Call of Duty: Ghosts

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Call of Duty: Ghosts
Kehittäjä Infinity Ward
Julkaisija Activision
JP Square Enix
Jakelija Steam, Nintendo eShop ja Microsoft Store
Käsikirjoittaja Stephen Gaghan
Säveltäjä David Buckley
Pelisarja Call of Duty
Pelimoottori IW Engine
Havok
Umbra 3
Julkaistu PlayStation 4
  • NA 15. marraskuuta 2013
  • EU 29. marraskuuta 2013
Xbox One
  • 22. marraskuuta 2013
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18Virheellinen PEGI-arvo[1]
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
BBFC: 15
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U
Jakelumuoto Optinen levy, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Call of Duty: Ghosts on Infinity Wardin kehittämä ja Activisionin julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka on Call of Duty -pelisarjan kymmenes osa. Peli julkaistiin 5. marraskuuta 2013[2] Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle, Wii U:lle ja Xbox Onelle.[3] Ennakkotilaamalla oli myös mahdollista saada pelin mukana erillinen Free Fall -pelikenttä ja Eminemin kappale Survival.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Infinity Wardin sanottiin kehittäneen peliä varten uuden pelimoottorin, mutta joka on kuitenkin kiistanalaista.lähde?

Call of Duty: Ghosts sisältää neljä pelimuotoa, jotka ovat:

  • Yksinpeli (Singleplayer)
  • Moninpeli (Multiplayer)
  • Squads
  • Extinction

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verkkomoninpeliin on tuotu 30 uutta asetta edellisiin sarjan peleihin nähden. On myös luotu kokonaan uusi Marksman Rifles -aseluokka. Ensimmäistä kertaa hahmon ulkonäön muokkaus on mahdollista Call of Duty -sarjan pelissä, ja muokattavissa on koko hahmo sukupuolesta kasvonpiirteisiin ja sotilasasun väriin. Pelissä pelattavat kentät ovat dynaamisia niin ikään ensimmäistä kertaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkin alueet ja seinät ovat tuhottavissa pelaajan tieltä vaikkapa räjähteillä. Moninpelissä käytettävät aseet, varusteet ja edut (engl. perks) ovat avattavissa käyttöön Squad-pisteillä (Squad point), joita voi ansaita moninpeliä tai Squads-pelimuotoa pelaamalla. Näin ollen myös Squads-pelimuotoa pelaamalla ansaitut hahmon tasot näkyvät ansaittuina moninpeliä pelatessa.

Squads[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyseiseen pelimuotoon pelaaja voi luoda oman ryhmänsä, Squadin, joka koostuu pelaajasta ja useasta tekoälyn ohjaamista jäsenestä. Pelimoodin ideana on, että pelaaja ja hänen ryhmänsä taistelevat toista pelaajaa ja tämän ryhmää vastaan.

Extinction[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Extinction on ns. selviytymismodi, jossa pelaaja taistelee yksin tai joukkueen kanssa ulkoavaruudesta hyökänneitä avaruusolentoja vastaan eli kryptidejä. Pelimuoto ei sinällään ole uutta pelisarjassa, sillä zombieselviytymistä on esiintynyt pelisarjan peleissä World at War, Black Ops ja Black Ops II.

Ladattavat lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ladattavien lisäosien nimet muodostuvat sanasta ODIN.

Onslaught

Tuo peliin moninpelikartat Fog, Bayview, Contaiment ja Ignition, moninpeliaseen Maverick AR/Maverick SR sekä Extinction-kartan Nightfall. Lisäosa julkaistiin Xbox 360:lle ja Xbox Onelle 28. tammikuuta 2014 sekä Windowsille ja PlayStation 3:lle 27. helmikuuta 2014.

Devastation

Tuo peliin moninpelikartat Behemoth, Ruins, Unearthed ja Collision, moninpeliaseen Ripper 2-IN-1 AR/SMG sekä Extinction-kartan Mayday. Lisäosa julkaistiin Xbox 360:lle ja Xbox Onelle 3. huhtikuuta 2014.

Invasion

Tuo peliin moninpelikartat Pharaoh, Departed, Mutiny ja Favela sekä Extinction-kartan Awakening. Lisäosa julkaistiin Xbox 360:lle ja Xbox Onelle 3. kesäkuuta 2014.

Nemesis

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin alku sijoittuu vuoteen 2017. Kapteeni Elias Walker kertoo pojilleen Logan ja David ”Hesh” Walkerille, kuinka Ghosts-ryhmä perustettiin. Samaan aikaan Etelä-Amerikan öljyntuottajavaltioille työskentelevä Federaatio kaappaa määräysvallan avaruusasemalla, joka kontrolloi Orbital Defense Initiative (ODIN) -superasetta. ODIN tuhoaa useita kaupunkeja Yhdysvaltain lounaisosissa. Astronautit uhraavat henkensä ja käynnistävät itsetuhomekanismin. Satelliitti syöksyy San Diegoon, josta Elias, Hesh ja Logan täpärästi pelastuivat.[4]

Kymmenen vuoden kuluttua Yhdysvaltain sota Federaatiota vastaan on tuhonnut useita kaupunkeja ja alkanut vähitellen muuttua kulutussodaksi. Logan ja Hesh ovat isänsä alaisuudessa Yhdysvaltain erikoisjoukoissa. Veljekset joutuvat Gabriel Rorken vangiksi ja pelastuttuaan he saavat tietää isänsä olevan Ghostsin nykyinen johtaja. Rorke oli aiemmin Ghostin johtaja ja Eliasin ystävä, mutta Federaatio aivopesi hänet tappamaan Ghostsin jäseniä.

Logan, Hesh ja Elias lähtevät tappamaan Rorkea, josta on tullut Federaation johtaja. Useiden taisteluiden jälkeen he joutuvat Federaation vangiksi. Rorke pyytää Eliasilta tietoja Ghostsin nykyisestä tilanteesta ja lopulta tappaa Eliasin ampumalla tätä päähän. Hesh ja Logan pakenevat, mutta kohtaavat Rorken myöhemmin metrossa ja ampuvat tämän. Metro syöksyy mereen, mutta Logan ja Hesh uivat rantaan ja Hesh kutsuu lääkintämiehiä apuun. Pian paljastuu, että Rorke on selviytynyt ampumahaavasta, ja hän kaappaa Loganin. Rorke sanoo Loganille: ”Ghosts on vihollinen jota en saa tuhottua. Mutta sinä olet hyvä. Voimme tuhota sen yhdessä.” Rorke jättää Heshin ja raahaa Logania pois.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Call of Duty: Ghosts Receives PEGI 16 Rating in Europe 4.10.2013. Call of Duty Community. Arkistoitu 5.10.2013. Viitattu 11.10.2013. (englanniksi)
  2. Andrew Goldfarb: Call of Duty: Ghosts Title, Release Date Confirmed IGN. 30.4.2013. Viitattu 2.5.2013. (englanniksi)
  3. Xav de Matos: Call of Duty: Ghosts announced joystiq.com. 1. toukokuuta 2013. Viitattu 1.5.2013. (englanniksi)
  4. http://www.3news.co.nz/Call-of-Duty-Ghosts-multiplayer-preview/tabid/418/articleID/318098/Default.aspx 3news.co.nz. Arkistoitu 21.10.2013. Viitattu 06.12.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]