Luettelo Australian avointen naisten kaksinpelin voittajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Australian avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin voittajista.

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1922 Australia Margaret Molesworth Australia Esna Boyd 6–3, 10–8
1923 Australia Margaret Molesworth Australia Esna Boyd 6–1, 7–5
1924 Australia Sylvia Lance Australia Esna Boyd 6–3, 3–6, 6–4
1925 Australia Daphne Akhurst Australia Esna Boyd 1–6, 8–6, 6–4
1926 Australia Daphne Akhurst Australia Esna Boyd 6–1, 6–3
1927 Australia Esna Boyd Australia Sylvia Lance Harper 5–7, 6–1, 6–2
1928 Australia Daphne Akhurst Australia Esna Boyd 7–5, 6–2
1929 Australia Daphne Akhurst Australia Louise Bickerton 6–1, 5–7, 6–2
1930 Australia Daphne Akhurst Australia Sylvia Lance Harper 10–8, 2–6, 7–5
1931 Australia Coral Buttsworth Australia Marjorie Cox Crawford 1–6, 6–3, 6–4
1932 Australia Coral Buttsworth Australia Kathleen Le Messurier 9–7, 6–4
1933 Australia Joan Hartigan Australia Coral Buttsworth 6–4, 6–3
1934 Australia Joan Hartigan Australia Margaret Molesworth 6–1, 6–4
1935 Iso-Britannia Dorothy Round Iso-Britannia Nancy Lyle 1–6, 6–1, 6–3
1936 Australia Joan Hartigan Australia Nancye Wynne 6–4, 6–4
1937 Australia Nancye Wynne Australia Emily Hood Westacott 6–3, 5–7, 6–4
1938 Yhdysvallat Dorothy Bundy Australia Dorothy Stevenson 6–3, 6–2
1939 Australia Emily Hood Westacott Australia Nell Hall Hopman 6–1, 6–2
1940 Australia Nancye Wynne Australia Thelma Coyne 5–7, 6–4, 6–0
1941 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1942
1943
1944
1945
1946 Australia Nancye Wynne Bolton Australia Joyce Fitch 6–4, 6–4
1947 Australia Nancye Wynne Bolton Australia Nell Hall Hopman 6–3, 6–2
1948 Australia Nancye Wynne Bolton Australia Marie Toomey 6–3, 6–1
1949 Yhdysvallat Doris Hart Australia Nancye Wynne Bolton 6–3, 6–4
1950 Yhdysvallat Louise Brough Yhdysvallat Doris Hart 6–4, 3–6, 6–4
1951 Australia Nancye Wynne Bolton Australia Thelma Coyne Long 6–1, 7–5
1952 Australia Thelma Coyne Long Australia Helen Angwin 6–2, 6–3
1953 Yhdysvallat Maureen Connolly Yhdysvallat Julia Sampson 6–3, 6–2
1954 Australia Thelma Coyne Long Australia Jennifer Staley 6–3, 6–4
1955 Australia Beryl Penrose Australia Thelma Coyne Long 6–4, 6–3
1956 Australia Mary Carter Australia Thelma Coyne Long 3–6, 6–2, 9–7
1957 Yhdysvallat Shirley Fry Yhdysvallat Althea Gibson 6–3, 6–4
1958 Iso-Britannia Angela Mortimer Australia Lorraine Coghlan 6–3, 6–4
1959 Australia Mary Carter Reitano Etelä-Afrikka Renee Schuurman 6–2, 6–3
1960 Australia Margaret Smith Australia Jan Lehane 7–5, 6–2
1961 Australia Margaret Smith Australia Jan Lehane 6–1, 6–4
1962 Australia Margaret Smith Australia Jan Lehane 6–0, 6–2
1963 Australia Margaret Smith Australia Jan Lehane 6–2, 6–2
1964 Australia Margaret Smith Australia Lesley Turner 6–3, 6–2
1965 Australia Margaret Smith Brasilia Maria Bueno 5–7, 6–4, 5–2, luov.
1966 Australia Margaret Smith Yhdysvallat Nancy Richey luovutus
1967 Yhdysvallat Nancy Richey Australia Lesley Turner 6–1, 6–4
1968 Yhdysvallat Billie Jean King Australia Margaret Smith Court 6–1, 6–2
↓ Avoin aikakausi ↓
1969 Australia Margaret Smith Court Yhdysvallat Billie Jean King 6–4, 6–1
1970 Australia Margaret Smith Court Australia Kerry Melville 6–3, 6–1
