Rhino Bucket

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rhino Bucket
Tiedot
Toiminnassa 1987–1994, 2000−2018
Tyylilaji hard rock, heavy metal
Kotipaikka Kalifornia, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Anthony Biuso
Georg Dolivo
Reeve Downes
Dave DuCey
Jackie Enx (Liam Jason)
Greg Fields
Brian Forsythe
Rick Kubach
Rick Marty
Dusty Watson
Simon Wright

Levy-yhtiö

Acetate Records

Aiheesta muualla
rhinobucket.rocks

Rhino Bucket on yhdysvaltalainen hard rock -yhtye.

Alku (1987–1989)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1987 kesällä Greg Fields, Georg Dolivo, Reeve Downes, ja Liam Jason perustivat yhtyeen. Georg Dolivo on syntynyt Suomessa, ja on naimisissa suomalaisnaisen kanssa. Hänen nimikaima setänsä on Espoon kulttuurijohtaja ja Kivikasvot-viihderyhmän jäsen Georg Dolivo. Liam Jason on tunnettu aiemmista töistään David Hallidayn ja klassisen metalliyhtyeen Warriorin jäsenenä. Perustamisen aikaan heidän musiikkinsa oli aikaan nähden epätavallista mutta siitä huolimatta yhtye onnistui lyömään itsensä läpi.

Alkuvuodet (1990–1994)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rhino Bucketin samanniminen debyyttialbumi julkaistiin syyskuussa 1990 Warner/Reprise levymerkillä. Kaksi kappaletta julkaistiin myös singleinä ja musiikkivideoina, jotka menestyivät radiossa ja MTV-kanavalla. Vuonna 1992 yhtye julkaisi Terry Manningin tuottaman albumin "Get Used To It". Albumin kappale "Ride With Yourself" päätyi myös Wayne's World -leffan soundtrackille joka sisälsi myös Alice Cooperin, Eric Claptonin ja Queenin kappaleet.

Vuonna 1993 Liam Jason jätti yhtyeen, ja hänet korvasi AC/DC:ssä ja Diossa soittanut Simon Wright. Yhtye julkaisi kolmannen albuminsa, "Pain", keväällä 1994. Huolimatta albumin saamasta hyvästä vastaanotosta hard rock -piireissä, yhtye keskeytti toimintansa.

Ride the Rhino (2001–)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesällä 2001, Knac.com reportoi, että Rhino Bucket oli tullut takaisin entistä parempana kokoonpanolla Dolivo, Downes ja Forsythe. Myös Liam Jason teki paluun. Hän oli kuitenkin käynyt sukupuolileikkauksessa ja tunnettiin nyt nimellä Jackie Enx. He soittivat useita keikkoja Etelä-Kaliforniassa ennen paluutaan studioon. Viisi heidän kappalettaan päätyi elokuvaan "Rolling Kansas", mukaan lukien uusi kappale "She Rides". Keikkailun lomassa yhtye kokoontui jälleen studioon tekemään kappaleen "Smile".

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]