Luettelo Australian avointen naisten kaksinpelin voittajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Australian avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin voittajista.

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1922 Margaret Molesworth Esna Boyd 6–3, 10–8
1923 Margaret Molesworth Esna Boyd 6–1, 7–5
1924 Sylvia Lance Esna Boyd 6–3, 3–6, 6–4
1925 Daphne Akhurst Esna Boyd 1–6, 8–6, 6–4
1926 Daphne Akhurst Esna Boyd 6–1, 6–3
1927 Esna Boyd Sylvia Harper 5–7, 6–1, 6–2
1928 Daphne Akhurst Esna Boyd 7–5, 6–2
1929 Daphne Akhurst Louise Bickerton 6–1, 5–7, 6–2
1930 Daphne Akhurst Sylvia Harper 10–8, 2–6, 7–5
1931 Coral Buttsworth Marjorie Crawford 1–6, 6–3, 6–4
1932 Coral Buttsworth Katherine Le Messurier 9–7, 6–4
1933 Joan Hartigan Coral Buttsworth 6–4, 6–3
1934 Joan Hartigan Margaret Molesworth 6–1, 6–4
1935 Dorothy Round Nancy Lyle 1–6, 6–1, 6–3
1936 Joan Hartigan Nancye Wynne 6–4, 6–4
1937 Nancye Wynne Emily Westacott 6–3, 5–7, 6–4
1938 Dorothy Bundy Dorothy Stevenson 6–3, 6–2
1939 Emily Westacott Nell Hopman 6–1, 6–2
1940 Nancye Wynne Thelma Coyne 5–7, 6–4, 6–0
1941 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1942
1943
1944
1945
1946 Nancye Bolton Joyce Fitch 6–4, 6–4
1947 Nancye Bolton Nell Hopman 6–3, 6–2
1948 Nancye Bolton Marie Toomey 6–3, 6–1
1949 Doris Hart Nancye Bolton 6–3, 6–4
1950 Louise Brough Doris Hart 6–4, 3–6, 6–4
1951 Nancye Bolton Thelma Long 6–1, 7–5
1952 Thelma Long Helen Angwin 6–2, 6–3
1953 Maureen Connolly Julia Sampson 6–3, 6–2
1954 Thelma Long Jennifer Staley 6–3, 6–4
1955 Beryl Penrose Thelma Long 6–4, 6–3
1956 Mary Carter Thelma Long 3–6, 6–2, 9–7
1957 Shirley Fry Althea Gibson 6–3, 6–3
1958 Angela Mortimer Lorraine Coghlan 6–3, 6–4
1959 Mary Reitano Renee Schuurman 6–2, 6–3
1960 Margaret Smith Jan Lehane 7–5, 6–2
1961 Margaret Smith Jan Lehane 6–1, 6–4
1962 Margaret Smith Jan Lehane 6–0, 6–2
1963 Margaret Smith Jan Lehane 6–2, 6–2
1964 Margaret Smith Lesley Turner 6–3, 6–2
1965 Margaret Smith Maria Bueno 5–7, 6–4, 5–2 (luovutus)
1966 Margaret Smith Nancy Richey (luovutus)
1967 Nancy Richey Lesley Turner 6–1, 6–4
1968 Billie Jean King Margaret Court 6–1, 6–2
1969 Margaret Court Billie Jean King 6–4, 6–1
1970 Margaret Court Kerry Melville 6–1, 6–3
1971 Margaret Court Evonne Goolagong 2–6, 7–5, 7–6
1972 Virginia Wade Evonne Goolagong 6–4, 6–4
1973 Margaret Court Evonne Goolagong 6–4, 7–5
1974 Evonne Goolagong Chris Evert 7–6, 4–6, 6–0
1975 Evonne Goolagong Martina Navratilova 6–3, 6–2
1976 Evonne Cawley Renata Tomanova 6–2, 6–2
1977 Kerry Reid Dianne Fromholtz 7–5, 6–2 (tammikuu)
1977 Evonne Cawley Helen Gourlay 6–3, 6–0 (joulukuu)
1978 Chris O'Neil Betsy Nagelsen 6–3, 7–6
1979 Barbara Jordan Sharon Walsh 6–3, 6–3
1980 Hana Mandlikova Wendy Turnbull 6–0, 7–5
1981 Martina Navratilova Chris Evert 6–7, 6–4, 7–5
1982 Chris Evert Martina Navratilova 6–3, 2–6, 6–3
1983 Martina Navratilova Kathy Jordan 6–2, 7–6
1984 Chris Evert Helena Sukova 6–7, 6–2, 6–3
1985 Martina Navratilova Chris Evert 6–2, 4–6, 6–2
1986 Ei järjestetty – kilpailuajankohdan muutos
1987 Hana Mandlikova Martina Navratilova 7–5, 7–6
1988 Steffi Graf Chris Evert 6–1, 7–6
1989 Steffi Graf Helena Sukova 6–4, 6–4
1990 Steffi Graf Mary Joe Fernandez 6–3, 6–4
1991 Monica Seles Jana Novotna 5–7, 6–3, 6–1
1992 Monica Seles Mary Joe Fernandez 6–2, 6–3
1993 Monica Seles Steffi Graf 4–6, 6–3, 6–2
1994 Steffi Graf Arantxa Sanchez-Vicario 6–0, 6–2
1995 Mary Pierce Arantxa Sanchez-Vicario 6–3, 6–2
1996 Monica Seles Anke Huber 6–4, 6–1
1997 Martina Hingis Mary Pierce 6–3, 6–3
1998 Martina Hingis Conchita Martinez 6–3, 6–3
1999 Martina Hingis Amelie Mauresmo 6–2, 6–3
2000 Lindsay Davenport Martina Hingis 6–1, 7–5
2001 Jennifer Capriati Martina Hingis 6–4, 6–3
2002 Jennifer Capriati Martina Hingis 4–6, 7–6, 6–2
2003 Serena Williams Venus Williams 7–6, 3–6, 6–4
2004 Justine Henin-Hardenne Kim Clijsters 6–3, 4–6, 6–3
2005 Serena Williams Lindsay Davenport 2–6, 6–3, 6–0
2006 Amelie Mauresmo Justine Henin-Hardenne 6–1, 2–0 (luovutus)
2007 Serena Williams Marija Šarapova 6–1, 6–2
2008 Marija Šarapova Ana Ivanović 7–5, 6–3
2009 Serena Williams Dinara Safina 6–0, 6–3
2010 Serena Williams Justine Henin 6–4, 3–6, 6–2
2011 Kim Clijsters Li Na 3–6, 6–3, 6–3
2012 Viktoryja Azarenka Marija Šarapova 6–3, 6–0
2013 Viktoryja Azarenka Li Na 4–6, 6–4, 6–3
2014 Li Na Dominika Cibulkova 7-6(3), 6-0