Scarlett (hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scarlett
Scarlett sarjakuvassa vuonna 2009.
Scarlett sarjakuvassa vuonna 2009.
Luoja(t) Hasbro
Näyttelijä(t) B. J. Ward (1983–1987)
Lisa Ann Beley (2003–2004)
Amy Birnbaum (2005)
Veronica Taylor (2006)
Grey DeLisle (2009)
Leigh Allyn Baker (2009)
Rachel Nichols (2009)
Natalia Cigliuti (2010–2011)
Ensi-
esiintyminen
leluna 1982
Henkilötiedot
Koko nimi Shana M. O'Hara
Ammatti sotilas
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Atlanta, Georgia
Suhteet

Scarlett on Action Force -universumissa esiintyvä sankari. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1982 A Real American Hero lelusarjassa.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A Real American Hero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scarlett esiintyi päähahmona vuoden 1983 G.I. Joe: A Real American Hero minisarjassa, jossa hahmon äänenä toimi B. J. Ward.

Scarlett auttoi Dukea Skystriker hävittäjien testilentojen komentamisessa, kunnes Cobra-järjestö hyökkäsi heidän tukikohtaan tuhotakseen suurimman osan hävittäjistä. Hyökkäyksen jälkeen hänelle annettiin tehtävä soluttautua yhdessä Snake Eyesin ja Stalkerin kanssa armeijan tukikohtaan kokeillakseen heidän turvatoimia. Cobra hyökkää samaiseen tukikohtaan ja onnistuu varastamaan vakoilusatelliitin MASS laitteen avulla. Joe erikoisjoukot rakentavat oman laitteensa kukistaakseen Cobran ja lähettävät Scarlettin yhdessä Snake Eyesin, Snow Jobin, Flashin ja Tripwirein kanssa pohjois napapiiriin hakemaan kristalleja. He joutuvat ansaan luolassa ja joutuvat kohtaamaan SNAKESit, mutta selviävät huonosti taistelleista ja organisoiduista mekaanisista joukoista. Hän osallistuu vielä tohtori Vandermeerin pelastusoperaatioon, jossa Cobra joutuu samalla kiinniotetuksi.[1]

Action Force[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

B. J. Ward ääninäytteli Scarlettia vuoden 1985 animaatiosarjassa Action Force.

Scarlett oli sarjan ensimmäisellä kauden alussa näkymättässä roolissa. Hän työskenteli aluksi Duken kanssa avaruusasemalla, jossa hän huomasi erään tuntemattoman rahdin, jonne oli piiloutunut Cobran kätyreitä. Sittemmin Scarlett nähtiin jaksossa 9, jossa hän yritti tiedustella eräästä talosta Cobran miehiltä Cobra Commanderin olinpaikkaa. Myöhemmin Breakin saatua selville Cobran piilopaikan Joen joukot riensivät tuhoamaan sen. Scarlett saapui yhdessä Acen ja Duken kanssa Cobra Commanderin ja Destron luo tuhoamaan heidän pommien kauko-ohjaimen, mutta viholliskaksikko onnistui kuitenkin karkaamaan. Scarlett oli myöhemmin Duken, Recondon, Snake Eyesin ja Rock'n Rollin kanssa suojelemassa tohtori Shakuria, jonka Cobran miehet kuitenkin sieppasivat. Recondon johdolla he yrittivät lentää helikoptereilla Cobran tukikohtaan, mutta heidät ammuttiin alas viidakkoon. Recondon johdolla ryhmä pääsi aina joelle asti, jossa heitä vastaan tulivat Cobran sotilaat. Ryhmä onnistui kukistamaan heidät ja naamioituivat Cobran sotilaiden asuihin ja matkasivat jokea pitkin kohti Cobran tukikohtaa, jossa he pelastivat tohtori Shakurin ja estivät Cobra Commanderia käyttämästä laavan aktivointi laitetta. Tehtävän aikana Scarlett pelasti kahteen otteeseen Duken hengen aluksi ilmatilassa ja myöhemmin viidakossa.