1971 Australia Margaret Smith Court Australia Evonne Goolagong 2–6, 7–6(0), 7–5
1972 Iso-Britannia Virginia Wade Australia Evonne Goolagong 6–4, 6–4
1973 Australia Margaret Smith Court Australia Evonne Goolagong 6–4, 7–5
1974 Australia Evonne Goolagong Yhdysvallat Chris Evert 7–6(5), 4–6, 6–0
1975 Australia Evonne Goolagong Tšekkoslovakia Martina Navrátilová 6–3, 6–2
1976 Australia Evonne Goolagong Cawley Tšekkoslovakia Renáta Tomanová 6–2, 6–2
1977 Australia Kerry Reid Australia Dianne Fromholtz 7–5, 6–2 (tammikuu)
1977 Australia Evonne Goolagong Cawley Australia Helen Gourlay 6–3, 6–0 (joulukuu)
1978 Australia Chris O’Neil Yhdysvallat Betsy Nagelsen 6–3, 7–6(3)
1979 Yhdysvallat Barbara Jordan Yhdysvallat Sharon Walsh 6–3, 6–3
1980 Tšekkoslovakia Hana Mandlíková Australia Wendy Turnbull 6–0, 7–5
1981 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd 6–7(4), 6–4, 7–5
1982 Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd Yhdysvallat Martina Navrátilová 6–3, 2–6, 6–3
1983 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Kathy Jordan 6–2, 7–6(5)
1984 Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd Tšekkoslovakia Helena Suková 6–7(4), 6–1, 6–3
1985 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd 6–2, 4–6, 6–2
1986 Ei järjestetty – kilpailuajankohdan muutos
1987 Tšekkoslovakia Hana Mandlíková Yhdysvallat Martina Navrátilová 7–5, 7–6(1)
1988 Länsi-Saksa Steffi Graf Yhdysvallat Chris Evert 6–1, 7–6(3)
1989 Länsi-Saksa Steffi Graf Tšekkoslovakia Helena Suková 6–4, 6–4
1990 Länsi-Saksa Steffi Graf Yhdysvallat Mary Joe Fernández 6–3, 6–4
1991 Jugoslavia Monica Seles Tšekkoslovakia Jana Novotná 5–7, 6–3, 6–1
1992 Jugoslavia Monica Seles Yhdysvallat Mary Joe Fernández 6–2, 6–3
1993 Jugoslavia Monica Seles Saksa Steffi Graf 4–6, 6–3, 6–2
1994 Saksa Steffi Graf Espanja Arantxa Sánchez Vicario 6–0, 6–2
1995 Ranska Mary Pierce Espanja Arantxa Sánchez Vicario 6–3, 6–2
1996 Yhdysvallat Monica Seles Saksa Anke Huber 6–4, 6–1
1997 Sveitsi Martina Hingis Ranska Mary Pierce 6–2, 6–2
1998 Sveitsi Martina Hingis Espanja Conchita Martínez 6–3, 6–3
1999 Sveitsi Martina Hingis Ranska Amélie Mauresmo 6–2, 6–3
2000 Yhdysvallat Lindsay Davenport Sveitsi Martina Hingis 6–1, 7–5
2001 Yhdysvallat Jennifer Capriati Sveitsi Martina Hingis 6–4, 6–3
2002 Yhdysvallat Jennifer Capriati Sveitsi Martina Hingis 4–6, 7–6(7), 6–2
2003 Yhdysvallat Serena Williams Yhdysvallat Venus Williams 7–6(4), 3–6, 6–4
2004 Belgia Justine Henin-Hardenne Belgia Kim Clijsters 6–3, 4–6, 6–3
2005 Yhdysvallat Serena Williams Yhdysvallat Lindsay Davenport 2–6, 6–3, 6–0
2006 Ranska Amélie Mauresmo Belgia Justine Henin-Hardenne 6–1, 2–0, luov.
2007 Yhdysvallat Serena Williams Venäjä Marija Šarapova 6–1, 6–2
2008 Venäjä Marija Šarapova Serbia Ana Ivanović 7–5, 6–3
2009 Yhdysvallat Serena Williams Venäjä Dinara Safina 6–0, 6–3
2010 Yhdysvallat Serena Williams Belgia Justine Henin 6–4, 3–6, 6–2
2011 Belgia Kim Clijsters Kiina Li Na 3–6, 6–3, 6–3
2012 Valko-Venäjä Viktoryja Azarenka Venäjä Marija Šarapova 6–3, 6–0
2013 Valko-Venäjä Viktoryja Azarenka Kiina Li Na 4–6, 6–4, 6–3
2014 Kiina Li Na Slovakia Dominika Cibulková 7–6(3), 6–0
2015 Yhdysvallat Serena Williams Venäjä Marija Šarapova 6–3, 7–6(5)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]