Snake Eyes (Action Force -hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Snake Eyes
Snake Eyes sarjakuvassa vuonna 1986.
Snake Eyes sarjakuvassa vuonna 1986.
Luoja(t) Hasbro
Larry Hama
Näyttelijä(t) Parker Jay (2004)
Ray Park (2009, 2013)
Ensi-
esiintyminen
leluna 1982
Henkilötiedot
Koko nimi Ei tiedossa
Ammatti kommando
Sukupuoli mies
Kotipaikka ei tiedossa
Luonteenpiirteet 12 eri kamppailulajien taitaja
Suhteet

Snake Eyes on Action Force -universumissa esiintyvä sankari. Hasbron ja Larry Hama luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1982 A Real American Hero lelusarjassa.

Hahmon tausta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Snake Eyes on koodinimi nimettömälle sotilaalle G.I. Joe ryhmässä. Hän on liikkeiltään hiljainen ja nopean tappava, sekä usean kamppailulajin taitaja, kuten karaten, kungfuun ja jujutsun. Hän käyttää aseenaan ninjatō-miekkaa ja konepistoolia, sekä muita pienempiä teräaseita, kuten puukkoja.

Sen historiasta ja taustasta ei ole tietoa tai se on useimmiten luokiteltu salaiseksi. Snake Eyes on arvoltaan vääpeli ja on entinen Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen johtaja. Hasbro esitteli hahmon alun perin kommandona vuonna 1982, kunnes vuoden 1984 Marvelin sarjakuvissa sen taustaan lisättiin ninjamestarin arvo. Lisäksi se kertoi taustatarinan Snake Eyesin mykkyyteen, joka johtui räjähtäneen helikopterin ikkunasta. Myöhemmin IDW Publishingin julkaisemissa sarjakuvissa Snake Eyes menetti puhekykynsä sairaalan räjähdyksessä.

Televisiosarjat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G.I. Joe: A Real American Hero

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Snake Eyes esiintyi ensimmäisessä G.I. Joe minisarjassa vuonna 1983.

Snake Eyes oli Duken ja Stalkerin kanssa, kun Cobra hyökkäsi G.I. Joe erikoisjoukkojen tukikohtaan, jossa se tuhosi suuren määrän Skystriker hävittäjiä. Hyökkäyksen jälkeen hänelle annettiin tehtävä soluttautua yhdessä Scarlettin ja Stalkerin kanssa armeijan tukikohtaan kokeillakseen heidän turvatoimia. Cobra hyökkää samaiseen tukikohtaan ja onnistuu varastamaan vakoilusatelliitin MASS laitteen avulla. Joe erikoisjoukot rakentavat oman laitteensa kukistaakseen Cobran ja lähettävät Snake Eyesin yhdessä Snow Jobin, Scarlettin, Flashin ja Tripwirein kanssa pohjois napapiiriin hakemaan kristalleja. He joutuvat ansaan luolassa ja joutuvat kohtaamaan SNAKESit, mutta selviävät huonosti taistelleista ja organisoiduista mekaanisista joukoista. Snake Eyes saa myrkytyksen radioaktiivisesta kaasusta ja päättää sulkea itsensä iskunkestävän lasikuidun taakse. Joe erikoisryhmä joutuu jättämään Snake Eyesin taakseen ja olettaa hänen kuolevan kaasuun. Eräs sokea mies sattuu paikalle ja pelastaa Snake Eyesin viemällä majaansa, jossa hän parantaa kommandon radioaktiivisen myrkytyksen yrteillä.[1] Mies antaa reittiohjeet palata takaisin kaupunkiin, jonka kautta Snake Eyes saapuu takaisin erikoisjoukkonsa tukikohtaan. Hän osallistuu vielä tohtori Vandermeerin pelastusoperaatioon, jossa Cobra joutuu samalla kiinniotetuksi.

Snake Eyes suoritti tehtäviä useimmiten Duken johtamassa joukoissa vuoden 1985 animaatiosarjassa Action Force.

Snake Eyes matkasi ensimmäisessä tehtävässään yhdessä Shipwreckin kanssa Cobran maanalaiseen tehtaaseen meren kautta, jossa he saivat haltuunsa Cobran käyttämän kuutioiden toiminnan salaisuudet sisältäneen CD:n. He onnistuvat sulautumaan joukkoon, mutta paljastuttuaan saavat perään Cobran sotilaat. Kaksikko onnistuu pakenemaan maan päälle ja yrittävät aluksi piiloutua paikalliseen ravintolaan jonne eräs Cobran agentti saapuu ja yrittää napata heidät kiinni. Snake Eyes ja Shipwreck saavat kuitenkin yllättäen apua klubissa esiintyneeltä laulajalta Satinilta, joka onnistuu harhauttamaan Cobran miehet tiehensä. Satin auttaa kaksikkoa ulos Cobran kaupungin alueelta, josta he jatkavat matkaa lehmillä kohti G.I. Joen päämajaa vieden kuutioiden toimintoja sisältäneen CD:n mukanaan. Tämän ja Quick Kickin avulla he onnistuvat tuhoamaan pimeyden pyramidin ja Cobra Commanderin aikeet. Cobra Commander yritti vielä Crimsonin veljesten mukana tuhota Joen joukot salaisella aseellaan, mutta Snake Eyes pysäytti vihollisen aikeet yhdessä Shipwreckin ja Satinin kanssa.

