Baroness

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo fiktiivisestä henkilöstä. Baroness-yhtyeestä on eri artikkeli.
Baroness
Baroness sarjakuvassa vuonna 2009.
Baroness sarjakuvassa vuonna 2009.
Luoja(t) Larry Hama
Herb Trimpe
Näyttelijä(t) Morgan Lofting (1983–1990)
Teryl Rothery (2003–2004)
Amy Birnbaum (2005)
Kayzie Rogers (2006)
Grey DeLisle (2009)
Sienna Miller (2009)
Tatyana Yassukovich (2010–2011)
Ensi-
esiintyminen
G.I. Joe: A Real American Hero nro 1 (kesäkuu 1982)
Kustantaja Hasbro
Henkilötiedot
Koko nimi Anastasia Cisarovna
Ammatti tiedustelu-upseeri
Sukupuoli nainen
Kotipaikka ei tiedossa
Suhteet

Baroness on Action Force -universumissa esiintyvä superrikollinen. Larry Haman ja Herb Trimpen luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1982 G.I. Joe: A Real American Hero -sarjakuvalehden ensimmäisessä numerossa. Hasbro toi hahmon myöhemmin vuonna 1984 mukaan lelusarjaansa.

Hahmon tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baroness palvelee Cobra organisaation tiedustelu-upseerina ja luutnanttina Cobra Commanderille. Hän oli rikkaan eurooppalaisen aristokraatti-pariskunnan lapsi, jolle hänen vanhempajnsa antoivat mitä hän vain tarvitsi. Kasvettuaan aikuiseksi Anastasia Cisarovna liittyi aluksi opiskelijoiden radikaaliryhmään ja siitä ääriliikkeisiin. Lopulta Cisarovna löysi itsensä terroristijärjestö Cobran riveistä, jossa hän sai koodinimekseen Baroness. Hän on Cobra Commanderin ja Destron ohella Cobran keulahahmo. Vaikka Baroness on kiinnostunut Destrosta, se ei estä häntä ajoittain juonittelemasta kahta johtajaa tappelemaan keskenään.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A Real American Hero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morgan Lofting ääninäytteli Baronessia vuoden 1983 G.I. Joe: A Real American Hero minisarjassa.

Baroness toimi useimmiten vakoojana. Hän asensi paikantajalaitteen, joka auttoi Cobra-järjestöä varastamaan armeijan satelliitin. Duke oli saada Baronessin kiinni, mutta joutui vahingossa Baronessin kanssa siirtymälaitteen kautta Cobran tukikohtaan.[1] Sittemmin Baroness matkusti Venäjälle, jossa hän asensi paikantajalaitteen, jonka avulla Cobra teleportasi Venäjän armeijan ja tappoi heidän säteellä.[2]

Action Force[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morgan Lofting ääninäytteli Baronessia vuoden 1985 animaatiosarjassa Action Force.

Baroness esiintyi sarjassa ensimmäisen kerran neljännessä jaksossa, jossa hän sai Cobralta tehtäväkseen asentaa neljännen ja viimeisen jättiläiskuution paikalleen yhdessä Destron kanssa. Kadonneiden sielujen merialueella he suorittivat tehtävän onnistuneesti, mutta Joen joukot onnistuivat kuitenkin pysäyttämään pimeyden pyramidin koostumuksen ja Cobra Commander käski Destroa luomaan matalakorkeuksisen pimeyden pyramidin, jossa Baroness oli mukana seuraamassa tilannetta. Se kuitenkin tuhoutui Joen joukkojen onnistuessa tuhoamaan koko pyramidin lähteen. Baroness joutui lopulta naamioitumaan ja pakeni metrolla yhdessä Destron, Crimsonin kaksosten ja Cobra Commanderin kanssa.

G.I. Joe: Sigma 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy Birnbaum ja Kayzie Rogers ääninäyttelivät Baronessia G.I. Joe: Sigma 6:ssa vuosina 2005-2006. Sarjassa Baroness on lojaali Cobra Commanderille ja kykenee luomaan itsestään useita hologrammeja harhauttaakseen tai hämätäkseen vastustajiaan.

G.I. Joe: Resolute[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grey DeLisle ääninäytteli Baronessia vuoden 2009 animaatiosarjassa G.I. Joe: Resolute.

