Ripcord

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ripcord
Alkuperäinen Ripcord sarjakuvana vuonna 1985.
Alkuperäinen Ripcord sarjakuvana vuonna 1985.
Luoja(t) Hasbro
Näyttelijä(t) Gregg Berger (1984–1985)
Steve Blum (2009)
Ajani Perkins (2009)
Marlon Wayans (2009)
Khary Payton (2010–2011)
Ensiesiintyminen leluna 1984
Henkilötiedot
Koko nimi Wallace A. Weems
Ammatti sotilas
Sukupuoli mies
Kotipaikka Columbus, Ohio
Suhteet

Ripcord, käytetään myös nimeä Rip Cord on Action Force -universumissa esiintyvä sankari. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 A Real American Hero -lelusarjassa.

Hahmon tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ripcord syntyi Columbusissa, Ohiossa ja liittyi lukion jälkeen Yhdysvaltain ilmavoimien kuuluvaan Civil Air Patroliin, jossa hän kiinnostui laskavarjolla hyppäämisestä. Sittemmin Ripcord värvättiin G.I. Joen ryhmään laskuvarjojoukkoihin, jossa hänen toinen erikoisala on räjähteet. Ripcord on myös erikoistunut käyttämään seuraavia aseita; M16, Colt M1911, Carl Gustav m/45 ja FN Browning High Power. Ripcord on sotilasarvoltaan alikersantti.

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G.I. Joe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ripcord esiintyy IDW Publishingin kustantamassa G.I. Joe -sarjakuvassa. Hahmo perustuu G.I. Joe: The Rise of Cobra elokuvaversioon, jossa se on afroamerikkalainen sotilas, joka haluaa lopettaa laskuvarjohyppäämisen ja siirtyä lentäjäksi.[1]

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Revenge of Cobra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gregg Berger ääninäytteli Ripcordia vuonna 1984 animaatiosarjassa G.I. Joe: The Revenge of Cobra. Hahmolla oli lähinnä taustarooli sarjan kolmessa viimeisessä jaksossa. Vasta sarjan päätösjaksossa "Amusement Park of Terror", Ripcordilla oli puherooli.

Action Force[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gregg Berger ääninäytteli Ripcordia vuonna 1985 animaatiosarjassa Action Force.

Ripcord vieraili sarjassa neljän jakson verran, jossa se nähtiin ensimmäisen kerran 1. tuotantokauden alussa. Hänet siepattiin yhdessä Muttin ja tämän koiran Junkyardin kanssa kesken lentokoneesta tehdyn koehyppäyksen aikana. Heidät vietiin Cobran tukikohtaan, jossa Cobra Commander kokeili uutta eläinten hallintalaitetta Muttin koiraan. He päästivät Muttin karkuun Cobran mielenhallinnassa olleen koira perässään. Sillä välin Ripcord vietiin tyrmään käsikahleista kiinni seinään. Sillä välin Scarlett sattuman kautta joutui Ripcordin kanssa tyrmään yritettyään valeasun kautta saada selville tarkempaa tietoa Cobran suunnitelmista. Scarlettin hätäkutsun avulla Snake Eyes ja Spirit pelastivat Ripcordin ja Scarlettin, jotka pääsivät pakenemaan tyrmästä ja estämään Cobran aikeet.[2]

G.I. Joe: Resolute[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Blum ääninäytteli Ripcordia vuoden 2009 animaatiosarjassa G.I. Joe: Resolute.

Ripcord nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran kuudennessa jaksossa, jossa hän auttoi Wild Billin ohjaamassa lentoaluksessa Airbornen kanssa Duken ja Scarlettin laskuvarjovarustuksen kanssa. Ripcord samalla muistutti Dukea ettei varusteita ole vielä kunnolla kokeiltu tämän kaltaista tehtävää varten. Duke ja Scarlett matkasivat Omskissa sijainneeseen Cobran ohjusasemalle. Ripcord palasi myöhemmin takaisin Omskiin huomattuaan suuren energia purkauksen. Hän otti radion kautta yhteyttä Dukeen ja kertoi saavansa heidät pois löydettyään turvallisen alueen leijua lentoaluksellaan rakennuksen yllä.[3] Aluksessa Ripcord ilmoitti Dukelle kaiken mitä tapahtui muualla sillä välin, kun Duke suoritti omaa tehtäväänsä Omskissa Scarlettin kanssa.[4]

G.I. Joe: Renegades[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Khary Payton ääninäytteli Ripcordia G.I. Joe: Renegadesissa.

