Luettelo Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin voittajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin voittajista.

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1881 Yhdysvallat Richard Sears Yhdysvallat William Glyn 6–0, 6–3, 6–2
1882 Yhdysvallat Richard Sears Yhdysvallat Clarence Clark 6–1, 6–4, 6–0
1883 Yhdysvallat Richard Sears Yhdysvallat James Dwight 6–2, 6–0, 9–7
1884 Yhdysvallat Richard Sears Yhdysvallat Howard Taylor 6–0, 1–6, 6–0, 6–2
1885 Yhdysvallat Richard Sears Yhdysvallat Godfrey Brinley 6–3, 4–6, 6–0, 6–3
1886 Yhdysvallat Richard Sears Yhdysvallat Robert Livingston Beeckman 4–6, 6–1, 6–3, 6–4
1887 Yhdysvallat Richard Sears Yhdysvallat Henry Slocum 6–1, 6–3, 6–2
1888* Yhdysvallat Henry Slocum Yhdysvallat Howard Taylor 6–4, 6–1, 6–0
1889 Yhdysvallat Henry Slocum Yhdysvallat Quincy Shaw 6–3, 6–1, 4–6, 6–2
1890 Yhdysvallat Oliver Campbell Yhdysvallat Henry Slocum 6–2, 4–6, 6–3, 6–1
1891 Yhdysvallat Oliver Campbell Yhdysvallat Clarence Hobart 2–6, 7–5, 7–9, 6–1, 6–2
1892 Yhdysvallat Oliver Campbell Yhdysvallat Fred Hovey 7–5, 3–6, 6–3, 7–5
1893* Yhdysvallat Robert Wrenn Yhdysvallat Fred Hovey 6–4, 3–6, 6–4, 6–4
1894 Yhdysvallat Robert Wrenn Iso-Britannia Manliff Goodbody 6–8, 6–1, 6–4, 6–4
1895 Yhdysvallat Fred Hovey Yhdysvallat Robert Wrenn 6–3, 6–2, 6–4
1896 Yhdysvallat Robert Wrenn Yhdysvallat Fred Hovey 7–5, 3–6, 6–0, 1–6, 6–1
1897 Yhdysvallat Robert Wrenn Iso-Britannia Wilberforce Eaves 4–6, 8–6, 6–3, 2–6, 6–2
1898* Yhdysvallat Malcolm Whitman Yhdysvallat Dwight F. Davis 3–6, 6–2, 6–2, 6–1
1899 Yhdysvallat Malcolm Whitman Yhdysvallat Jahial Parmly Paret 6–1, 6–2, 3–6, 7–5
1900 Yhdysvallat Malcolm Whitman Yhdysvallat William Larned 6–4, 1–6, 6–2, 6–2
1901* Yhdysvallat William Larned Yhdysvallat Beals Wright 6–2, 6–8, 6–4, 6–4
1902 Yhdysvallat William Larned Iso-Britannia Reginald Doherty 4–6, 6–2, 6–4, 8–6
1903 Iso-Britannia Lawrence Doherty Yhdysvallat William Larned 6–0, 6–3, 10–8
1904* Yhdysvallat Holcombe Ward Yhdysvallat William Clothier 10–8, 6–4, 9–7
1905 Yhdysvallat Beals Wright Yhdysvallat Holcombe Ward 6–2, 6–1, 11–9
1906 Yhdysvallat William Clothier Yhdysvallat Beals Wright 6–3, 6–0, 6–4
1907* Yhdysvallat William Larned Yhdysvallat Robert LeRoy 6–2, 6–2, 6–4
1908 Yhdysvallat William Larned Yhdysvallat Beals Wright 6–1, 6–2, 8–6
1909 Yhdysvallat William Larned Yhdysvallat William Clothier 6–1, 6–2, 5–7, 1–6, 6–1
1910 Yhdysvallat William Larned Yhdysvallat Tom Bundy 6–1, 5–7, 6–0, 6–8, 6–1
1911 Yhdysvallat William Larned Yhdysvallat Maurice McLoughlin 6–4, 6–4, 6–2
