Wikiprojekti:Wiki Loves Monuments/kuvat muissa wikeissä/18

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

0 · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39 · 40 · 41 · 42 · 43 · 44 · 45 · 46

jKr. on lyhenne sanoista jälkeen Kristuksen (syntymän). Vuosiluvun perässä se tarkoittaa, että vuosi on ajanlaskun alun jälkeinen.

Kaarlelan vanha pitäjänkirkko on yksi Pohjanmaan keskiaikaisista kivikirkoista, joita on kaikkiaan seitsemän. Kirkon tarkkaa rakentamisvuotta ei tiedetä, mutta sen vanhimmat osat ajoitetaan 1460-luvulle.

Kaarlensilta on Vltavajoen ylittävä kuuluisa kivinen goottilaistyylinen silta Prahassa, Tšekin tasavallassa. Kaarlensilta on 516 metriä pitkä ja lähes kymmenen metriä leveä. Se koostuu kuudestatoista kaaresta. Silta yhdistää toisiinsa Prahan Pienen puolen ja Vanhankaupungin.

Kaartin kasarmi on Helsingin Kaartinkaupungin kaupunginosassa sijaitseva rakennuskokonaisuus, joka muodostuu entisistä Suomen kaartin sotilaskasarmeista. Kasarmitorin eteläisellä laidalla sijaitsee Carl Ludvig Engelin suunnittelema ja alkuaan 1822 valmistunut päärakennus, joka on nykyään Suomen puolustusministeriön toimitiloina. Muissa rakennuksissa on ministeriön ja pääesikunnan tiloja.

Kaharlyk on pieni kaupunki ja Kaharlykin piirin kuntakeskus Ukrainan Kiovan alueella, 69 kilometriä maan pääkaupungista Kiovasta etelään. Kaharlyk sijaitsee noin 20 kilometriä Dneprin lounaispuolella; Kaharlykin piiri rajoittuu koillisessa Dnepriin.

Kahdeksankulmio eli oktagoni on monikulmio, jossa on kahdeksan kulmaa ja sivua. Kahdeksankulmion kulmien summa on 1080 astetta. Säännöllisen kahdeksankulmion kaikki sivut ovat yhtä pitkiä ja sen jokainen kulma on 135 astetta.

Kaikkien pyhien kirkko, on Wittenbergissä sijaitseva kirkko, jonka oveen vuonna 1517 Martti Luther naulasi 95 teesiä. Kappeli on Unescon Maailmanperintökohde.

Kairon metro on Kairossa, Egyptissä toimiva metrojärjestelmä. Sen ensimmäinen linja avattiin vuonna 1987 ja se oli koko Afrikan mantereen ensimmäinen metrolinja. Kairon metrossa on kolme linjaa mutta neljännen suunnittelu on edistyneessä vaiheessa.

Kaisaniemen puisto on puisto Helsingin ydinkeskustassa, Kluuvin kaupunginosan pohjoisosassa. Siellä järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten Maailma kylässä -kulttuuripäivät. Helsingin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Kaisaniemen puiston pohjoisosassa. Osa puistoa luovutettiin Helsingin yliopistolle puutarhaa varten jo vuonna 1829, ja puutarhan vanhin viherhuone avattiin vuonna 1889. Puistossa järjestetään useita konsertteja, kuten Helsinki-päivän konsertti.

Kaivopuisto on Helsingin vanhimpia ja tunnetuimpia puistoja, joka sijaitsee Ullanlinnan vieressä kantakaupungin eteläosassa, aivan Helsinginniemen kärjessä meren rannalla.

Kakolanmäki on Turun keskusta-alueella sijaitseva mäki. Se on yksi Turun seitsemästä kukkulasta. Mäellä toimi vuoteen 2007 saakka Turun vankilan keskusvankila.

Kaksikyttyräinen kameli eli varsinainen kameli tai lyhyesti vain kameli on kamelien sukuun kuuluva kantojuhtana käytettävä sorkkaeläin.

Kalamáta on Kreikan kaupunki ja samanniminen kunta, joka sijaitsee Messenian alueyksikössä Peloponnesoksen alueella. Kaupunki on Messenian hallinnollinen keskus. Koko kunnan pinta-ala on 442,7 neliökilometriä ja väkiluku 69 849. Varsinaisen Kalamátan kaupungin väkiluku on 54 100.

