Yhdystie 2170

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdystie 2170
Yhdystien 2170 Pohjanlahden rantatien matkailutiehen kuuluvaa osuutta Eurajoen Irjanteen Valtakunnallisesti merkittävässä rakennetussa kulttuuriympäristössä.
Yhdystien 2170 Pohjanlahden rantatien matkailutiehen kuuluvaa osuutta Eurajoen Irjanteen Valtakunnallisesti merkittävässä rakennetussa kulttuuriympäristössä.
Maa Suomi
Tieluokka yhdystie
Omistaja Suomen valtio
Tienpitäjä Väylävirasto
Pituus 32 km
Alkupiste Eurajoki
Reitti Huhta
Päätepiste Nakkila (32 km)
Päällyste asfaltti
Kaistaluku 2
Pohjanlahden rantatien opaste.

Yhdystie 2170 (osoitenimi Eurajoella Kirkkotie ja Huhdantie[1], Eurassa Paneliantie[2] ja Nakkilantie[3], Nakkilassa Hormistontie[4] ja Siltatie[5]) on yhdystie Eurajoella, Eurassa ja Nakkilassa Satakunnassa.[6][7]

Tie alkaa valtatieltä 8 Eurajoen Kirkonkylässä Kirkkotien nimellä ja jatkuu sieltä Eurajoen pohjoisrantaa seuraten Eurajoen Lavilan kylän kautta Eurajoen Irjanteelle, missä siihen yhtyy valtatieltä 8 alkunsa saava yhdystie 2171. Täällä Huhdantien nimellä jatkuva tie erkanee pian Irjanteen kylän jälkeen Eurajoen uomasta ja kulkee Eurajoen Huhdan kylän läpi. Euran rajalla tie vaihtuu nimeltään Paneliantieksi ja pian tämän jälkeen yhdystien 2172 risteyksessä Nakkilantieksi ja edelleen Nakkilan rajalla Hormistontieksi. Nakkilan Hormistossa tie kohtaa Luvialta tulevan yhdystien 2177 risteyksen. Leistilän kylän luona tie ylittää eritasoliittymässä valtatien 2 ja jatkuu tämän jälkeen Siltatie nimellä Nakkilan keskustaan ylitettyään ensin Tattaranjoen ja Tampere–Pori-radan ja viimein Kokemäenjoen ja päättyy yhdystielle 2440 Nakkilan Viikkalassa. Tien pituus on 31,6 kilometriä ja se on asfaltoitu.

Tie on lähes koko matkaltaan valtatieltä 8 Nakkilan Kirkonkylään osa vuonna 2010 perustettua Pohjanlahden rantatien matkailutietä.[8]

Tien varrelle Eurajoella jäävät muun muassa Eurajoen kirkko Eurajoen kirkonkylässä, Eurajoen kristillinen opisto Lavilassa, Irjanteen kirkko ja Irjanteen kylän valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö Irjanteella sekä Huhdan koulu ja nuorisotalo Huhdassa. Nakkilassa tie on kunnan keskustaajaman tärkein länsi–itä-suuntainen väylä.

Tien lähistölle jääviä kohteita ovat Eurajoella Eurajoen pappila, Tarvolan, Kainun ja Mullilan kylät joen vastarannalla sekä Kaukomäen ja Sydänmaan kylät hieman kauempana. Euran Kiukaisissa lähin kylä on Panelia. Nakkilassa tiestä jonkin matkan päähän sijoittuvat pelloksi kuivattu Leistilänjärvi ja Leistilän naapurikylä Tattara.[8]

Eurajoen kirkonkylästä matkailutien reitti jatkuu pitkin Linnamaantietä Linnamaan kylän suuntaan, missä tien läheisyyteen sijoittuvat muun muassa Vuojoen kartano ja Liinmaan linna. Nakkilan Kirkonkylästä matkailutie jatkuu vanhaa Porintietä Nakkilan kirkon ohi ja sieltä Masian kautta valtatielle 2 ja edelleen Ulvilaan.[8]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Huhdantie, Eurajoki Kartat ja reitit. Eniro. Viitattu 21.9.2011. [vanhentunut linkki]
  2. Paneliantie, Eura Kartat ja reitit. Eniro. Viitattu 21.9.2011. [vanhentunut linkki]
  3. Nakkilantie, Eura Kartat ja reitit. Eniro. Viitattu 21.9.2011. [vanhentunut linkki]
  4. Hormistontie, Nakkila Kartat ja reitit. Eniro. Viitattu 21.9.2011. [vanhentunut linkki]
  5. Siltatie, Nakkila Kartat ja reitit. Eniro. Viitattu 21.9.2011. [vanhentunut linkki]
  6. Tienumerokartta. 1:250 000. Alue 02 Varsinais-Suomi. Helsinki: Liikennevirasto. Kartan verkkoversio (viitattu 9.7.2012)
  7. Yhdystie 2170 Kansalaisen karttapaikka. Maanmittauslaitos. Viitattu 28.8.2013.
  8. a b c Reittikartat. Satakunta Rantatie. Pohjanlahden rantatien matkailutietoimikunta. Arkistoitu 5.12.2013. Viitattu 28.8.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]