1912+ Yhdysvallat Maurice McLoughlin Yhdysvallat Wallace F. Johnson 3–6, 2–6, 6–2, 6–4, 6–2
1913 Yhdysvallat Maurice McLoughlin Yhdysvallat Richard Norris Williams 6–4, 5–7, 6–3, 6–1
1914 Yhdysvallat Richard Norris Williams Yhdysvallat Maurice McLoughlin 6–3, 8–6, 10–8
1915 Yhdysvallat Bill Johnston Yhdysvallat Maurice McLoughlin 1–6, 6–0, 7–5, 10–8
1916 Yhdysvallat Richard Norris Williams Yhdysvallat Bill Johnston 4–6, 6–4, 0–6, 6–2, 6–4
1917 Yhdysvallat Lindley Murray Yhdysvallat Nathaniel Niles 5–7, 8–6, 6–3, 6–3
1918 Yhdysvallat Lindley Murray Yhdysvallat Bill Tilden 6–3, 6–1, 7–5
1919 Yhdysvallat Bill Johnston Yhdysvallat Bill Tilden 6–4, 6–4, 6–3
1920 Yhdysvallat Bill Tilden Yhdysvallat Bill Johnston 6–1, 1–6, 7–5, 5–7, 6–3
1921 Yhdysvallat Bill Tilden Yhdysvallat Wallace F. Johnson 6–1, 6–3, 6–1
1922 Yhdysvallat Bill Tilden Yhdysvallat Bill Johnston 4–6, 3–6, 6–2, 6–3, 6–4
1923 Yhdysvallat Bill Tilden Yhdysvallat Bill Johnston 6–4, 6–1, 6–4
1924 Yhdysvallat Bill Tilden Yhdysvallat Bill Johnston 6–1, 9–7, 6–2
1925 Yhdysvallat Bill Tilden Yhdysvallat Bill Johnston 4–6, 11–9, 6–3, 4–6, 6–3
1926 Ranska René Lacoste Ranska Jean Borotra 6–4, 6–0, 6–4
1927 Ranska René Lacoste Yhdysvallat Bill Tilden 11–9, 6–3, 11–9
1928 Ranska Henri Cochet Yhdysvallat Francis Hunter 4–6, 6–4, 3–6, 7–5, 6–3
1929 Yhdysvallat Bill Tilden Yhdysvallat Francis Hunter 3–6, 6–3, 4–6, 6–2, 6–4
1930 Yhdysvallat John Doeg Yhdysvallat Frank Shields 10–8, 1–6, 6–4, 16–14
1931 Yhdysvallat Ellsworth Vines Yhdysvallat George Lott 7–9, 6–3, 9–7, 7–5
1932 Yhdysvallat Ellsworth Vines Ranska Henri Cochet 6–4, 6–4, 6–4
1933 Iso-Britannia Fred Perry Australia Jack Crawford 6–3, 11–13, 4–6, 6–0, 6–1
1934 Iso-Britannia Fred Perry Yhdysvallat Wilmer Allison 6–4, 6–3, 1–6, 8–6
1935 Yhdysvallat Wilmer Allison Yhdysvallat Sidney Wood 6–2, 6–2, 6–3
1936 Iso-Britannia Fred Perry Yhdysvallat Don Budge 2–6, 6–2, 8–6, 1–6, 10–8
1937 Yhdysvallat Don Budge Saksa Gottfried von Cramm 6–1, 7–9, 6–1, 3–6, 6–1
1938 Yhdysvallat Don Budge Yhdysvallat Gene Mako 6–3, 6–8, 6–2, 6–1
1939 Yhdysvallat Bobby Riggs Yhdysvallat Welby Van Horn 6–4, 6–2, 6–4
1940 Yhdysvallat Don McNeill Yhdysvallat Bobby Riggs 4–6, 6–8, 6–3, 6–3, 7–5
1941 Yhdysvallat Bobby Riggs Yhdysvallat Frank Kovacs 5–7, 6–1, 6–3, 6–3
1942 Yhdysvallat Ted Schroeder Yhdysvallat Frank Parker 8–6, 7–5, 3–6, 4–6, 6–2
1943 Yhdysvallat Joseph Hunt Yhdysvallat Jack Kramer 6–3, 6–8, 10–8, 6–0
1944 Yhdysvallat Frank Parker Yhdysvallat Bill Talbert 6–4, 3–6, 6–3, 6–3
1945 Yhdysvallat Frank Parker Yhdysvallat Bill Talbert 14–12, 6–1, 6–2
