Nippon Ichi Software

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nippon Ichi Software
Perustettu 1991
Kotipaikka Japanin lippu Gifun prefektuuri, Japani
Toimiala Videopelit
Tuotteet Disgaea -sarja
Phantom Brave
Makai Kingdom
yms.
Tytäryhtiöt Nippon Ichi America

Nippon Ichi Software (jap. 日本一ソフトウェア) on japanilainen videopelien kehittämiseen ja julkaisemiseen keskittynyt yritys. Nippon Ichi tunnetaan erityisesti monien vuoropohjaisten taktisten roolipelien lajityyppiin kuuluvien videopelien kehittäjänä. Näistä laajin on Disgaea -pelisarja joka on myös yksi kyseisen videopeligenren tunnetuimmista edustajista. Pelitalolla on Yhdysvalloissa tytäryhtiö nimeltä Nippon Ichi America, joka vastaa pelien englanninkielisistä käännöksistä ja julkaisuista länsimaissa. Suomeksi käännettynä Nippon Ichi tarkoittaa "Japanin numero yksi".

Pelitalon tunnetuimpiin työntekijöihin kuuluvat taiteilija Takehito Harada ja säveltäjä Tenpei Sato. Harada on toiminut hahmosuunnittelijana, oheistaiteilijana ja yleisilmeen luojana pelitalon tunnetuimmissa peleissä kuten Disgaea -sarjassa, Phantom Bravessa ja Makai Kingdomissa. Sato taas on säveltänyt musiikit suurimpaan osaan pelitalon peleistä.

Nippon Ichin tunnetuimmat pelit ovat strategisia vuoropohjaisia roolipelejä, mutta pelitalo on tuottanut myös muihin genreihin kuuluvia pelejä kuten PlayStation Portablen Prinny ja Prinny 2 jotka ovat tyypiltään tasohyppelyitä sekä Disgaea Infinite joka on tyypiltään visual novel.

Nippon Ichin kehittämiä pelejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelejä joissa Nippon Ichi on toiminut julkaisijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erityisesti Nippon Ichi America on toiminut julkaisijana kun muutamien muiden japanilaisten pelinkehittäjien pelejä on julkaistu Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.