Sarjassa Baronessilla on lyhyt rooli. Se pitää yhdessä Destron kanssa ryhmän tiedemiehiä panttivankina. Roadblock ja Gung-Ho hyökkäävät heidän piilopaikkaansa ja ampuvat Baronessia sekä Destroa sillä välin, kun Stalker pelastaa tiedemiehet maassa olevan luukun kautta. Lopulta Roadblock ja Gung-Ho vangitsevat kaksikon.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G.I. Joe: Valor vs. Venom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teryl Rothery ääninäytteli Baronessia vuoden 2004 tietokoneanimaatioelokuvassa G.I. Joe: Valor vs. Venom.

Baronessilla oli pienirooli. Hän onnistui elokuvan alussa tainnuttamaan kaasulla kenraali Hawkin, jonka Cobra Commander oli käskenyt sieppaamaan Destron kanssa. Sittemmin Baroness nähtiin lähinnä Destron rinnalla kuuntelemassa Cobra Commanderin käskyjä. Hän taisteli vielä elokuvan loppupuolella hetkellisesti Scarlettia vastaan.

G.I. Joe: The Rise of Cobra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baroness esiintyi vuoden 2009 elokuvassa G. I. Joe: The Rise of Cobra, jossa hahmoa näytteli Sienna Miller.

Elokuvassa Baronessin oikea nimi on Ana Lewis, joka oli Duken morsian. Duke jätti kuitenkin hänet tuntiessaan syyllisyyttä luvattuaan tuoda Lewisin veljen, Rexin elossa pois sotareissulta. Rexin oletettiin kuolleen, mutta hän oli selvinnyt pommi-iskusta ja sieppasi siskonsa. Rex piikitti siskoonsa nanohiukkasia, jonka myötä hänestä tuli yksi Cobran jäsenistä ja sai koodinimekseen Baroness. Hän meni naimisiin ranskalaisen tiedemiehen paroni Daniel DeCobrayn kanssa ja otti siviilinimekseen Anastascia DeCobrayn.

Sittemmin Baroness sai tehtäväkseen kaapata Yhdysvaltain armeijalta nanohiukkasydinkärkiä sisältäneen salkun, jota he olivat kuljettamassa turvaan. Baroness iski joukkoineen armeijan kimppuun, mutta ei saanut salkkua heti haltuunsa G.I. Joe joukkojen saapuessa paikalle pelastamaan salkun joutumasta vääriin käsiin. Myöhemmin he tekevät uuden hyökkäyksen, tällä kertaa Joen päämajaan, jossa Baroness joutuu tappelemaan Scarlettia vastaan saadakseen salkun haltuunsa. Cobran organisaatio päättää käyttää hyväkseen Baronessin aviomiestä, jonka Storm Shadow ja Baroness pakottavat aktivoimaan nanohiukkasydinkärjet. Lopulta Baroness antaa merkin, jonka myötä Storm Shadow tappaa DeCobrayn. He suuntaavat kohti Pariisin keskustaa, jossa he aikovat tuhota Eiffelin tornin. G.I. Joen erikoisjoukot yrittävät estää heitä, mutta onnistuvat puolittain estämään pahemmilta tuhoilta, kun Duke onnistuu sammuttamaan nanohiukkasten toiminnan hypättyään Storm Shadown ja Baronessin kanssa helikopteriin, jossa hän painaa Baronessilla olevaa katkaisijaa. Kaksikko vie kuitenkin Duken Cobran päämajaan, jossa he yrittävät aivopestä hänet piikittämällä nanohiukkasia Duken päähän. Baronessin pää selkoaa nanohiukkasten vaikutuksesta ja pelastaa Duken. Hän päättää samalla auttaa tuhoamaan Cobran ja he saavat kiinni Destron ja vastikään Cobra Commanderiksi julistautuneen Rexin. Baroness joutuu kuitenkin lopuksi viettämään aikaansa eristyksessä, jotta kaikki hänen kehonsa sisällä olevat nanohiukkaset saadaan turvallisesti pois.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1983–1990 Morgan Lofting A Real American Hero
The Revenge of Cobra
Action Force
A Real American Hero
Action Force: The Movie
2003–2004 Teryl Rothery G.I. Joe: Spy Troops
G.I. Joe: Valor vs. Venom
2005 Amy Birnbaum G.I. Joe: Sigma 6
2006 Kayzie Rogers G.I. Joe: Sigma 6
2009 Grey DeLisle G.I. Joe: Resolute G.I. Joe: The Rise of Cobra
2009 Sienna Miller G.I. Joe: The Rise of Cobra
2010–2011 Tatyana Yassukovich G.I. Joe: Renegades

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. A Real American Hero jakso 1 (1983)
  2. A Real American Hero jakso 2 (1983)