Ripcord on afroamerikkalainen G.I. Joe laskuvarjojääkäri. Hänet komennettiin Duken johtamaan tulokasjoukkoon, johon kuuluivat Scarlett, Roadblock ja Tunnel Rat.[5] Heidän tehtävänä oli kerätä tietoa Cobran farmaseuttiyhtiöstä. Tehtävä epäonnistui osittain ja Ripcord oletettiin menettäneen henkensä räjähdyksessä, kun he yrittivät tuhota Cobran Bio-Viperit.

Myöhemmin kävi ilmi, että Ripcord oli selvinnyt räjähdyksestä paettuaan viime hetkellä. Cobran joukot olivat siepanneet hänet ja käyttäneet koehenkilönä luodessaan Anaconda virusta.[6] Joen joukot löysivät hänet Cobran lääkintälaitoksesta, jossa hän kärsi muistin menetyksestä.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marlon Wayansin esittämä Ripcord.

G.I. Joe: The Rise of Cobra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marlon Wayans esitti Ripcordia vuoden 2009 elokuvassa G.I. Joe: The Rise of Cobra.

Ripcord esiteltiin elokuvassa afroamerikkalaisena Yhdysvaltain armeijan sotilaana, joka liittyi ystävänsä Duken kanssa G.I. Joen joukkoihin, jotka pelastivat heidät Cobran joukkojen yllätyshyökkäyksestä. Ennen G.I. Joeen liittymistä Ripcord halusi pyrkiä lentäjäksi ja yritti suostutella Dukea mukaan, joka halusi pysyä jalkaväen joukoissa. G.I. Joen joukoissa hän sai tehtäväksi yhdessä Duken kanssa lähteä estämään Baronessia ja Storm Shadowta, jotka matkasivat Pariisiin varastaessaan sitä ennen heidän hallussaan olleet hiukkasydinkärjet. Ripcord ja Duke saivat käyttöönsä erikoissota-asut, joilla he jahtasivat Heavy Dutyn ja Scarlettin avustuksella. Tehtävän päätteeksi he onnistuivat juuri ja juuri pelastamaan Pariisin isommilta tuhoilta, mutta Duke joutui siepatuksi. Ripcord matkaa yhdessä G.I. Joen erikoisjoukon kanssa kohti pohjoisnavalla sijaitsevaa McCallumin MARS tukikohtaa pelastaakseen Duken. Scarlett siirtyy ohjeistamaan Breakerin kanssa Ripcordia, joka lähti tuhoamaan kaksi nanohiukkasydinkärkiohjusta MARS tukikohdassa olleen prototyyppiversio hävittäjällä.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1984–1985 Gregg Berger G.I. Joe: The Revenge of Cobra
Action Force
2009 Steve Blum G.I. Joe: Resolute
2009 Ajani Perkins G.I. Joe: The Rise of Cobra
2009 Marlon Wayans G.I. Joe: The Rise of Cobra
2010–2011 Khary Payton G.I. Joe: Renegades

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. G.I. Joe: Origins nro 13 Viitattu 25.8.2010
  2. Action Forcen jakso "Cobra's Creatures" Viitattu 27.8.2010
  3. G.I. Joe: Resoluten jakso 9 Viitattu 27.8.2010
  4. G.I. Joe: Resoluten jakso 10 Viitattu 27.8.2010
  5. G.I. Joe: Renegade, jakso 1 "The Descent"
  6. G.I. Joe: Renegade, jakso 20 "Prodigal"