Wikiprojekti:Wiki Loves Monuments/kuvat muissa wikeissä/48

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

0 · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39 · 40 · 41 · 42 · 43 · 44 · 45 · 46

Tepe Yahya on Etelä-Iranissa sijaitseva muinainen jo raunioitunut asutuskeskus. Paikka oli asuttu 5500 eaa.–400 jaa. Paikka sijaitsee sisämaassa Hormuzin salmesta pohjoiseen, noin 220 km Kermanin kaupungista etelään. Paikalta on löydetty satoja kloriittikivestä tehtyjä astioita.

Teppola on taajama ja maalaiskunta Leningradin alueen Lomonosovin piirissä Venäjällä. Se sijaitsee Pietarhovin eteläpuolella ja rajoittuu pohjoisessa Pietarin kaupungin alueeseen. Asukkaita on 2 700 henkeä .lähde?

Thaimaan kuningaskunta eli Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa. Maan rajanaapureita ovat Laos ja Kambodža idässä, Siaminlahti ja Malesia etelässä, sekä Andamaanienmeri ja Myanmar lännessä. Valtion pinta-ala on noin puoli miljoonaa neliökilometriä ja asukasluku noin 67 miljoonaa. Thaimaan pääkaupunki on Bangkok.

Tiberias on kaupunki Galileassa Israelissa, Genesaretinjärven länsirannalla. Se nimettiin keisari Tiberiuksen mukaan. Kaupungin asukasluku vuoden 2016 lopussa oli 43 148. Kaupunki on yksi juutalaisuuden neljästä pyhästä kaupungista Jerusalemin, Hebronin ja Safedin ohella. Nykyään Tiberias on Israelissa suosittu matkailukaupunki ja se on tunnettu etenkin kuumista lähteistä hieman kaupungin eteläpuolella.

Tiedemuseo on tieteen tai luonnonilmiöiden havainnollistamiseen erikoistunut vuorovaikutteinen museo. Tiedemuseo voi olla erikoistunut esimerkiksi tähtitieteeseen tai avaruustutkimukseen, meriin, elämänmuotoihin tai keksintöihin, mutta useimmissa museoissa näyttely kattaa aiheita laajemminkin.

Tilkan sairaala eli Tilkka on Suomen puolustusvoimien entinen keskussotilassairaala. Tilkka sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 164 Pikku Huopalahdessa Helsingissä.

Tipasa on rannikkokaupunki Algeriassa. Se on Tipasan maakunnan pääkaupunki. Nykyinen Tipasan kaupunki on perustettu vuonna 1857 ja se on kuuluisa kauniista sijainnistaan ja hiekkarannoistaan.

Tirana on Albanian pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki. Virallinen asukasluku on 895 000 asukasta (2008), vaikkakin joidenkin arvioiden mukaan todellinen määrä voisi yltää jopa miljoonaan.lähde?

Tiryns oli mykeneläisaikainen kaupunki ja antiikin aikainen kaupunkivaltio (polis), joka sijaitsi matalalla kukkulalla Argoksen tasangolla Argoliin maakunnassa Kreikassa. Sen arkeologinen kohde sijaitsee Náfplion kunnassa lähellä kohteesta nimensä saanutta Tírynthan kylää, noin 3,5 kilometriä pohjoiseen Náfplion kaupungista.

Tlaxcala on osavaltio Meksikossa. Myös osavaltion pääkaupungin nimi on Tlaxcala. Tlaxcala on Meksikon pienin osavaltio, sen pinta-ala on 3 991 neliökilometriä. Asukkaita osavaltiossa on noin 1,1 miljoonaa.

To the Struggle Against World Terrorism tunnetaan myös nimillä Tear of Grief ja the Tear Drop Memorial on Venäjän valtion lahjottama muistomerkki syyskuun 11. päivän iskussa kuolleiden muistolle. Muistomerkki sijaitsee Bayonnen kaupungissa Hudsonin piirikunnassa New Jerseyn osavaltiossa Amerikan Yhdysvalloissa. Muistomerkki paljastettiin 11. syyskuuta 2006 ja muistomerkin paljastivat Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton ja Venäjän silloinen pääministeri Vladimir Putin.

Tolmatši on kylä ja maalaiskunta Tverin alueen Lihoslavlin piirissä Venäjällä. Se sijaitsee 45 kilometriä Lihoslavlista koilliseen.

Tontereenmäki on Varsinais-Suomessa Pöytyällä oleva mäki, jota pidetään mahdollisena linnavuorena.

