If (vakuutusyhtiö)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Vakuutusyhtiö Sampo)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
If Vahinkovakuutusyhtiö Oy
If Vahinkovakuutusyhtiön logo.svg
Perustettu 1999
Toimitusjohtaja Torbjörn Magnusson
Kotipaikka Tukholma
Toiminta-alue Pohjoismaat
Baltia
Toimiala vakuutusyhtiö
Henkilökuntaa 6 830 (2013)
Emoyhtiö Sampo
Kotisivu if.fi

If (virallisesti If Vakuutus Oyj, Suomen sivuliike) on vakuutusyhtiö, joka vakuuttaa ihmisiä, eläimiä, koteja ja ajoneuvoja. Ifillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Baltian maissa. Yhtiö on alallaan Pohjoismaiden johtava vahinkovakuutusyhtiö[1]lähde?. Ifissä työskentelee noin 6800 työntekijää. If kuuluu Sampo-konserniin. Ifin toimitusjohtajana on toiminut vuodesta 2002 ruotsalainen Torbjörn Magnusson.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ifin edeltäjä Suomessa on vakuutusyhtiö Sampo, joka perustettiin Turussa vuonna 1909. If perustettiin vuonna 1999 yhdistämällä ruotsalaisen Skandian ja norjalaisen Storebrandin vahinkovakuutustoiminnot. Vuonna 2002 yhtiöön liitettiin suomalaisen Sammon vahinkovakuutus. Vuonna 2004 Skandia ja Storebrand myivät kaikki Ifin osakkeensa Sammolle. Sen myötä If siirtyi kokonaan Sammon omistukseen. If vakuuttaa kumppaninsa Keskinäisen Vakuutusyhtiö Kalevan kanssa lähes 1,5 miljoonaa ammattiliittojen ja järjestöjen jäsentä.

Marraskuussa 2012 If osti vakuutusyhtiö Trygin Suomen liiketoiminnan. Samalla If solmi mittavan yhteistyösopimuksen Nordean kanssa. Nordea myy Ifin vahinkovakuutuksia henkilöasiakkailleen osana pankkipalveluitaan konttoriverkostossa ja internetissä Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa.

Lokakuussa 2017 Ifin Suomen liiketoiminnasta vastaava yhtiö If Vahinkovakuutusyhtiö Oy on sulautettu ruotsalaiseen emoyhtiöön If Vahinkovakuutus Oyj:hin. Suomen yhtiö toimii jatkossa ruotsalaisen If Skadeförsäkring AB:n sivuliikkeenä.

Liiketoiminta-alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ifin liiketoiminta on jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Henkilöasiakkaat, Yritysasiakkaat ja Suurasiakkaat. Baltia on erillinen liiketoiminta-alue. Ifin tärkeimpiä tuotteita kuluttaja-asiakkaille ovat esimerkiksi autovakuutus, kotivakuutus ja matkavakuutus.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tietoa Ifistä | If www.if.fi. Viitattu 12.12.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]