Matkavakuutus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Matkavakuutus on vakuutus, joka korvaa esim. jos matkalla matkustaja sairastuu tai loukkaantuu taikka matkatavarat katoavat tai rikkoutuu. Matkavakuutus kattaa aina kotimaan matkailun ja ulkomaan matkailun. Matkavakuutuksia on kahdenlaisia, matkatavaravakuutus ja matkustajavakuutus, kuitenkin yleisesti matkavakuutus kattaa molemmat. Ajallisesti matkavakuutuksia on kaksi, jatkuva matkavakuutus ja määräaikainen matkavakuutus. Suomen ulkoministeriö suosittelee aina ottamaan matkavakuutuksen, sillä EU:n alueella käytettävä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata erityishoidon tai kuolemantapauksien kuluja. [1]

Matkavakuutuksen korvaukset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkavakuutus korvaa etukäteen maksetut lennot, hotellit ja aktiviteetin peruuntumiset, matkavakuutus korvaa jos matkatavarat katoavat/varastetaan tai rikkoutuvat.

Matkavakuutus ei korvaa silloin matkan peruuntumista jos, matka peruuntuu päihteiden käytön takia. Matkavakuutus ei myöskään korvaa jos, matkalta myöhästyy oman huolimattomuuden takia tai peruuntumisen syynä on lakko tai konkurssi.

Määräaikainen ja jatkuva matkavakuutus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Määräaikainen matkavakuutus ostetaan yleensä kun, matkustetaan kerran vuodessa ulkomaille ja vakuutus ostetaan jokaiselle matkalle erikseen. Määräaikainen matkavakuutus on edullisin vaihtoehto jos, matkustaa ulkomaille harvoin.

Jatkuva matkavakuutus on matkavakuutus joka, antaa matkustajalle pitkäaikaisen matkavakuuden. Jatkuvaa matkavakuutusta ei tarvitse uusia joka matka vaan se on voimassa ympäri vuoden. [2]

  1. um.fi
  2. if.fi