1946 Yhdysvallat Jack Kramer Yhdysvallat Tom Brown 9–7, 6–3, 6–0
1947 Yhdysvallat Jack Kramer Yhdysvallat Frank Parker 4–6, 2–6, 6–1, 6–0, 6–3
1948 Yhdysvallat Pancho Gonzales Etelä-Afrikka Eric Sturgess 6–2, 6–3, 14–12
1949 Yhdysvallat Pancho Gonzales Yhdysvallat Ted Schroeder 16–18, 2–6, 6–1, 6–2, 6–4
1950 Yhdysvallat Arthur Larsen Yhdysvallat Herbert Flam 6–3, 4–6, 5–7, 6–4, 6–3
1951 Australia Frank Sedgman Yhdysvallat Vic Seixas 6–4, 6–1, 6–1
1952 Australia Frank Sedgman Yhdysvallat Gardnar Mulloy 6–1, 6–2, 6–3
1953 Yhdysvallat Tony Trabert Yhdysvallat Vic Seixas 6–3, 6–2, 6–3
1954 Yhdysvallat Vic Seixas Australia Rex Hartwig 3–6, 6–2, 6–4, 6–4
1955 Yhdysvallat Tony Trabert Australia Ken Rosewall 9–7, 6–3, 6–3
1956 Australia Ken Rosewall Australia Lew Hoad 4–6, 6–2, 6–3, 6–3
1957 Australia Malcolm Anderson Australia Ashley Cooper 10–8, 7–5, 6–4
1958 Australia Ashley Cooper Australia Malcolm Anderson 6–2, 3–6, 4–6, 10–8, 8–6
1959 Australia Neale Fraser Yhdysvallat Alex Olmedo 6–3, 5–7, 6–2, 6–4
1960 Australia Neale Fraser Australia Rod Laver 6–4, 6–4, 9–7
1961 Australia Roy Emerson Australia Rod Laver 7–5, 6–3, 6–2
1962 Australia Rod Laver Australia Roy Emerson 6–2, 6–4, 5–7, 6–4
1963 Meksiko Rafael Osuna Yhdysvallat Frank Froehling 7–5, 6–4, 6–2
1964 Australia Roy Emerson Australia Fred Stolle 6–4, 6–2, 6–4
1965 Espanja Manuel Santana Etelä-Afrikka Cliff Drysdale 6–2, 7–9, 7–5, 6–1
1966 Australia Fred Stolle Australia John Newcombe 4–6, 12–10, 6–3, 6–4
1967 Australia John Newcombe Yhdysvallat Clark Graebner 6–4, 6–4, 8–6
↓ Avoin aikakausi ↓
1968 Yhdysvallat Arthur Ashe Alankomaat Tom Okker 14–12, 5–7, 6–3, 3–6, 6–3
1969 Australia Rod Laver Australia Tony Roche 7–9, 6–1, 6–2, 6–2
1970 Australia Ken Rosewall Australia Tony Roche 2–6, 6–4, 7–6, 6–3
1971 Yhdysvallat Stan Smith Tšekkoslovakia Jan Kodeš 3–6, 6–3, 6–2, 7–6
1972 Romania Ilie Năstase Yhdysvallat Arthur Ashe 3–6, 6–3, 6–7, 6–4, 6–3
1973 Australia John Newcombe Tšekkoslovakia Jan Kodeš 6–4, 1–6, 4–6, 6–2, 6–3
1974 Yhdysvallat Jimmy Connors Australia Ken Rosewall 6–1, 6–0, 6–1
1975 Espanja Manuel Orantes Yhdysvallat Jimmy Connors 6–4, 6–3, 6–3
1976 Yhdysvallat Jimmy Connors Ruotsi Björn Borg 6–4, 3–6, 7–6(9), 6–4
1977 Argentiina Guillermo Vilas Yhdysvallat Jimmy Connors 2–6, 6–3, 7–6(4), 6–0
1978 Yhdysvallat Jimmy Connors Ruotsi Björn Borg 6–4, 6–2, 6–2
1979 Yhdysvallat John McEnroe Yhdysvallat Vitas Gerulaitis 7–5, 6–3, 6–3
1980 Yhdysvallat John McEnroe Ruotsi Björn Borg 7–6(4), 6–1, 6–7(5), 5–7, 6–4