Sittemmin Snake Eyes sai tehtävän yhdessä Duken, Recondon, Scarlettin ja Rock'N Rollin kanssa suojella tohtori Shakuria Cobralta. He kuitenkin epäonnistuivat tehtävässään Cobran yllätettyä heidät väijytyksen päätteeksi. Recondon avulla he saavat selville Cobran tukikohdan ja yrittävät aluksi ilmatilan kautta päästä tukikohtaan, mutta Cobran joukot ampuvat heidät alas. Ryhmä joutui viidakon kulkemaan viidakon läpi kohti Cobran tukikohtaa. Matkalla Snake Eyes pelasti Rock'N Rollin putoamasta kuoppaan, jonka pohjalla oli piikkejä. Lisäksi hän pelasti Duken hyeenoilta. Ryhmä onnistui lopulta viime hetkellä estämään Cobra Commanderin aikeet tuhota maailma laavan aktivointilaitteella.

Sittemmin Snake Eyesilla oli pieni tehtävä Spritin kanssa, kun heidät lähetettiin pelastamaan Cobran tyrmään vangitut Scarlett ja Ripcord.[2]

G.I. Joe: Sigma 6

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Snake Eyes on osa Sigma 6 joukkoa. Hänen pahinta vastustajaansa Storm Shadow'ta viitataan veljeksi, mutta sarjassa ei käy ilmi onko hän veriveli vai pelkästään klaanin kautta muodostunut veljesmäinen suhde. Storm Shadow on Cobran aivopesty agentti, joka syyttää Snake Eyesia Arashikage ninjaklaanin pilaamisesta.

Sarjassa Jinx ja Kamakura ovat Snake Eyesin oppilaita.

G.I. Joe: Resolute

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Snake Eyes animaatiosarjassa G.I. Joe: Resolute.

Snake Eyes kuului Duken johtamaan G.I. Joe joukkoon, joka oli juuri saanut yllättävän uhrin, kun Bazooka oli kuollut ilman selvää johtolankaa miten se oli tapahtunut. Doc tutki kuolinsyytä, mutta löysikin ruumiin suusta pienen käärön. Scarlett tunnisti käärön sisällön olevan Arashikage klaanin symboli ja antoi sen Snake Eyesille, joka käytti mustavaloa saadakseen piilotetun viestin esille. Viestissä Storm Shadow kutsui hänet takaisin klaanin kotipaikalle, jossa hän haastaisi Snake Eyesin viimeiseen taistoon. Snake Eyes matkaa kohti Arashikage saarta ja tappaa paikan päällä aluetta vartioivat Cobran sotilaat. Hän astelee portaita pitkin kohti harjoitusaluetta, jossa Snake Eyes muistelee aikaa, jolloin hän yritti estää mestarinsa kuoleman, mutta joutui myös itse ammutuksi ja menetti puhekykynsä. Samassa Storm Shadow ilmaantuu paikalle haastetta varten ja kertoo todellisen syyn miksi hän vihaa Snake Eyesia. Heidän mestarinsa oli Storm Shadown setä ja hän oli vihoissaan siitä ettei hän opettanut tappavaa liikettä hänelle ja suosi muutoinkin enemmän Snake Eyesia antaessaan tälle yksityisiäopetuksia. Tappelun alkaessa Storm Shadow saa aluksi etulyöntiaseman vaikkakin Snake Eyes onnistuu viiltämään miekallaan Storm Shadowta. Molemmat päättäväät taistella ilman miekkaa kun oman miekkansa menettänyt Snake Eyes onnistuu katkaisemaan Storm Shadown miekan kädellään. Storm Shadow on tappaa hänet ja uhkaa oppineen kuudenteen liikkeeseen asti, joita heille opetettiin. Sen sijaan hän on myhäilee ettei Snake Eyes ole oppinut kuin viidenteen liikkeeseen, mutta saa pian huomata setänsä sittenkin opettaneen Snake Eyesille seitsemännen liikkeen, jolla hän tappaa Storm Shadown.

Hän päättää haudata entisen kilpailijansa lähellä olevaan vuoristoon ja joutuu samalla lähtemään takaisin päämajaan helikopterin tullessa hakemaan häntä. Snake Eyes matkaa ryhmän mukana kohti viimeistä tehtävää etsiä ja tappaa Cobra Commander.

Ray Park in esittämä Snake Eyes elokuvassa G.I. Joe: The Rise of Cobra.

G.I. Joe: The Rise of Cobra

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ray Park esitti Snake Eyesia vuoden 2009 G.I. Joe: The Rise of Cobra elokuvassa ja Leo Howard esitti hahmoa lapsena.

Snake Eyes oli jäänyt orvoksi 10-vuotiaana, joka löysi tiensä Arashikage klaaniin Tokiossa, jossa hän joutui tappeluun Thomas Arashikagea vastaan varastettuaan klaanin ruokaa. Heidän mestarinsa kuitenkin oli vakuuttunut nuoren pojan taistelutaidoista ja otti hänet huostaansa antaen samalla tälle nimeksi Snake Eyes. Muutaman vuoden aikana Snake Eyes sparrasi Arashikagea vastaan häviten vastustajalleen useaan otteeseen. Hän kuitenkin saavutti harjoittelun tuloksena paremman tekniikan ja onnistui voittamaan Arashikagen ja nousi klaanin mestarin suosikiksi. Tästä kateellisena Arashikage tappoi mestarinsa ja pakeni tiehensä. Snake Eyes teki sittemmin vaitiololupauksen ja vannoi kostaavansa mestarinsa kuoleman. Saatuaan selville Arashikagen olevan nyt Storm Shadow ja osallisena salaperäistä järjestöä. Snake Eyes hakee odotettua kostoaan ja onnistuu vihollisen päämajassa tappamaan Storm Shadow'n.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2004 Parker Jay G.I. Joe: Valor vs. Venom
2009
2013
Ray Park G.I. Joe: The Rise of Cobra
G.I. Joe: Kosto
  1. G.I. Joe: A Real American Hero, jakso 3, "The Worms of Death"
  2. Action Forcen jakso "Cobra's Creatures" Viitattu 27.8.2010