Keskustelu käyttäjästä:Rosebud

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hei Rosebud ja Tervetuloa Wikipediaan!
Tässä muutama linkki, joista voi olla hyötyä:
Wikipedia Tyyliopas artikkeleiden tekoon Mistä lisää tietoa?

Käytäntöjä

Lisäohjeet

Muita hyödyllisiä sivuja

Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä joihin ei ole suoraa vastausta tässä viestissä, voit rohkeasti kirjoittaa kysymyksesi kahvihuoneen aihetta käsittelevälle sivulle tai kirjoittaa viestin keskustelusivulleni (löydät keskustelusivulleni painamalla nimimerkkini linkkiä ja valitsemalla tämän jälkeen sivun yläosasta "keskustelu" -välilehden).
Welcome to the Finnish Wikipedia! Don't speak Finnish?

--♥♦ SpaceAce ♠♣ 31. toukokuuta 2007 kello 17.43 (UTC)

luokittelusta

[muokkaa wikitekstiä]

Moi, huomasin että olet luokitellut artikkeleita päällekkäisiin luokkiin (kuten Oskar II luokkaan Ruotsin kuninkaalliset vaikka artikkeli kuuluu jo saman luokan tarkempaan luokkaan Ruotsin kuninkaat). Käytäntönä on ollut, että artikkelia ei luokitella sisäkkäisiin luokkiin. --Agony (403) 3. heinäkuuta 2007 kello 17.20 (UTC)

OK, muutan takaisin. Rosebud 3. heinäkuuta 2007 kello 17.22 (UTC)

Hyvä juttu. Täällä on hyvä luokittelujärjestelmä, mutta kaipaa hieman tutustumista :) --Agony (403) 3. heinäkuuta 2007 kello 17.24 (UTC)
Näin on. Ensin ihmettelin nykyisen kunkun puuttumista Ruotsin kuninkaallisista ja siksi lisäsin sen ja sitten rupesin heittelemään edeltäjiä, kunnes huomasin sen itsekin yrityksen tuhoon tuomituksi... Mutta peruuttamatonta ei tapahtunut. Rosebud 3. heinäkuuta 2007 kello 17.29 (UTC)

Tuomas Marjamäki

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Olit tuolla keskustelusivulla kysellyt poistetun artikkelin perään. Artikkeli on poistettu poistoäänestyksellä noin kaksi ja puoli vuotta sitten, ja sen sisältö oli tuolloin seuraava:

Tuomas Marjamäki on viihdetoimittaja, joka on erikoistunut euroviisuihin ja Miss Suomi -kilpailuihin. Hän on kirjoittanut kirjan Uuno Turhapuro -elokuvista ja esiintynyt pienessä roolissa Uuno Turhapuro – This is my life -elokuvassa.

Eli ilmeisesti kyseessä on sama henkilö kuin josta olisit halukas kirjoittamaan artikkelin? Voi olla, että tuossa poistoäänestyksessä on menty hieman metsään (ajat olivat tuolloin toiset ja äänestäjiä huomattavasti vähemmän kuin nykyään, kuten huomaat), mutta jos äänestyksellä poistetun artikkelin haluaa luoda uudestaan, niin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan se olisi kaiketi tehtävä palautusäänestyksen kautta. En usko tämän kuitenkaan olevan ongelma, mikäli palauttamiselle on hyvät perustelut. –Kooma (di algo) 25. syyskuuta 2007 kello 11.39 (UTC)

Kiitos paljon vastauksesta. Tuo vanha artikkelihan on ollut ihan yhtä tyhjän kanssa, vitsiltä kuulostaa. Teen artikkeli uudelleen ja laitan palautusäänestykseen. Rosebud 25. syyskuuta 2007 kello 20.16 (UTC)

Palautusäänestys

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Roskana poistetusta artikkelista ei tarvitse järjestää äänestystä, vaan sen saa luoda uudelleen. Sen sijaan poistoäänestyksellä poistetut artikkelit pitää kierrättää palautusäänestyksen kautta, mutta tällöin artikkelia ei saa kuitenkaan luoda uudelleen. --Jannex 19. marraskuuta 2007 kello 21.12 (UTC)

Hyvä homma, poistetaan siis palautusäänestys. Rosebud 19. marraskuuta 2007 kello 21.13 (UTC)

Muokkauksista

[muokkaa wikitekstiä]

Kun saat ilmoituksen, että joku toinen on muokannut artikkelia välillä, on ystävällistä ottaa se huomioon eikä poistaa toisen tekemiä muokkauksia. Tein korjaukset nyt uudestaan, kun sattumalta huomasin, että muokkasit niiden päälle, mutta yhtä hyvin olisi voinut jäädä huomaamatta. terv. --Ulrika 13. joulukuuta 2007 kello 17.58 (UTC)

