Wikiprojekti:Wiki Loves Monuments/kuvat muissa wikeissä/7

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

0 · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39 · 40 · 41 · 42 · 43 · 44 · 45 · 46

Charlottenburgin linna on Saksan pääkaupungin Berliinin jäljellä olevista linnoista suurin. Se sijaitsee Charlottenburgin alueella.

Chesterin rautatieasema on rautatieasema Chesterin kaupungissa Cheshiressä, Englannissa. Sitä käyttävät West Coast Main Linen, North Wales Coast Linen, Chester–Manchester-radan, Wolverhampton–Shrewsbury-radan, Shrewsbury–Chester-radan, Wirral Linen, Mid-Cheshire Linen ja Halton Curven junat. Asemalle liikennöivät Arriva Trains Wales, Merseyrail, Northern ja Virgin Trains West Coast.

Chesterin tuomiokirkko on Englannin kirkon Chesterin hiippakunnan tuomiokirkko. Kirkko on 950-luvulla perustetun anglosaksisen kappelin paikalla ja nykyisen rakennuksen varhaisimmat osat rakennettiin n. 1100. Kuningas Henrik VIII:n määräyksestä siitä tuli katedraali.

Chietin maakunta on maakunta Abruzzon alueella Keski-Italiassa.

Chinoiserie (ransk.) eli kineseria oli kiinalaisten tuotteiden jäljittelyyn perustunut tyylisuunta, joka syntyi 1600-luvulla. Chinoiserie-muodilla oli vaikusta rokokootyylin syntymiseen 1700-luvun alkupuolella.

Christ Church on yksi Oxfordin yliopiston 38 collegesta. Sen perusti kuningas Henrik VIII vuonna 1546. Paikalla oli sijainnut 800-luvulta alkaen Pyhän Frideswiden luostari, jonka kardinaali Wolsey lakkautti vuonna 1524. Wolsey perusti luostarin tilalle collegen, jonka nimeksi tuli Cardinal's College. Wolseyn menetettyä valtansa vuonna 1529 college päätyi Henrik VIII:n haltuun. Hän perusti collegen uudelleen vuonna 1546 latinankielisellä nimellä Ædes Christi, josta on alettu käyttää englanninkielistä käännöstä Christ Church.

Christiansborg on palatsi Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Se sijaitsee Slotsholmenin saarella, kaupungin keskustassa. Linnassa toimii useita keskeisiä Tanskan valtiollisia intituutioita. Suurimman osan tiloista vie Tanskan parlamentti. Linnassa sijaitsee myös maan pääministerin toimisto, korkein oikeus, sekä kuningashuoneen tiloja kuten vastaanottotilat, kappeli ja hevostallit.

Chulalongkorn Suuri tai Rama V (พระบาทสมเด็จพระจุลจอมเกล้าเจ้าอยู่หัว) oli Thaimaan Chakri-dynastian viides kuningas. Häntä on pidetty yhtenä mahtavimmista Thaimaan kuninkaistalähde?. Hän lakkautti orjuuden vuonna 1905 ja suosi yhteyksiä Eurooppaan. Hän matkusteli paljon mm. Venäjällä, Tanskassa ja Norjassa. Nordkappissa vieraillessaan hän kaiverrutti nimensä kallioon. Siellä on hänelle omistettu museo. Ruotsissa on Chulalongkornin vuonna 1897 tapahtuneen vierailun muistoksi rakennettu Thaimaalainen paviljonki. Hänen mukaansa on myös nimetty vuonna 1917 valmistunut Thaimaan ensimmäinen yliopisto.lähde?

Château Frontenac on Québecin kaupungissa Kanadassa sijaitseva luksushotelli. Se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Hotellin on suunnitellut arkkitehti Bruce Price alun perin Canadian Pacific Railwaylle. Hotelli valmistui vuonna 1893.

Chíos eli Khios [ˈçio̞s] on Kreikan saari, joka kuuluu Pohjoisen Egean saarten saariryhmään ja sijaitsee itäisellä Egeanmerellä lähellä Turkin rannikkoa. Saaren pinta-ala on 904 km² ja asukasluku 51 390. Hallinnollisesti saari kuuluu Chíoksen kuntaan, Chíoksen alueyksikköön ja Pohjois-Egean saarten alueeseen. Saaren pääkaupunki on Chíoksen kaupunki.

Chíos on Kreikan kaupunki sekä samanniminen Chíoksen kunnan kunnallisyksikkö ja entinen itsenäinen kunta. Se sijaitsee Chíoksen saarella, Chíoksen alueyksikössä Pohjois-Egean saarten alueella. Kaupungin ja kunnallisyksikön väkiluku on 26 850. Chíoksen kaupunki on Chíoksen saaren pääkaupunki sekä Chíoksen kunnan kuntakeskus.

Clos Lucé on ranskalainen linna, joka sijaitsee Loirejoen laaksossa, Amboisen keskustassa, noin 500 metriä Amboisen linnasta. Vuoteen 1660 asti linna tunnettiin kartanona ja sen nimi kirjoitettiin muodossa le Manoir du Cloux tai le Clos (viinitarha).

Collioure on kunta Etelä-Ranskassa Pyrénées-Orientalesin departementissa.

