Patrick Warburton

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Patrick Warburton
Warburton vuoden 2011 Comic-Conissa.
Warburton vuoden 2011 Comic-Conissa.
Syntymäaika 14. marraskuuta 1964 (ikä 53)
Syntymäpaikka Yhdysvallat Paterson, New Jersey
Aktiivisena 1986–
Oikea nimi Patrick John Warburton
Muut nimet Patrick Wharburton
Merkittävät roolit Kronk
(Keisarin uudet kuviot)
The Tick
(Superpunkki)
Haukkis
(Kim Possible)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Palkinnot

Outstanding Achievement Award (2005)
BIFF Award (2006)
Best Male Performance (2006)

Ehdokkuudet

Annie (2001, 2007, 2008)

Patrick John Warburton (s. 14. marraskuuta, 1964 Paterson, New Jersey) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warburton syntyi New Jerseyssä, mutta muutti jo kolme vuotiaana Kaliforniaan, jossa hän kävi koulunsa. High schoolista päästyään Warburton opiskeli meribiologiksi Kaliforniassa, mutta keskeytti opintonsa pyrkiessään näyttelijäksi.

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warburton esiintyi ensi kerran televisiossa 1980-luvun lopulla usein televisiosarjojen vierailevissa rooleissa. Myös 1990-luvulla Warburton teki vierailevia rooleja, joista tunnetuin on kenties David Puddy televisiosarjassa Seinfeld. Warburton esiintyi myös elokuvassa Scream 3 ja Big Trouble. Hän esitti pääosaa lyhytkestoisessa televisiosarjassa The Tick vuosina 2001 ja 2002.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijänä Warburton aloitti vuonna 1998 Disneyn Hercules-piirretyssä, jossa hän esitti Lastrigon hahmoa. Ensimmäisen pääroolin hän sai vuonna 2000, jolloin Toy Story -elokuvassa näytellyt Buzz Lightyear sai oman animaatiosarjan Buzz Lightyear of Star Command. Lisäksi hän on ollut Kronkin äänenä elokuvassa Keisarin uudet kuviot ja animaatiosarjassa Keisarin uusi koulu, joista hän sai kaksi Annie-ehdokkuutta. Warburton on toiminut myös Joe Swansonin äänenä Family Guy -animaatiosarjassa vuodesta 1999. Muita hänen ääniroolejaan on Haukkis Kim Possiblessa ja Sheriffi Stonen äänenä Scooby-Doo! Mystery Incorporatedissa. Hän on antanut äänensä sudelle elokuvassa Tapaus punahilkka. Hän oli samassa roolissa myös elokuvan jatko-osassa Tapaus Punahilkka 2.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]