Luettelo Australian avointen miesten kaksinpelin voittajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Australian avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin voittajista.

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1905 Rodney Heath Arthur Curtis 4–6, 6–3, 6–4, 6–4
1906 Anthony Wilding Francis Fisher 6–0, 6–4, 6–4
1907 Horace Rice Harry Parker 6–3, 6–4, 6–4
1908 Fred Alexander Alfred Dunlop 3–6, 3–6, 6–0, 6–2, 6–3
1909 Anthony Wilding Ernie Parker 6–1, 7–5, 6–2
1910 Rodney Heath Horace Rice 6–4, 6–3, 6–2
1911 Norman Brookes Horace Rice 6–1, 6–2, 6–3
1912 James Parke Arthur Beamish 3–6, 6–2, 1–6, 6–1, 7–5
1913 Ernie Parker Harry Parker 2–6, 6–1, 6–3, 6–2
1914 Arthur O'Hara Wood Gerald Patterson 6–4, 6–3, 5–7, 6–1
1915 Gordon Lowe Horace Rice 4–6, 6–1, 6–1, 6–4
1916 Ei järjestetty ensimmäisen maailmansodan vuoksi
1917
1918
1919 Algernon Kingscote Eric Pockley 6–4, 6–0, 6–3
1920 Pat O'Hara Wood Ron Thomas 6–3, 4–6, 6–8, 6–1, 6–3
1921 Rhys Gemmell Alf Hedeman 7–5, 6–1, 6–4
1922 James Anderson Gerald Patterson 6–0, 3–6, 3–6, 6–3, 6–2
1923 Pat O'Hara Wood Bert St John 6–1, 6–1, 6–3
1924 James Anderson Richard Schlesinger 6–3, 6–4, 3–6, 5–7, 6–3
1925 James Anderson Gerald Patterson 11–9, 2–6, 6–2, 6–3
1926 John Hawkes Jim Willard 6–1, 6–3, 6–1
1927 Gerald Patterson John Hawkes 3–6, 6–4, 3–6 18–16, 6–3
1928 Jean Borotra R. O. Cummings 6–4, 6–1, 4–6, 5–7, 6–3
1929 John Gregory Richard Schlesinger 6–2, 6–2, 5–7, 7–5
1930 Edgar Moon Harry Hopman 6–3, 6–1, 6–3
1931 Jack Crawford Harry Hopman 6–4, 6–2, 2–6, 6–1
1932 Jack Crawford Harry Hopman 4–6, 6–3, 3–6, 6–3, 6–1
1933 Jack Crawford Keith Gledhill 2–6, 7–5, 6–3, 6–2
1934 Fred Perry Jack Crawford 6–3, 7–5, 6–1
1935 Jack Crawford Fred Perry 2–6, 6–4, 6–4, 6–4
1936 Adrian Quist Jack Crawford 6–2, 6–3, 4–6, 3–6, 9–7
1937 Vivian McGrath John Bromwich 6–3, 1–6, 6–0, 2–6, 6–1
1938 Donald Budge John Bromwich 6–4, 6–2, 6–1
1939 John Bromwich Adrian Quist 6–4, 6–1, 6–3
1940 Adrian Quist Jack Crawford 6–3, 6–1, 6–2
1941 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1942
1943
1944
1945
1946 John Bromwich Dinny Pails 5–7, 6–3, 7–5, 3–6, 6–2
1947 Dinny Pails John Bromwich 4–6, 6–4, 3–6, 7–5, 8–6
1948 Adrian Quist John Bromwich 6–4, 3–6, 6–3, 2–6, 6–3
1949 Frank Sedgman John Bromwich 6–3, 6–2, 6–2
1950 Frank Sedgman Ken McGregor 6–3, 6–4, 4–6, 6–1
1951 Dick Savitt Ken McGregor 6–3, 2–6, 6–3, 6–1
1952 Ken McGregor Frank Sedgman 7–5, 12–10, 2–6, 6–2
1953 Ken Rosewall Mervyn Rose 6–0, 6–3, 6–4
1954 Mervyn Rose Rex Hartwig 6–2, 0–6, 6–4, 6–2
1955 Ken Rosewall Lew Hoad 9–7, 6–4, 6–4
1956 Lew Hoad Ken Rosewall 6–4, 3–6, 6–4, 7–5
1957 Ashley Cooper Neale Fraser 6–3, 9–11, 6–4, 6–2
1958 Ashley Cooper Mal Anderson 7–5, 6–3, 6–4
1959 Alex Olmedo Neale Fraser 6–1, 6–2, 3–6, 6–3
