Teela

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Teela
Luoja(t) Donald F. Glut
Näyttelijä(t) Linda Gary (1983–1985)
Chelsea Field (1987)
Lisa Ann Beley (2002–2004)
Kustantaja Mattel
Henkilötiedot
Asuinpaikka Eternia
Suhteet
Muut sukulaiset Velhotar (äiti)
Aseenkantaja (adoptioisä)
Tutut He-Man

Teela on Donald F. Glutin luoma kuvitteellinen hahmo Masters of the Universe lelusarjassa ja myöhemmin myös televisiossa esitetyissä sarjoissa ja elokuvissa. Teela on Eternos palatsissa kuninkaallisen vartijoiden kapteeni. Hän on siten vastuussa prinssi Adamista ja tämän taisteluharjoituksista. Teela auttaa He-Mania taistelussa Skeletoria ja muita vihollisia vastaan, mutta ei tiedä, että He-Man on prinssi Adam. Hahmon luonut Glut kertoi nimenneensä hahmon Andy's Gang -televisio-ohjelmassa esiintyneen Gunga Ramin norsun mukaan.[1]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

He-Man 1983–1985[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filmationin tuottamassa sarjassa Teela on Velhottaren tytär. Velhotar antoi tyttärensä Aseenkantajalle tämän ollessa vielä pikkulapsi. Sarjan kuluessa Teela kuitenkin saa selville totuuden äidistään Eternian oraakkelilta, mutta järkyttynyt Velhotar pyyhkii pois totuuden Teelan muistista suojellakseen tätä.[2] Teelan biologista isää ei paljastettu, ja hänen ottoisänsä Aseenkantaja mainitsi hänen olleen yksi Eternian hienoimmista miehistä.

Teela on myös erinomainen taistelija ja on useimmiten järkevä, mutta sortuu uhkarohkeisiin tekoihin poikamaisuutensa vuoksi. Lisäksi hän suuttuu herkästi, jos hänen kanssaan ei olla samaa mieltä asioista. Seurauksen on usein vaaratilanteita ajattelemattomuuden vuoksi. Teela ei myöskään tiedä Adaman toisesta minästä He-Manista ja pitää poikaa laiskana pelkurina, joka ei jaksa harjoitella.

Teelaa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1983–1985 Linda Gary He-Man
1987 Chelsea Field Masters of the Universe
2002–2004 Lisa Ann Beley He-Man
2008 Eden Espinosa Robot Chicken

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. E-mail interviews with Donald F. Glut Viitattu 21.7.2009 (englanniksi)
  2. He-Manin jakso Teela's Quest
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.