Anne Sofie von Otter

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anne Sofie von Otter

Anne-Sofie von Otter (s. 9. toukokuuta 1955 Tukholma) on ruotsalainen ooppera- ja konserttilaulaja, äänialaltaan mezzosopraano. Hänelle on myönnetty arvonimi hovsångerska (suom. hovilaulaja) vuonna 1995. Hän on erityisen tunnettu housurooleistaan.

Von Otterin isä oli diplomaatti, ja von Otter asui lapsuudessaan Tukholman ohella Bonnissa ja Lontoossa. Opiskeltuaan Tukholmassa ja Lontoon Guildhallissa (mm. Vera Rozsan johdolla) hänet kiinnitettiin Baselin oopperaan, jossa hän teki 1983 oopperadebyyttinsä Alcinan roolissa Haydnin oopperassa Orlando paladino. Hän debytoi Covent Gardenissa 1985 ja Metropolitan-oopperassa 1988 Cherubinon roolissa. Milanon La Scalassa von Otter debytoi 1988. Oopperalavoilla von Otter on saavuttanut huomattavaa menestystä Mozartin, Händelin ja Monteverdin oopperoiden rooleissa. Konserttilaulajana hänet tunnetaan Mahlerin, Brahmsin, Griegin, Wolfin ja Sibeliuksen tulkitsijana. Hänen vakituisena säestäjänään on toiminut ruotsalainen pianisti Bengt Forsberg (s. 1952).

Anne-Sofie von Otter on Ruotsin kahdeksannen pääministerin Fredrik von Otterin pojanpojan tytär. Hän on naimisissa näyttelijä ja teatteriohjaaja Benny Fredrikssonin kanssa. Heillä on kaksi lasta.

Valikoima levytyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liedmusiikki ja laulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ooppera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.