Scarlett yritti jaksossa "Cobra's Creatures" valeasun kautta soluttautua Cobran tukikohtaan saadakseen selville kuinka Cobra Commander oli saanut maailman eläimillä uhkaamaan maailmaa. Hän ei kuitenkaan onnistunut esittämään Cobran tiedemiehen rakkauden kiinnostusta tohtori Attilaa ja joutui tyrmään Ripcordin seuraksi. Scarlett onnistui lopulta hätäkutsun avulla saamaan apujoukkoja. Spirit ja Snake Eyes pelastivat kaksikon ja muiden G.I. Joe joukkojen avustuksella hyökkäsivät Cobran tukikohtaan ja onnistuivat tuhoamaan laitteen jolla Cobra hallitsi eläimiä.[2]

G.I. Joe: Sigma 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G.I. Joe: Sigma 6:ssa hahmoa ääninäyttelivät Amy Birnbaum jaksoissa 1–8 ja Veronica Taylor lopuissa 9–26. Scarlett esiintyy sarjassa Duken varajohtajana ja on vaativampi johtajana edellisiin versioihin nähden. Hänen erikoistaidokseen on mainittu helikopterilla lentäminen.

G.I. Joe: Resolute[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grey DeLisle ääninäytteli Scarlettia vuoden 2009 animaatiosarjassa G.I. Joe: Resolute.

Scarlett vieraili Washington DC:ssä varmistamassa kuolleen Majuri Bludd henkilöllisyyden. Palattuaan takaisin tukikohtaansa hän sai huomata Bazookan tulleen tapetuksi. Ryhmä tutkii mahdollista kuolinsyytä, joka selviää, kun Doc löytää käärön Bazookan suusta. Scarlett tunnistaa käärön sisältävän Arashikage klaanin symbolin, jonka viesti on tarkoitettu Snake Eyesille. Duke antaa Scarlettille mahdollisuuden valita, joko lähteä Snake Eyesin mukaan tai jäädä tukikohtaan, joista hän valitsee jälkimmäisen. Myöhemmin Dial-Tone saa selville, kuinka Cobra Commander onnistui tuhoamaan Moskovan, jonka myötä Scarlett matkaa Duken kanssa Omskiin. He saapuvat ohjusasemalle, jossa he suuntaavat kohti hiukkastykin hallintalaitetta. Scarlett yrittää kytkeä laitetta pois päältä, mutta huomaa että sen saa kuka tahansa kytkettyä takaisin päälle. Duke käskee Scarlettia asentamaan aikapommin tuhoamaan hallintalaitteen lopullisesti ja lähtemään ilman häntä, ollessaan loukkaantunut. Scarlett ei kuitenkaan suostu jättämään Dukea ja kertoo suutuksissaan haluavansa viettää elämänsä viimeiset kuusi minuuttia hänen kanssaan. Pian Ripcord ilmoittaa radion välityksellä voivansa leijua helikopterillaan siilon yllä ja laskea köyden heille pelastaakseen räjähdykseltä.

G.I. Joe: Renegades[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Natalia Cigliuti ääninäytteli Scarlettia G.I. Joe: Renegadesissa.

Scarlett työskentelee vänrikkinä armeijan tiedustelupalvelussa. Hän oli alun perin toimistotyöntekijä ja analyytikko, joka harjoitteli myös ninjutsua Snake Eyesin opissa mahdollista kenttätyötä varten. Scarlett sai tehtäväkseen kerätä tietoa Cobran farmaseuttiyhtiöstä ja sai tehtävää varten Duken johtaman ryhmän johon kuuluvat Ripcord, Roadblock ja Tunnel Rat. Heidän tehtävä onnistumisesta huolimatta oli ansa, jonka myötä heidät lavastettiin lainsuojattomiksi.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scarlett animaatioelokuvassa G. I. Joe: Valor vs. Venom.
Rachel Nicholsin esittämä Scarlett elokuvassa G.I. Joe: The Rise of Cobra.