Comacchio on kunta Italiassa. Se sijaitsee Emilia-Romagnan alueella Ferraran maakunnassa, ja siellä oli vuoden 2017 alussa 22 369 asukasta.

Commercen talo on Tampereella Hämeenkadun varrella ja Keskustorin laidalla niin kutsutulla Jugend-torilla sijaitseva viisikerroksinen asuin- ja liiketalo, joka on valmistunut vuonna 1899. Tyylisuunnaltaan varhaisjugendia edustavan talon suunnitteli helsinkiläinen arkkitehtitoimisto Andersin, Jung ja Bomanson. Talon nimi tulee ranskan kielen kauppaa tarkoittavasta sanasta.

Conwyn linna, Conwy Castle on keskiaikainen linnoitus Conwyssa Walesin pohjoisrannikolla. Conwyn linnan rakennutti Walesin valloituksen jälkeen vuosina 1283–1289 kuningas Edvard I lujittaakseen valtaansa Walesissa. Linna rakennettiin suuremman projektin yhteydessä osaksi Conwyn kaupunginmuureja. Seuraavina vuosisatoina linnalla oli suuri merkitys monissa sodissa. Se kesti Madog ap Llywelynin piirityksen talvella 1294–95, ja se oli Rikhard II:n turvapaikka 1399, ja vuonna 1401 sitä pitivät vallassaan Owain Glyndŵrille uskolliset joukot.

Coucy-le-Château-Auffrique on kunta Pohjois-Ranskassa Aisnen departementissa. Se oli keskiajalla yksi Euroopan parhaiten linnoitetusta kaupungeista. Kaupungin suojana oleva linna Château de Coucy tuhoutui vuonna 1917, jolloin saksalaiset räjäyttivät sen. Château de Coucy on saanut kansallisen monumentin statuksen.

Kyme, roomalaisella ajalla Cumae (lat.), oli antiikin aikainen kaupunki ja kaupunkivaltio (polis) Suur-Kreikassa eli Magna Graeciassa nykyisen Italian alueella. Se sijaitsi Neapoliin eli nykyisen Napolin länsipuolella, ja sen arkeologinen alue on nykyisen Pozzuolin kunnan alueella Monte di Cuman kylässä.

Cusco eli Cuzco on Andeilla Kaakkois-Perussa sijaitseva kaupunki. Kaupunki on Cuscon maakunnan ja Cuscon alueen pääkaupunki. Vuoden 2017 väestönlaskennassa kaupungissa oli 428 450 asukasta.

Cutty Sark on maailman tunnetuimpia purjelaivoja. Sen rakennutti Hercules Lintonin suunnitelmien mukaan lontoolainen John Willis, joka halusi rakentaa maailman nopeimman teenkuljetusaluksen. Kolmimastoinen, 85 metriä pitkä klipperi kastettiin vuonna 1869 Cutty Sarkiksi. Nimensä se on saanut skotlantilaisen kansansadun mukaan. Nimi tarkoittaa lyhyttä alushametta tai tulkinnasta riippuen yöasua.

Cuyahoga Valleyn kansallispuisto on Yhdysvaltojen Ohion osavaltion ainoa kansallispuisto. Se sijaitsee Cuyahogajoen varrella Akronin ja Clevelandin välillä. Alueesta tuli luonnonsuojelualue vuonna 1974 ja kansallispuisto 11. lokakuuta vuonna 2000. Cuyahoga on 132 km² laajuinen, josta noin viisi prosenttia on yksityisomistuksessa. Sitä kuten muitakin Yhdysvaltain kansallispuistoja hallinnoi National Park Service. Cuyahoga on mohawkien kieltä ja tarkoittaa kiemuraista jokea.

Cygnaeuksen koulu sijaitsee Porin keskustan tuntumassa Eteläpuiston päässä. Koulurakennus edustaa jugendtyyliä ja valmistui vuonna 1912. Koulu on toiminut alusta alkaen kansakouluna ja sittemmin peruskoulun ala-asteena. Koulussa toimivat musiikki- ja kuvataideluokat, sekä kansainvälinen, englanninkielistä opetusta antava International School. Erityispainotteiset luokat ja International School jatkuvat ala-asteelta yläasteelle siirryttäessä automaattisesti Porin suomalaiseen yhteislyseoon (PSYL:iin), joka sijaitsee vastakkaisella puolella katua. Ilta-aikaan koulun tiloja on käyttänyt mm. Palmgren-opisto ja Porin Poikakuoro. Sodan aikana koulua käytettiin sotasairaalana.

Dachaun keskitysleiri oli natsi-Saksan keskitysleiri lähellä Dachaun kaupunkia eteläisessä Saksassa.

Dafnín luostari on ortodoksinen luostari Kreikassa. Se sijaitsee Chaïdárin kunnassa lähellä Ateenaa noin puolimatkassa antiikin ajan Pyhällä tiellä Eleusiihin. Luostari on listattu Unescon maailmanperintöluettelon kohteeksi yhdessä Ósios Loukáksen ja Néa Monín luostarien kanssa.

Daljärvi on järvi Srinagarin kaupungin lähistöllä Jammun ja Kashmirin osavaltiossa Pohjois-Intiassa.

0 · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39 · 40 · 41 · 42 · 43 · 44 · 45 · 46