 6–4, 6–4
1995 Yhdysvallat Andre Agassi Yhdysvallat Pete Sampras 4–6, 6–1, 7–6(6), 6–4
1996 Saksa Boris Becker Yhdysvallat Michael Chang 6–2, 6–4, 2–6, 6–2
1997 Yhdysvallat Pete Sampras Espanja Carlos Moyà 6–2, 6–3, 6–3
1998 Tšekki Petr Korda Chile Marcelo Ríos 6–2, 6–2, 6–2
1999 Venäjä Jevgeni Kafelnikov Ruotsi Thomas Enqvist 4–6, 6–0, 6–3, 7–6(1)
2000 Yhdysvallat Andre Agassi Venäjä Jevgeni Kafelnikov 3–6, 6–3, 6–2, 6–4
2001 Yhdysvallat Andre Agassi Ranska Arnaud Clément 6–4, 6–2, 6–2
2002 Ruotsi Thomas Johansson Venäjä Marat Safin 3–6, 6–4, 6–4, 7–6(4)
2003 Yhdysvallat Andre Agassi Saksa Rainer Schüttler 6–2, 6–2, 6–1
2004 Sveitsi Roger Federer Venäjä Marat Safin 7–6(3), 6–4, 6–2
2005 Venäjä Marat Safin Australia Lleyton Hewitt 1–6, 6–3, 6–4, 6–4
2006 Sveitsi Roger Federer Kypros Marcos Baghdatis 5–7, 7–5, 6–0, 6–2
2007 Sveitsi Roger Federer Chile Fernando González 7–6(2), 6–4, 6–4
2008 Serbia Novak Đoković Ranska Jo-Wilfried Tsonga 4–6, 6–4, 6–3, 7–6(2)
2009 Espanja Rafael Nadal Sveitsi Roger Federer 7–5, 3–6, 7–6(3), 3–6, 6–2
2010 Sveitsi Roger Federer Iso-Britannia Andy Murray 6–3, 6–4, 7–6(11)
2011 Serbia Novak Đoković Iso-Britannia Andy Murray 6–4, 6–2, 6–3
2012 Serbia Novak Đoković Espanja Rafael Nadal 5–7, 6–4, 6–2, 6–7(5), 7–5
2013 Serbia Novak Đoković Iso-Britannia Andy Murray 6–7(2), 7–6(3), 6–3, 6–2
2014 Sveitsi Stanislas Wawrinka Espanja Rafael Nadal 6–3, 6–2, 3–6, 6–3
2015 Serbia Novak Đoković Iso-Britannia Andy Murray 7–6(5), 6–7(4), 6–3, 6–0

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]