G.I. Joe: Spy Troops[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G. I. Joe: Spy Troops animaatioelokuvassa Scarlett on ryhmän varakomentaja, joka joutuu kuitenkin Zartanin panttivangiksi yrittäessään varastaa helikopteria. Snake Eyes pelastaa hänet ryhmän avustuksella.

G.I. Joe: Valor vs. Venom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa Ann Beley ääninäytteli Scarlettia toistamiseen vuoden 2004 tietokoneanimaatioelokuvassa G. I. Joe: Valor vs. Venom.

Scarlett toimi pääosin läpi elokuvan taustahahmona, erityisesti Duken rinnalla. Hän kuitenkin onnistui muun muassa yllättämään eläintarhan lääkärin Talbotin hiiviskelemästä G. I. Joen militarialueella. Talbot joutui lopulta kertomaan hiiviskelyn syyn jäätyään Scarlettin käsittelyssä alakynteen. Myöhemmin Scarlett oli hyökkäämässä muiden G. I. Joen joukkojen kanssa Cobran pohjoisnavan tukikohtaan ja myöhemmin Brasiliassa sijainneeseen Cobran valloittamaan Joen tukikohtaan. Paikalla hän ottelu hetkellisesti Baronessia vastaan.

G.I. Joe: The Rise of Cobra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scarlett esiintyi vuoden 2009 elokuvassa G.I. Joe: The Rise of Cobra, jossa hahmoa näytteli Rachel Nichols.

Scarlett kuului alkuperäiseen G.I. Joen erikoisjoukkoon, jotka pelastivat Duken ja Ripcordin Neo-Viperien väijytyshyökkäyksestä. Ryhmä palasi nanohiukkasydinkärkiä sisältäneen salkun ja pelastetun kaksikon kanssa heidän päämajaansa Kuiluun. Duken onnistuttua puhumaan itsensä ja Ripcordin heidän erikoisjoukkoihinsa, Scarlett valvoo heidän ammuntaharjoituksia. Pian hän joutuu taistelemaan Baronessia vastaan, kun McCallumin erikoisjoukot hyökkäävät heidän päämajaansa. Scarlettilla oli hetken aikaa etulyöntiasema käyttäessään näkymättömäksi muuttuvaa asua. Baroness kuitenkin heitti öljyä hänen päälleen, jotta näkymättömyys katoaisi ja sai kuristettua hänet ketjun avulla tajuttomaksi. Scarlett ei kestänyt tappiota, mutta otti opikseen Ripcordin lohduttaessa häntä. Myöhemmin Scarlett avitti yhdessä Heavy Dutyn kanssa Dukea ja Ripcordia, jotka jahtasivat Pariisissa Baronessia ja Storm Shadowta. Tehtävän päätteeksi he onnistuivat juuri ja juuri pelastamaan Pariisin isommilta tuhoilta, mutta Duke joutui siepatuksi. Scarlett matkaa yhdessä erikoisjoukon kanssa kohti pohjoisnavalla sijaitsevaa McCallumin MARS tukikohtaa pelastaakseen Duken. Scarlett lopulta siirtyy ohjeistamaan Breakerin kanssa Ripcordia, joka lähti tuhoamaan kolme nanohiukkasydinkärkiohjusta MARS tukikohdan vielä prototyyppiversio hävittäjästä.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1983–1987 B. J. Ward A Real American Hero
The Revenge of Cobra
Action Force
Action Force: The Movie
2003–2004 Lisa Ann Beley G.I. Joe: Spy Troops
G.I. Joe: Valor vs. Venom
2005 Amy Birnbaum G.I. Joe: Sigma 6
2006 Veronica Taylor G.I. Joe: Sigma 6
2009 Grey DeLisle G.I. Joe: Resolute
2009 Leigh Allyn Baker G.I. Joe: The Rise of Cobra
2009 Rachel Nichols G.I. Joe: The Rise of Cobra
2010–2011 Natalia Cigliuti G.I. Joe: Renegades

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. A Real American Hero jakso 1 (1983)
  2. Action Forcen jakso "Cobra's Creatures" Viitattu 27.8.2010