Simon Wright

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simon Wright AC/DC:n jäsenenä 1980-luvulla.

Simon Wright (s. 19. kesäkuuta 1963, Manchester, Englanti)[1] tunnetaan parhaiten entisenä AC/DC:n ja Ronnie James Dion rumpalina. Wright aloitti rumpujen soiton hyvin nuorena ja oli jo 13-vuotiaana itseoppinut rumpali. Wrightin omien sanojen mukaan hänen esikuviaan olivat Cozy Powell, John Bonham ja Tommy Aldridge. Wrightin ensimmäinen ammattimainen esiintyminen oli Girlschoolin Screamin Blue Murder Tour -nimisellä kiertueella.

Simon Wright liittyi AC/DC:n riveihin vuosiksi 1983-1989, kun alkuperäinen rumpali Phil Rudd poistui miehistöstä. Wright soitti rumpuja kolmella AC/DC-levyllä: Fly on the Wall, Who Made Who ja Blow Up Your Video.

Vuosina 1989-1993 ja vuodesta 2000 lähtien Wright on levyttänyt 6 albumia Dion riveissä. Uusin levytys on vuoden 2005 konserttitaltiointi Evil or Divine. Wright on vieraillut myös yhtyeissä UFO, Michael Schenker Group ja John Norum.

Vuonna 2005 Simon Wright vieraili Iron Maiden -tribuuttilevyllä. Hän on soittanut myös aiemmin cover-levyllä, vuoden 1998 julkaisulla Thunderbolt, joka oli kunnianosoitus hänen entiselle työnantajalleen, AC/DC:lle. Tällä hetkellämilloin? Wright soittaa Rhino Bucket- nimisessä yhtyeessä.

Vuonna 2015 Wright soitti rumpuja suomalaisen Lazy Bonez -yhtyeen toisella albumilla Alive kappaleessa Devil's Dice.

  1. Simon Wright (4) at Discogs Discogs.com. Viitattu 30.7.2015. (englanniksi)
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.