Topelia on Helsingin yliopiston laitoskortteli, joka sijaitsee Senaatintorin kupeessa Kluuvin kaupunginosassa Kettu-korttelissa. Topeliaa rajaavat idässä Unioninkatu, etelässä Kirkkokatu ja lännessä Fabianinkatu sekä pohjoisessa Metsätalo. Topelia-korttelissa toimii humanistisen tiedekunnan laitoksia ja instituutteja.

Torgau on kaupunki Saksassa Saksin osavaltiossa Elben rannalla. Kaupungissa on arviolta 20 047 asukasta ja sen pinta-ala on 102,55 neliökilometriä.

Torino on teollisuus- ja yliopistokaupunki Luoteis-Italiassa. Se on Piemonten alueen ja Torinon metropolikaupungin pääkaupunki. Torino sijaitsee Po-joen varrella, lähellä Alppeja. Torinon kaupungin väkiluku on noin 900 000, mutta Torinon suurkaupunkialueella on yhteensä noin 1,5 miljoonaa asukasta.

Torkkelinmäki on osa-alue Helsingin Kalliossa. Sen virallisina rajoina ovat idässä Hämeentie, pohjoisessa Helsinginkatu, lännessä Kaarlenkatu ja etelässä Viides linja. Kuten muuallakin Kalliossa, alueen asunnot ovat pieniä, pääosaksi yksiöitä tai kaksioita.

Torkkelinpuistikko on Torkkelinmäellä Helsingin Kalliossa sijaitseva pieni ja rauhaisa puisto, jossa on myös lasten leikkipaikka. Puiston on suunnitellut Elisabeth Koch. Puisto on hyvä esimerkki 1920-luvun säännöllisestä ja symmetrisestä puistoihanteesta.

Torttila on Harjavallan kaupunginosa, joka sijaitsee Kokemäenjoen eteläpuolella yhdystie 2453:n varrella parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Sen rakennuskanta muodostuu pääosin 1950–1960-lukujen omakotiasutuksesta, mutta alueella on myös vanhoja maatiloja, jotka ovat samaa kulttuurihistoriallista kokonaisuutta Nakkilan puolella sijaitsevan Lammaisten kylän kanssa. Torttila, Lammainen ja Kokemäenjoen pohjoispuolella sijaitseva Pirilä muodostavat Lammaistenlahden kulttuurimaiseman, joka kuuluu Museoviraston määrittelemiin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Tove Janssonin puisto on 7 433 neliömetrin kokoinen puisto Uspenskin katedraalin kupeessa Helsingin Katajanokalla.

Tower Bridge on Thames-joen ylittävä läppäsilta Lontoossa Towerin linnoituksen itäpuolella. Sen on suunnitellut Lontoon kaupunginarkkitehti Horace Jones. Käytännön rakentamisesta vastasivat insinööri John Wolfe-Barry sekä arkkitehti George D. Stevenson. Sillan runko rakennettiin tuolloin uudesta materiaalista, teräksestä. Tornien pääasiallisin rakennusmateriaali on muotoon hiotut graniittilohkareet.

Treblinka on saksalaisten perustama tuhoamisleiri Puolan Masovian voivodikunnassa, noin 100 kilometriä Varsovasta koilliseen. Leiri oli organisoitu kahteen osaleiriin, jotka olivat Treblinka I ja Treblinka II.

Treptower Parkin neuvostomonumentti on suurin kolmesta Berliinissä sijaitsevista kolmesta muistomerkistä, jotka on pystytetty kaupungin toisen maailmansodan loppuvaiheessa vallanneiden puna-armeijan sotilaiden kunniaksi. Se sijaitsee Treptower Parkin puistossa Alt-Treptowin kaupunginosassa kaupungin keskustan kaakkoispuolella.

Trevi on kunta Keski-Italiassa Umbrian hallintoalueella olevassa Perugian maakunnassa. Se on listattu yhdeksi Italian kauneimmista kylistä, I Borghi più Belli d’Italia. Trevin keskiaikainen keskusta on rakennettu korkean mäen rinteille, josta on näkymä ympäröivän laakson oliiviviljelmille. Oliivi on alueen tärkeimpiä tuotteita.

Trinity College on suurin Cambridgen yliopiston 31 collegesta. Sen perusti Englannin kuningas Henrik VIII vuonna 1546 yhdistämällä kaksi varhaisempaa collegea, King's Hallin ja Michaelhousen.

0 · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39 · 40 · 41 · 42 · 43 · 44 · 45 · 46