Kalevan kirkko on vuosina 1964–1966 rakennettu moderni kirkkorakennus Liisankallion kaupunginosassa Tampereella. Sen on suunnitellut arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilä. Kalevan kirkko on Kalevan ja koko Tampereen tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Kaliningrad on satamakaupunki ja Kaliningradin alueen pääkaupunki Venäjällä. Vuoteen 1946 saakka kaupunki tunnettiin saksalaisella nimellä Königsberg.

Kallion kirkko on harmaagraniittinen kirkkorakennus Kallion kaupunginosassa Helsingissä. Se on toinen Kallion seurakunnan kirkoista ja sen pääkirkko. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck ja se edustaa kansallisromanttista tyyliä, jonka piirteitä on yhdistetty kansainvälisiin art nouveau -vaikutteisiin. Tyylille on ominaista perinteisten suomalaisten materiaalien käyttö, jykevä muotokieli sekä luonnosta haetut aiheet ja värit.

Kalliopiirrokset ovat kuvia tai kuvioita, jotka on tehty kallioihin tai suuriin kiviin naarmuttamalla, uurtamalla, hiomalla, kaivertamalla tai hakkaamalla. Joskus ne on myös värjätty maalilla tai kelta- tai punamullalla. Kalliopiirros on eri asia kuin kokonaisuudessaan maalaamalla tehdyt kallio- tai luolamaalaukset.

Kallo eli Mäntykallo on Porin Mäntyluodon edustalla sijaitseva kallioinen saari. Saarella sijaitsee Kallon majakka, ja saareen johtaa pengertie. Saarella toimii myös Suomen vanhin urheiluseura, vuonna 1856 perustettu Segelföreningen i Björneborg, sekä Porin merivartiosto ja luotsiasema.lähde?

Kallon majakka on Porin Mäntyluodon edustalla Kallon saarella sijaitseva majakka.

Kamelit (Camelus) on kamelien heimoon kuuluva kaksivarpaisten sorkkaeläinten suku. Varsinaisten sorkkien sijaan niillä on varpaissa pehmeät anturatyynyt ja suuret kynnet. Sukuun kuuluu kaksi lajia, yksikyttyräinen dromedaari ja kaksikyttyräinen kameli. Kamelien lähimpiä sukulaisia ovat samaan heimoon kuuluvat laamat ja vikunjat.

Kampala on Ugandan pääkaupunki. Vuonna 2014 kaupungin asukasluku oli 1 507 080, mikä tekee siitä Ugandan suurimman kaupunkiasutuskeskittymän. Lähellä Victoriajärveä sijaitseva kaupunki kuuluu Kampalan piirikuntaan.

Kampóchora on yksi Chíoksen kunnan kunnallisyksiköistä ja entinen itsenäinen Kreikan kunta. Se sijaitsee Chíoksen saarella, Chíoksen alueyksikössä Pohjois-Egean saarten alueella. Kunnallisyksikön väkiluku on 2 897.

Kangasniemen kirkko on Kangasniemen keskustaajamassa sijaitseva Kangasniemen seurakunnan kirkkorakennus. Se on tyypiltään puinen kaksoisristikirkko. Kirkko on varsin iso, rakennuksella on pituutta noin 47 metriä ja sisäkorkeus on noin 15 metriä. Kirkossa on 1500 istumapaikkaa.

Kansallisarkisto on valtion virasto, joka vastaa arkistotoimesta Suomen alueella. Se kuuluu hallinnollisesti opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuuteen. Kansallisarkisto muodosti aiemmin yhdessä seitsemän maakunta-arkiston kanssa Suomen arkistolaitoksen, mutta vuonna 2017 maakunta-arkistot sulautettiin osaksi Kansallisarkistoa ja vanhan arkistolaitoksen rakenteet purettiin.

Kansallisgalleria on kolmen Helsingissä toimivan taidemuseon kokonaisuus, johon kuuluvat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Valtion taidemuseo säätiöitettiin, ja nimeksi tuli vuoden 2014 alusta Kansallisgalleria.

0 · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39 · 40 · 41 · 42 · 43 · 44 · 45 · 46