Kun huomaat jonkun aloittaneen uuden artikkelin, voisitko ystävällisesti odottaa hetken ennen kuin alat fiksailla sitä? Juuri aloittamani juttu oli minulla kesken, niin kuin varmaan arvasitkin. Tein vain välitallennuksia, kuten varmaan arvasitkin. Parin tekemäsi pilkunviilauksen takia en viitsi pitkiä luetteloita tehdä uudelleen.Rosebud 13. joulukuuta 2007 kello 20.56 (UTC)
Huomasin tuoreista muokkauksista, että joku oli tehnyt artikkeliin muutoksia. En katso jokaisen muokkauksen yhteydessä artikkelin muokkaushistoriaa, kuten ei takuulla kukaan, joka tekee paljon korjaustöitä. Jos tapanasi on kirjoittaa artikkeli suoraan Wikipediaan ja hermostut siitä, että joku sitä muokkaa, suosittelen lämpimästi menetelmää, jota itse käytän: teen artikkelin kuta kuinkin valmiiksi tekstinkäsittelyohjelmalla, oikolukua myöten. Sen jälkeen vasta siirrän sen Wikipediaan. Usein vielä on sittenkin korjattavaa, JA hyvin usein joku on jo ehtinyt käsitellä sitä kun teen viimeisiä viilauksia tallentamaani artikkeliin.
Wikipedian peruskäytäntöihin on tähän mennessä kuulunut, ettei toisen muokkauksia syyttä suotta hävitetä, mutta kukaan ei omista artikkelia sen jälkeen kun se on ilmestynyt Wikipediaan. Voit lisätä Työn alla -mallineen, jos tekstinkäsittelyn kautta tekeminen on vaikeaa ja toivot ettei artikkelia käsiteltäisi. Toivoisin että noudatat samaa käytäntöä kuin muutkin, ja uskon että tämän luettuasi ymmärrät, miksi se on tärkeää. Itse en ole koskaan ilmoituksen saatuani hävittänyt toisen muokkauksia. Ellei sinulla ole tekstinkäsittelyohjelmaa voit ladata ilmaisen OpenOfficen. Ystävällisin terveisin --Ulrika 14. joulukuuta 2007 kello 06.45 (UTC)

Kumosin muokkauksesi artikkelissa, koska olit siirtänyt lähdesitaatin käännöksen leipätekstiin, mitä ei voi tehdä tekijänoikeussyistä. Siirtämäsi tekstinpätkä oli siis linkitetty The nation -sanomalehden aiheesta kertovaan artikkeliin, jota oli käytetty lähteenä. --Khaosaming 27. joulukuuta 2007 kello 10.00 (UTC)

Ok - oletin siinä vain tapahtuneen jonkun mokan linkkiä tehtäessä ja sitä korjailin. Rosebud 27. joulukuuta 2007 kello 13.18 (UTC)

Hei, lisäämäsi aiheen Maija Porma merkittävyys on kyseenalaistettu, ja aiheen tekijältä pyydetään lisätietoja poiston tarpeellisuuden arvioimiseksi. Perustelethan näkemyksesi aiheen keskustelusivulla neutraalista näkökulmasta ja huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa. --Ulrika 5. heinäkuuta 2008 kello 11.56 (UTC)

Seuloja-oikeudet

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäsin sinut kokeeksi merkityt versiot-lisäosaan liittyvään seuloja-käyttäjäryhmään. Lisäyksen hyödyllisin vaikutus on se, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Toinen muutos on artikkelien muutossivuille ja historialistoihin tulleet palauta-linkit. Palauta-linkkejä voi käyttää selvien sotkumuutosten varmistamattomaan kumoamiseen. Itse merkittyjen versioiden käyttöliittymän käyttöönotto vaatii myös näytä merkittyjen versioiden käyttöliittymä -pienoisohjelman ottamisen käyttöön. Ilman pienoisohjelman käyttöönottoa tarkoitus on, että Wikipedian toiminta pysyisi jokseenkin samana kuin ennenkin. Käyttöliittymän saa otettua käyttöön seuraavasti : (toiminnot:asetukset → pienoisohjelmat → käyttöliittymä → näytä merkittyjen versioiden -käyttöliittymä (rasti ruutuun). Tarkemmat ohjeet käytöstä löytyvät sivulta ohje:versioiden arviointi.

Koska lisäosa on vasta koekäytössä, niin olisi kiva saada kuulla jos ilmenee jotain ongelmia. --Zache 21. tammikuuta 2012 kello 09.21 (EET)[vastaa]

Musiikkikappaleet lainausmerkkeihin

[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Wikipediassa "yksittäisten musiikkikappaleiden nimet kirjoitetaan lainausmerkkeihin": Ohje:Välimerkit ja typografia - lainausmerkkien ja kursivoinnin käyttö --Kärrmes (keskustelu) 7. tammikuuta 2023 kello 21.43 (EET)[vastaa]