Nippon Ichi Software

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nippon Ichi Software
ISIN JP3687000004
Perustettu 1991
Kotipaikka Japani Gifun prefektuuri, Japani
Toimiala Videopeliteollisuus
Tuotteet Videopelit
Tytäryhtiöt NIS America
Kotisivu www.nippon1.co.jp nisamerica.com

Nippon Ichi Software (jap. 日本一ソフトウェア) on japanilainen videopeleihin keskittynyt pelitalo. Nippon Ichi tunnetaan erityisesti monien vuoropohjaisten taktisten roolipelien kehittäjänä. Näistä laajin on Disgaea -pelisarja, joka on myös yksi kyseisen videopeligenren tunnetuimmista edustajista. Pelitalolla on Yhdysvalloissa tytäryhtiö nimeltä Nippon Ichi America, joka vastaa pelien englanninninkielisestä lokalisoinnista ja julkaisemisesta. Lisäksi NIS America on julkaissuit joitain animesarjoja. Suomeksi käännettynä Nippon Ichi tarkoittaa "Japanin numero yksi".

Nippon Ichin pelien kehitystyöstä näkyvimpiä nimiä ovat mm. taiteilija Takehito Harada ja säveltäjä Tenpei Sato. Harada on suunnitellut hahmot ja oheistaiteen moneen peliin, kuten Disgaea -sarjaan, Phantom Braveen ja Makai Kingdomiin. Sato taas on säveltänyt musiikit moniin pelitalon peleihin. Nippon Ichin maskotti on sen peleistä tuttu hahmo Prinny.

Siliconeran mukaan NIS on päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan vuonna 2012 yhtiönä, joka on julkaissut eniten strategiaroolipelejä.[1]

Nippon Ichin kehittämiä pelejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelejä joissa Nippon Ichi on toiminut julkaisijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erityisesti Nippon Ichi America on toiminut julkaisijana kun muutamien muiden japanilaisten pelinkehittäjien pelejä on julkaistu Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.