Call of Duty: Ghosts

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Call of Duty: Ghosts
Call of duty ghosts.jpg
Kehittäjä Infinity Ward
Julkaisija Activision
Käsikirjoittaja(t) Stephen Gaghan
Säveltäjä(t) David Buckley
Pelisarja Call of Duty
Pelimoottori IW Engine
Julkaisupäivä 5. marraskuuta 2013
PlayStation 4
NA 15. marraskuuta 2013
EU 29. marraskuuta 2013
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus 16 (PEGI)[1]
M eli 17+ (ESRB)
15 (BBFC)
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Call of Duty: Ghosts on Infinity Wardin kehittämä ja Activisionin julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka on Call of Duty -pelisarjan kymmenes osa. Peli julkaistiin 5. marraskuuta 2013[2] Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle, Wii U:lle ja Xbox Onelle.[3] Ennakkotilaamalla oli myös mahdollista saada pelin mukana erillinen Free Fall -pelikenttä ja Eminemin kappale Survival.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Infinity Wardin sanottiin kehittäneen uutukaista peliään varten uusi pelimoottori, mutta joka on kuitenkin kiistanalaista.

Call of Duty: Ghosts sisältää neljä pelimuotoa, jotka ovat:

  • Yksinpeli (eng. Singleplayer)
  • Moninpeli (eng. Multiplayer)
  • Squads
  • Extinction

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verkkomoninpeliin on tuotu 30 uutta asetta edellisiin sarjan peleihin nähden. On myös luotu kokonaan uusi aseluokka, Marksman Rifles. Ensimmäistä kertaa hahmon ulkonäön muokkaus on mahdollista Call of Duty -sarjan pelissä, ja muokattavissa on koko hahmo sukupuolesta kasvonpiirteisiin ja sotilasasun väriin. Pelissä pelattavat kentät (eng. Map) ovat dynaamisia niin ikään ensimmäistä kertaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkin alueet ja seinät ovat tuhottavissa pelaajan tieltä vaikkapa räjähteillä. Moninpelissä käytettävät aseet, varusteet ja edut (eng. Perk) ovat avattavissa käyttöön Squad-pisteillä (eng. Squad point), joita voi ansaita moninpeliä tai Squads-pelimoodia pelaamalla. Näin ollen myös Squads-pelimoodia pelaamalla ansaitut hahmon tasot (eng. Level) näkyvät ansaittuina moninpeliä pelatessa.

Squads[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyseiseen pelimoodiin pelaaja voi luoda oman ryhmänsä, (eng. Squad) joka koostuu pelaajasta ja useasta tekoälyn ohjaamista jäsenestä. Pelimoodin ideana on, että pelaaja ja hänen ryhmänsä taistelevat toista pelaajaa ja tämän ryhmää vastaan.

Extinction[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Extinction-pelimoodi

on ns. selviytymismodi, jossa pelaaja taistelee yksin tai joukkueen kanssa ulkoavaruudesta hyökänneitä avaruusolentoja vastaan. Selviytymismodi ei sinällään ole uutta pelisarjassa, sillä zombieselviytymistä on esiintynyt pelisarjan peleissä World at War, Black Ops ja Black Ops II.

Ladattavat lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onslaught

Tuo aivan 4 uutta moninpeli karttaa Fog, Bayview, Contaiment ja Ignition, lisäksi tulee myös uusi moninpeliase Maverick AR/Maverick SR sekä aivan uusi Extinction kartta Nightfall Xbox 360/One: 28/1/2014, PC/PS3/PS4: 27/2/2014

Devastation

Tuo aivan 4 uutta moninpeli karttaa Behemoth, Ruins, Unearthed ja Collision, lisäksi tulee myös uusi moninpeliase Ripper 2-IN-1 AR/SMG sekä aivan uusi Extinction kartta Mayday Xbox 360/One: 3/4/2014, PC/PS3/PS4: 5/3/2014

Invasion


Nemesis

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa kun kapteeni Elias Walker kertoo pojilleen kuinka Ghosts-ryhmä perustettiin. Samaan aikaan Etelä-Amerikan öljyntuottajavaltioille työskentelevä Federation-ryhmä kaappaa määräysvallan avaruusasemalla, joka kontrolloi Orbital Defense Initiative (ODIN) -superasetta. ODIN tuhoaa useita kaupunkeja Yhdysvaltojen lounaisosissa. Astronautit uhraavat henkensä ja käynnistävät itsetuhomekanismin. Satelliitti syöksyi San Diegoon, josta Elias, Hesh ja Logan täpärästi pelastuivat.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Call of Duty: Ghosts Receives PEGI 16 Rating in Europe 4.10.2013. Call of Duty Community. Viitattu 11.10.2013. (englanniksi)
  2. Andrew Goldfarb: Call of Duty: Ghosts Title, Release Date Confirmed IGN. 30.4.2013. Viitattu 2.5.2013. (englanniksi)
  3. Xav de Matos: Call of Duty: Ghosts announced joystiq.com. 1. toukokuuta 2013. Viitattu 1.5.2013. (englanniksi)
  4. http://www.3news.co.nz/Call-of-Duty-Ghosts-multiplayer-preview/tabid/418/articleID/318098/Default.aspx Viitattu 06.12.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.