1981 Yhdysvallat John McEnroe Ruotsi Björn Borg 4–6, 6–2, 6–4, 6–3
1982 Yhdysvallat Jimmy Connors Tšekkoslovakia Ivan Lendl 6–3, 6–2, 4–6, 6–4
1983 Yhdysvallat Jimmy Connors Tšekkoslovakia Ivan Lendl 6–3, 6–7(2), 7–5, 6–0
1984 Yhdysvallat John McEnroe Tšekkoslovakia Ivan Lendl 6–3, 6–4, 6–1
1985 Tšekkoslovakia Ivan Lendl Yhdysvallat John McEnroe 7–6(1), 6–3, 6–4
1986 Tšekkoslovakia Ivan Lendl Tšekkoslovakia Miloslav Mečíř 6–4, 6–2, 6–0
1987 Tšekkoslovakia Ivan Lendl Ruotsi Mats Wilander 6–7(7), 6–0, 7–6(4), 6–4
1988 Ruotsi Mats Wilander Tšekkoslovakia Ivan Lendl 6–4, 4–6, 6–3, 5–7, 6–4
1989 Länsi-Saksa Boris Becker Tšekkoslovakia Ivan Lendl 7–6(2), 1–6, 6–3, 7–6(4)
1990 Yhdysvallat Pete Sampras Yhdysvallat Andre Agassi 6–4, 6–3, 6–2
1991 Ruotsi Stefan Edberg Yhdysvallat Jim Courier 6–2, 6–4, 6–0
1992 Ruotsi Stefan Edberg Yhdysvallat Pete Sampras 3–6, 6–4, 7–6(5), 6–2
1993 Yhdysvallat Pete Sampras Ranska Cédric Pioline 6–4, 6–4, 6–3
1994 Yhdysvallat Andre Agassi Saksa Michael Stich 6–1, 7–6(5), 7–5
1995 Yhdysvallat Pete Sampras Yhdysvallat Andre Agassi 6–4, 6–3, 4–6, 7–5
1996 Yhdysvallat Pete Sampras Yhdysvallat Michael Chang 6–1, 6–4, 7–6(3)
1997 Australia Patrick Rafter Iso-Britannia Greg Rusedski 6–3, 6–2, 4–6, 7–5
1998 Australia Patrick Rafter Australia Mark Philippoussis 6–3, 3–6, 6–2, 6–0
1999 Yhdysvallat Andre Agassi Yhdysvallat Todd Martin 6–4, 6–7(5), 6–7(2), 6–3, 6–2
2000 Venäjä Marat Safin Yhdysvallat Pete Sampras 6–4, 6–3, 6–3
2001 Australia Lleyton Hewitt Yhdysvallat Pete Sampras 7–6(4), 6–1, 6–1
2002 Yhdysvallat Pete Sampras Yhdysvallat Andre Agassi 6–3, 6–4, 5–7, 6–4
2003 Yhdysvallat Andy Roddick Espanja Juan Carlos Ferrero 6–3, 7–6(2), 6–3
2004 Sveitsi Roger Federer Australia Lleyton Hewitt 6–0, 7–6(3), 6–0
2005 Sveitsi Roger Federer Yhdysvallat Andre Agassi 6–3, 2–6, 7–6(1), 6–1
2006 Sveitsi Roger Federer Yhdysvallat Andy Roddick 6–2, 4–6, 7–5, 6–1
2007 Sveitsi Roger Federer Serbia Novak Đoković 7–6(4), 7–6(2), 6–4
2008 Sveitsi Roger Federer Iso-Britannia Andy Murray 6–2, 7–5, 6–2
2009 Argentiina Juan Martín del Potro Sveitsi Roger Federer 3–6, 7–6(5), 4–6, 7–6(4), 6–2
2010 Espanja Rafael Nadal Serbia Novak Đoković 6–4, 5–7, 6–4, 6–2
2011 Serbia Novak Đoković Espanja Rafael Nadal 6–2, 6–4, 6–7(3), 6–1
2012 Iso-Britannia Andy Murray Serbia Novak Đoković 7–6(10), 7–5, 2–6, 3–6, 6–2
2013 Espanja Rafael Nadal Serbia Novak Đoković 6–2, 3–6, 6–4, 6–1
2014 Kroatia Marin Čilić Japani Kei Nishikori 6–3, 6–3, 6–3

* haastekierrosta ei pelattu
+ haastekierrosjärjestelmästä luovuttiin

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]