Airborne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Airborne
Luoja(t) Hasbro
Näyttelijä(t) Peter Cullen (1983,1985–1987)
Ensiesiintyminen leluna 1983
Henkilötiedot
Koko nimi Franklin E. Talltree
Ammatti sotilas
Sukupuoli mies
Kotipaikka Navajo reservaatti, Arizona
Suhteet
Sisarukset Tommy (nuorempi veli)

Airborne on Action Force -universumissa esiintyvä sankari. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1983 A Real American Hero -lelusarjassa.

Hahmon tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Franklin E. Talltree syntyi Navajojen reservaatissa, Arizonassa rikkaaseen perheeseen, jotka työskentelivät öljytuotannossa. Vanhemmat antoivat vanhimman pojan ottaa laskuvarjohyppytunteja, jotka saivat hänet entistä enemmän rakastamaan ilmassa olemista. Sittemmin Talltree opiskeli lakia collegessa ja liittyi koulun jälkeen armeijaan Fort Benningiin, jossa hän valitsi ilmakuljetusharjoituksen.[1] Valmistumisen jälkeen Talltree liittyi G.I. Joen joukkoihin, jossa hän sai koodinimekseen Airborne. Hän on sotilasarvoltaan vääpeli.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Airborne esiintyi ensimmäisen kerran sarjakuvana vuonna 1983 G.I. Joe: A Real American Hero -sarjakuvalehden numerossa 11. Hän oli G.I. Joen joukoissa, jotka estivät Cobra-järjestöä saastuttamasta Alaskan putkistoa. Airborne järjesti harhautuksen, jonka avulla Snake Eyes sai ammuttua kaksi Cobran Viperliidokkia RPG kantoraketilla. Myöhemmin Airborne sai taisteluparikseen Spiritin, jotka turvasivat Snake Eyesin selustan.[2] Airborne toimi sarjakuvan aikana useimmiten myös kanssalentäjänä muun muassa Wild Billin ja Tomahawkin kanssa.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G.I. Joe: A Real American Hero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Cullen ääninäytteli Airbornea vuonna 1983 animaatiosarjassa G.I. Joe: A Real American Hero.

Airbornella oli suurimmaksi osaksi taustarooleja läpi sarjan. Hän puolusti muun muassa G.I. Joen tukikohtaa Majur Bluddin hyökätessä kesken Skystriker XP-14F hävittäjän koelennon.[3] Lisäksi Airborne antoi ilmatukea Big Lift operaation aikana.

Action Force[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Cullen ääninäytteli Airbornea vuosina 1985-1986 animaatiosarjassa Action Force.

Airbornella oli muutama vieraileva rooli sarjan aikana. Hän muun muassa lähti pelastamaan Flashin kanssa Easter saarelle pelastamaan havaijilaista tyttöä, jonka Cobran joukot olivat siepanneet. Samaan aikaan Airbornen veli Tommy oli myös siepattu. Kaksikko löysi toisensa psyykkisen yhteyden ansiosta ja onnistuivat myös pelastamaan siepatyn tytön.

G.I. Joe: Resolute[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Airbornella oli mykkä cameo-rooli vuoden 2009 animaatiosarjassa G.I. Joe: Resolute. Se auttoi Ripcordin kanssa lentokoneessa varustamaan Dukea ja Scarlettia laskuvarjohyppy varusteiden kanssa. Kaksikko oli matkalla Cobran Omskin tukikohtaan.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat
1983
1985–1986
Peter Cullen G.I. Joe: A Real American Hero
Action Force

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Filecard - Airborne Viitattu 28.8.2010 (englanniksi)
  2. G.I. Joe: A Real American Hero nro 11 Viitattu 28.8.2010
  3. G.I. Joe: A Real American Heron jakso The Cobra Strikes Viitattu 28.8.2010