Keisarin uudet kuviot (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Keisarin uudet kuviot
Keisarin uudet kuviot kansikuva.png
Kehittäjä Argonaut Games (PS)
Sandbox (GBC)
Julkaisija SCEA (PS)
Ubisoft (GBC)
Jakelija Disney Games and Interactive Experiences ja PlayStation Store
Julkaistu PlayStation:
NA 13. marraskuuta 2000
EU 16. helmikuuta 2001
Game Boy Color
NA joulukuu, 2000
EU 16. maaliskuuta 2001
Lajityyppi toiminta
Pelimuoto yksinpeli ja moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta PlayStation, Game Boy Color, Windows
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Keisarin uudet kuviot on Argonaut Gamesin kehittämä ja SCEA:n julkaisema toimintapeli, joka pohjautuu Disneyn samannimiseen elokuvaan. Peli tuli markkinoille Yhdysvalloissa 13. marraskuuta 2000 ja muualla 16. helmikuuta 2001. Pelin tapahtumat mukailevat elokuvan tapahtumia. Peli julkaistiin pelikonsoleille PlayStation, Game Boy Color ja PC. Pelissä on samat ääninäyttelijät kuin elokuvassakin, ja se on myös ääninäytelty suomeksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari Kuzco on muuttunut laamaksi, ja hänen täytyy muuttua takaisin ihmiseksi. Hänen on päästävä Yzman nykyisin omistamaan palatsiin, mutta on juuttunut maalaiskylään. Pelissä pelaaja ohjaa Kuzcon kahdeksan tason läpi. Jokainen taso on jaettu 3-4 osaan, ns. minitasoon.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarkoituksena on ohjata Kuzco takaisin Yzman palatsiin. Kuzcon vointi esitetään kruunussa. Se on jaettu viiteen osaan: kun hahmo on haavoittunut viidesti, mini-taso on aloitettava alusta, ellei pelaajalla ole Wampya. Ne herättävät Kuzcon henkiin, ja peli jatkuu viimeisimmältä tarkastusasemalta.

Koska tahansa, kun vartija, ötökkä, lintu, kasvi tai muu olento koskee Kuzcoa, hän haavoittuu. Hän myös haavoittuu koskemalla veteen tai tippumalla lattiattomalle alueelle. Hyvinvointia lisäävät kokonaan parantavat kruunut (isot kultaiset kruunut) ja yhden viidesosan parantavat kruunut (pienet punaiset kruunut).

Kuzco-kallot ovat punaisia esineitä, jotka avaavat oven ja joita on esimerkiksi punakypäräisillä vartijoilla. Pelissä on myös monenlaisia rohtoja, joiden avulla Kuzco voi muuttua erilaisiksi eläimiksi, esimerkiksi sammakoksi, kilpikonnaksi tai kaniksi.

Hahmot ja maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yzma, Kronk, Pacha, Chaca ja Tipo, viisas mies ja puhuva ötökkä ilmestyvät kesken pelin monissa tilanteissa antamaan neuvoja. Kuzcolla on myös rynnistysvoima, jonka saa keltaisista laamarohdoista.

Pelin alueet ovat Pachan kylä, Viidakko, Joki, Viidakon päivä, Vuoret, Kaupunki ja Palatsi, Katakombit ja Laboratorio. Pelin loppuvaiheessa kaksi viimeistä kenttää käydään läpi palatsin edustalla ja laboratorion käytävillä.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.