1960 Rod Laver Neale Fraser 5–7, 3–6, 6–3, 8–6, 8–6
1961 Roy Emerson Rod Laver 1–6, 6–3, 7–5, 6–4
1962 Rod Laver Roy Emerson 8–6, 0–6, 6–4, 6–4
1963 Roy Emerson Ken Fletcher 6–3, 6–3, 6–1
1964 Roy Emerson Fred Stolle 6–3, 6–4, 6–2
1965 Roy Emerson Fred Stolle 7–9, 2–6, 6–4, 7–5, 6–1
1966 Roy Emerson Arthur Ashe 6–4, 6–8, 6–2, 6–3
1967 Roy Emerson Arthur Ashe 6–4, 6–1, 6–4
1968 Bill Bowrey Juan Gisbert 7–5, 2–6, 9–7, 6–4
1969 Rod Laver Andrés Gimeno 6–3, 6–4, 7–5
1970 Arthur Ashe Dick Crealy 6–4, 9–7, 6–2
1971 Ken Rosewall Arthur Ashe 6–1, 7–5, 6–3
1972 Ken Rosewall Mal Anderson 7–6, 6–3, 7–5
1973 John Newcombe Onny Parun 6–3, 6–7, 7–5, 6–1
1974 Jimmy Connors Phil Dent 7–6, 6–4, 4–6, 6–3
1975 John Newcombe Jimmy Connors 7–5, 3–6, 6–4, 7–5
1976 Mark Edmondson John Newcombe 6–7, 6–3, 7–6, 6–1
1977 Roscoe Tanner Guillermo Vilas 6–3, 6–3, 6–3 (tammikuu)
1977 Vitas Gerulaitis John Lloyd 6–3, 7–6, 5–7, 3–6, 6–2 (joulukuu)
1978 Guillermo Vilas John Marks 6–4, 6–4, 3–6, 6–3
1979 Guillermo Vilas John Sadri 7–6, 6–3, 6–2
1980 Brian Teacher Kim Warwick 7–5, 7–6, 6–3
1981 Johan Kriek Steve Denton 6–2, 7–6, 6–7, 6–4
1982 Johan Kriek Steve Denton 6–3, 6–3, 6–2
1983 Mats Wilander Ivan Lendl 6–1, 6–4, 6–4
1984 Mats Wilander Kevin Curren 6–7, 6–4, 7–6, 6–2
1985 Stefan Edberg Mats Wilander 6–4, 6–3, 6–3
1986 Ei järjestetty – kilpailuajankohdan muutos
1987 Stefan Edberg Pat Cash 6–3, 6–4, 3–6, 5–7, 6–3
1988 Mats Wilander Pat Cash 6–3, 6–7, 3–6, 6–1, 8–6
1989 Ivan Lendl Miloslav Mecir 6–2, 6–2, 6–2
1990 Ivan Lendl Stefan Edberg 4–6, 7–6, 5–2 luov.
1991 Boris Becker Ivan Lendl 1–6, 6–4, 6–4, 6–4
1992 Jim Courier Stefan Edberg 6–3, 3–6, 6–4, 6–2
1993 Jim Courier Stefan Edberg 6–2, 6–1, 2–6, 7–5
1994 Pete Sampras Todd Martin 7–6, 6–4, 6–4
1995 Andre Agassi Pete Sampras 4–6, 6–1, 7–6, 6–4
1996 Boris Becker Michael Chang 6–2, 6–4, 2–6, 6–2
1997 Pete Sampras Carlos Moyá 6–2, 6–3, 6–3
1998 Petr Korda Marcelo Ríos 6–2, 6–2, 6–2
1999 Jevgeni Kafelnikov Thomas Enqvist 4–6, 6–0, 6–3, 7–6
2000 Andre Agassi Jevgeni Kafelnikov 3–6, 6–3, 6–2, 6–4
2001 Andre Agassi Arnaud Clement 6–4, 6–2, 6–2
2002 Thomas Johansson Marat Safin 3–6, 6–4, 6–4, 7–6(4)
2003 Andre Agassi Rainer Schüttler 6–2, 6–2, 6–1
2004 Roger Federer Marat Safin 7–6(3), 6–4, 6–2
2005 Marat Safin Lleyton Hewitt 1–6, 6–3, 6–4, 6–4
2006 Roger Federer Marcos Baghdatis 5–7, 7–5, 6–0, 6–2
2007 Roger Federer Fernando Gonzalez 7–6, 6–4, 6–4
2008 Novak Đoković Jo-Wilfried Tsonga 4–6, 6–4, 6–3, 7–6(2)
2009 Rafael Nadal Roger Federer 7–5, 3–6, 7–6(3), 3–6, 6–2
2010 Roger Federer Andy Murray 6–3, 6–4, 7–6(11)
2011 Novak Đoković Andy Murray 6–4, 6–2, 6–3
2012 Novak Đoković Rafael Nadal 5–7, 6–4, 6–2, 6–7(5), 7–5
2013 Novak Đoković Andy Murray 6–7(2), 7–6(3), 6–3, 6–2
2014 Stanislas Wawrinka Rafael Nadal 6–3, 6–2, 3–6, 6–3