Käyttäjä:Istas~fiwiki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Käyttäjälaatikot
Tämä käyttäjä osallistuu kirjallisuusprojektiin. Tämä käyttäjä osallistuu Wikipedian kirjallisuusprojektiin.
Tällä käyttäjällä on seulojan oikeudet suomenkielisessä Wikipediassa. (katso käyttäjän oikeudet)
Tällä käyttäjällä on käyttöoikeus SKS:n Kansallisbiografia- ja Talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisuihin Wikipedian Lähdekirjaston kautta.


Luen historiallisia romaaneja. Kirjoitan silloin tällöin niistä ja niiden käsittelemistä henkilöistä sekä niiden kirjoittajista Wikipediaan. Ehkä joskus jostakin muustakin, kuten muista kulttuuriteoksista, oikeustieteellisistä aiheista ja NHL-jääkiekosta.

Viime aikoina on tullut tehtyä erityisesti uusia artikkeleita aiheista, joista jostain kummallisesta syystä ei ole suomenkielisessä Wikipediassa ollut artikkelia. Esimerkiksi saatan etsiä kirjailijoihin liittyviä artikkeleita, joita on monella kielellä mutta ei suomeksi (PetScan-haku). Tai vastaavalla tavalla kirjoja (SPARQL) On kivempi aloittaa nollapisteestä, kuin yrittää korjailla muiden aikaansaannoksia – suuttuvatkin pian. Tykkään myös kuvituksesta, jota toivottavasti ehdin jatkossa tekemään enemmän. Lisään joskus omia kuviani Commonssin kautta päivittämiini artikkeleihin ja joskus kaivelen muiden kuvia kuvattomiin artikkeleihin. Tapanani on panostaa määrän sijaan laatuun, joten pyrin perehtymään syvällisesti muokkaamieni artikkelien aiheisiin ja teen muokkaukset huolellisesti. Sen verran (varsin vähän) olen päässyt pätemään, että sain kerran tämmöisen Viikon 13 kilpailu vuonna 2016: Kirjallisuus ja toisen kerran tämmöisen Viikon 05 kilpailu vuonna 2017: Kuvitus.

Aloittamani henkilöartikkelit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloittamani artikkelit kirjoista, elokuvista ja TV-sarjoista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloittamani muut artikkelit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäksi olen antanut vähäistä merkittävämmän panokseni ainakin seuraaviin artikkeleihin:

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]