Roadblock

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Roadblock
Roadblock vuonna 1984.
Roadblock vuonna 1984.
Luoja(t) Hasbro
Larry Hama
Näyttelijä(t) Kene Holliday (1984–1987)
Steve Blum (2009)
Ensiesiintyminen G.I. Joe: A Real American Hero (huhtikuu 1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Marvin F. Hinton
Ammatti sotilas, kokki
Sukupuoli mies
Kotipaikka Biloxi, Mississippi
Suhteet
Tädit ja sedät Caleb Bronson, Sarah Bronson
Serkut Heavy Duty

Roadblock on Action Force -universumissa esiintyvä sankari. Hasbron ja Larry Haman luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 G.I. Joe: A Real American Hero -sarjakuvalehden numerossa 22, sekä samana vuonna A Real American Hero -lelusarjassa.

Hahmon tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roadblock syntyi Biloxissa, Mississippissä. Hän työskenteli ulosheittäjänä saadakseen rahaa päästäkseen opiskelemaan ranskalaiseen kokkikouluun Escoffieriin. Roadblock päätyi lopulta Yhdysvaltain armeijaan töihin, kun hänelle vakuutettiin voivansa opetella kokiksi myös armeijassa. Roadblock huomasi armeijan ruuan olevan kuitenkin kamalaa ja haki siirtoa jalkaväkeen, jossa hän pääsi erikoistumaan raskaiden aseiden parissa. Roadblock on sittemmin kantanut mukanaan M2-konekivääriä G.I. Joen tehtävien aikana.

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G.I. Joe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roadblock esiintyy Heavy Duty nimellä IDW Publishingin kustantamassa G.I. Joe -sarjakuvassa. Hän taistelee alkuperäisen Heavy Dutyn kotikaupungissa Chicagossa taisteluandroidiarmeijaa, Dreadnokseja ja Cobran sotilaita, vastaan. Hän haavoittuu taistelun aikana, mutta kykenee jatkamaan ja auttamaan Joen sotilaita.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Action Force[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kene Hollidayn ääninäyttelemä Roadblock Action Force -animaatiosarjassa.

Kene Holliday ääninäytteli Roadblockia vuoden 1985 animaatiosarjassa Action Force.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Roadblock yrittää estää yhdessä Footloosen ja Airtightin kanssa Crimsonin kaksosten yritystä asentaa jättimäistä kuutiota. He epäonnistuvat tehtävässään, mutta saavat kaksosista toisen, Tomaxin, vangikseen ja tuovat hänet Joen merialukseen. Sittemmin toinen veljeksista onnistuu pelastamaan hänet. Roadblock auttaa lopulta muita joukkoja kukistamaan Cobra Commanderin ja Crimsonin kaksoset.

Roadblock yrittää tuhota Recondon ja Blowtorchin kanssa sademetsässä Destron tukikohtaa, jossa Destro rakentaa ydinkärkiä. Destro onnistuu kuitenkin pakenemaan vaikka Blowtorch on lähellä saada hänet kiinni. Tehtävän jälkeen Roadblock lähtee viettämään lomaa Recondon kanssa ja he käyvät vierailulla setänsä ja tätinsä pikaruokalassa. He saavat kuitenkin pian selville pikaruokalan olevan jatkuvan hyökkäyksen kohteena ja alkavat epäillä, kun motoristijengiksi paljastuvat häiriköt käyttävät laseraseita. Roadblock saa selville apujoukoiltaan Crimsonin kaksosten olevan asialla ja erityisesti Cobra Commander, joka yrittää räjäyttää jokaisen osavaltion ydinkärjellä mikäli he eivät vastaisi lunnaisiin. Roadblock onnistuu kuitenkin G.I. Joe joukkojen avustuksella purkamaan jokaisen pommin ja pelastamaan sukulaistensa pikaruokalan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

G.I. Joe: Resolute[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Blum ääninäytteli Roadblockia vuoden 2009 animaatiosarjassa G.I. Joe: Resolute.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Dial-Tonen saatua selville, kuinka Cobra Commander tuhosi Moskovan, Roadblock miettii yhdessä Flintin ja Gung-Hon kanssa mitä heidän pitäisi tehdä seuraavaksi. He myös ihmettelevät kuinka Cobra pysyi muodostelmassaan, kun heillä ei ole käytössään satelliittia. Dial-Tonen löydettyä vastauksen myös tähänkin kysymykseen Flint lähettää kaksi joukkoa eri tehtäviä varten. Roadblockin, Gung-Hon, Beachheadin ja Stalkerin ryhmä saa tehtäväkseen matkata Alaskaan HAARP laitokseen.[1] Ryhmä huomaa Baronessin ja Destron panttivankeina olevia paljon tiedemiehiä. Gung-Ho päättää tuhota kranaatilla antennilautasen, kun Roadblock yllättää Cobran sotilaat takaapäin ampumalla. Kaksikko matkaa laitoksen käytävälle, jonka kautta he yrittävät päästä tiedemiesten luo. Destro kuitenkin pysäyttää heidän matkansa muoviräjähteellä ja Roadblock joutuu perääntymään Gung-Hon kanssa. Roadblock ehdottaa aseiden vaihtoa Gung-Hon kanssa ja syöksyvät huoneeseen tietokoneiden taakse, josta he ampuvat Baronessia ja Destroa. Ammuntakohtauksen aikana Stalker ilmaantuu ammuskelun keskelle lattialuukun kautta, josta hän onnistuu salaa viemään tiedemiehet turvaan. Gung-Ho huomaa Stalkerin, joka näyttää panttivankien olevan nyt turvassa. Baroness ja Destro ihmettelevät kun ampuminen on loppunut ja kurkistavat suojastaan huomatakseen että panttivangit ovat karanneet. He eivät myöskään huomaa kun heidän päälleen heitetään sokaisukranaatti. Saatuaan näkönsä takaisin he huomaavat Roadblockin ja Gung-Hon osoittavan heitä aseella.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Action Force: The Movie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kene Holliday ääninäytteli Roadblockia vuoden 1987 animaatioelokuvassa Action Force: The Movie.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Roadblock johtaa omaa Joe ryhmäänsä jahtaessaan G.I. Joen tukikohdasta perääntyneitä Cobran sotilaita, jotka epäonnistuivat varastamaan energiasiirtimen. Ryhmä seuraa Cobria Cobra-La tukikohtaan, jossa heidät vangitaan. Nemesis Enforcer sokaisee Roadblockin, joka onnistuu lopulta yksin pakenemaan hitaasti mutatoituvan Cobra Commanderin avulla. Hän haahuilee pitkin lumihankea Cobra Commanderin kanssa, kunnes G.I. Joen etsintäjoukot löytävät heidät. Näkönsä palattua Roadblock johtaa Joen joukot takaisin Cobra-Lanin jäiseen tukikohtaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1984–1987 Kene Holliday The Revenge of Cobra
Action Force
Action Force: The Movie
2009 Steve Blum G.I. Joe: Resolute
2010–2011 Kevin Michael Richardson G.I. Joe: Renegades
2013 Dwayne Johnson G.I. Joe: Kosto

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. G.I. Joe: Resolute jakso 4