The Legend of Zelda (LCD-pelit)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vuonna 2021 julkaistu Zelda Game and Watch

Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjan pelit tehtiin tavallisesti konsoleille, mutta kaksi elektroniikkapeliä julkaistiin vuonna 1989[1], Zelda Game & Watch ja Zelda Game Watch.

Zelda Game & Watch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nintendo julkaisi Zelda Game & Watch -elektroniikkapelin Game & Watch -sarjaansa vuoden 1989 syksyllä. Taitettavassa laitteessa on kaksi näyttöä ja pelin ohjaimet löytyvät alemmasta puolikkaasta, Nintendo DS:n tapaan. Peli on tasohyppelypeli ja mukailee toteutukseltaan The Adventure of Linkiä. Konsolipeleistä tuttuja elementtejä ovat Triforce, Elämän vesi, vasara ja kartta.

Linkin tehtävänä on pelastaa Prinsessa Zelda, kulkien läpi kahdeksan luolan, jota kutakin vartioi lohikäärme. Luola koostuu yhdestä näytöstä, jonka alaosassa Link etenee taistellen hirviöitä vastaan raivaten lopulta tiensä ruudun yläosaan, jossa luolan vartija odottaa. Jokaisesta voittamastaan lohikäärmeestä Link saa Triforcen osan. Voitettuaan viimeisen lohikäärmeen Link pääsee Zeldan luo. Zelda vapautuu vankilastaan ja kävelee Linkin luo, jolloin peli päättyy.

Vuonna 1998 Toymax Inc. julkaisi pelin uudelleen Mini Classic -sarjassaan, joka oli joukko avaimenperän kokoisina laitteina toteutettuja Game & Watch -pelejä. Lokakuussa 2002 Nintendo julkaisi pelin piilotettuna lisänä Game Boy Advance -peliin Game & Watch Gallery 4. Pelissä näytön suhteita on muutettu alkuperäisestä matalammaksi ja leveämmäksi.

Zelda Game Watch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zelda Game Watch, Zelda-pelikello on Nelsonicin julkaisema rannekello, joka sisältää elektroniikkapelin. The Legend of Zeldaa mukaileva peli sisältää kahdeksan luolaa, jossa jokaisessa on neljä huonetta. Link etenee huoneesta toiseen keräten esineitä ja taistellen keesejä, aquamentuksia ja muita hirviöitä vastaan. Huoneista löytyviä esineitä ovat miekka, bumerangi, sydän ja pommi sekä avain, jonka avulla Link pääsee seuraavaan huoneeseen. Selvitettyään luolan neljännen huoneen Link saa Triforcen osan ja jatkaa seikkailua seuraavassa luolassa.

Pelikelloa myytiin mustana, punaisena, valkoisena ja vaaleanpunaisena versiona.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. GameSpot, History of Zelda (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]