Disgaea 4: A Promise Unforgotten

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Disgaea 4: A Promise Unforgotten
Kehittäjä Nippon Ichi Software
Julkaisija Nippon Ichi Software
Taiteilija Takehito Harada
Säveltäjä Tenpei Sato
Pelisarja Disgaea
Pelimoottori PhyreEngine
Julkaistu
Lajityyppi taktinen roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation 3, PlayStation Vita
Jakelumuoto Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Disgaea 4: A Promise Unforgotten on neljäs osa Nippon Ichi Softwaren kehittämässä Disgaea-pelisarjassa. Peli julkaistiin alun perin Japanissa helmikuussa 2011, ja sitä seurasivat Pohjois-Amerikan julkaisu saman vuoden syyskuussa ja Euroopassa marraskuussa. Aiempien osien tapaan pelin lajityyppi on taktinen roolipeli. Disgaea 4 julkaistiin ensin PlayStation 3 -konsolille, ja myöhemmin siitä ilmestyi versio PlayStation Vitalle nimellä Disgaea 4: A Promise Revisited.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten sarjan aiemmissa osissa, pääpaino on taisteluissa joissa pelaaja ja tietokoneen ohjaama vihollinen siirtävät ja hyökkäävät kartalla olevilla hahmoillaan vuorotellen. Taisteluiden välillä käydään omassa tukikohdassa ja tarinaa kuljettavat eteenpäin välianimaatiot ja hahmojen väliset keskustelut. Pelaajan hahmoryhmä kasvaa kooltaan ja kyvyiltään vahvemmaksi pelin edetessä.

Neljäs osa sisältää joitain uusia ominaisuuksia pelisarjaan, kuten teräväpiirtotarkkuudelle parannetut sprite-grafiikat ja muutamia PlayStation Networkia hyödyntäviä ominaisuuksia kuten karttaeditorin. Itse taisteluiden uusia ominaisuuksia edustavat esimerkiksi kyky nimeltä ”Demon Fuse”, jossa kaksi hirviötyyppistä hahmoa voivat yhdistyä valtavan kokoiseksi hirviöksi.

PlayStation Storessa tullaan myöhemmin julkaisemaan ladattavaa lisäsisältöä joka sisältää muun muassa uusia hahmoja vanhoista Disgaea-peleistä tai muista Nippon Ichi Softwaren peleistä, sekä uusia karttoja.

Tarina ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valvatorez, Fuka ja Fenrich taistelemassa.
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Disgaea 4 sijoittuu Netherworldiin, demonien asuttamaan maailmaan joka on yleinen tapahtumapaikka Disgaea-peleissä. Pelin teemana on politiikka, ja tarina seuraa vampyyriä nimeltä Valvatorez joka yrittää syrjäyttää Netherworldin korruptoituneen hallituksen ja presidentin. Disgaea-sarjalle uskollisesti pelin tarina sisältää runsaasti humoristisia tilanteita ja hahmoja.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valvatorez on vampyyri joka tunnettiin 400 vuotta ennen pelin tapahtumia voimakkaana tyrannina jota pelättiin kaikkialla. Silloin hän tapasi tytön nimeltä Artina joka ei kuitenkaan pelännyt häntä. Valvatorez lupasi Artinalle että ei juo ihmisten verta ennen kuin hän pystyy pelästyttämään Artinan. Artina kuitenkin kuoli sodassa ennen kuin tämä onnistui, joten Valvatorez ei vieläkään juo verta pelin tapahtumien alkaessa ja hän on menettänyt suuren osan voimistaan. Tämän tapauksen seurauksena Valvatorezilla on suorastaan pakkomielle lupausten pitämiseen eikä hän koskaan aio rikkoa niitä. Veren juomisen lopettamisen jälkeen hän alkoi syödä sardiineja joita hän ylistää jatkuvasti. Nyt Valvatorez työskentelee vankilassa Prinnyjen kouluttajana yhdessä Fenrichin kanssa.
Fenrich on Valvatorezin uskollinen palvelija ja alainen. Fenrichin äärimmäinen tavoite on nähdä jälleen päivä kun Valvatorez palaisi asemaansa voittamattomana tyrannina. Fenrich ei kunnioita ketään muuta kuin Valvatorezia ja hänen asenteensa on halveksiva ja jopa väkivaltainen kaikkia muita kohtaan. Fenrich on lajiltaan ihmissusi.
Fuka Kazamatsuri on koululaistyttö joka kuoli ja sen seurauksena hänestä piti tulla Prinny. Prinnyjä valmistava tehdas ei kuitenkaan valmistanut Prinnyn nahkoja tarpeeksi nopeasti joten hänelle annettiin ainoastaan Prinny-teemalla väritetty koulupuku. Fuka ei millään pysty uskomaan että hän olisi oikeasti kuollut, ja uskoo seikkailujensa Netherworldissa olevan pelkkää unta. Hän liittyy Valvatorezin joukkoon tavoitteenaan päästä itse Netherworldin presidentiksi ja parantaa Prinnyjen työolosuhteita.
Desco on ihmisten keinotekoisesti valmistama demoni. Hän haluaa tulla loistavaksi loppupomoksi joka jonain päivänä taistelee sankaria vastaan ja liittyy Valvatorezin joukkoon tullakseen vahvemmaksi. Desco kutsuu Fukaa isosiskokseen.
Emizel on Netherworldin presidentin nuori ylimielinen poika, joka kuitenkin kokee tulleensa isänsä hylkäämäksi ja pyrkii tulemaan vahvaksi demoniksi omilla ansioillaan jotta hänen isänsä voisi olla ylpeä hänestä.
Vulcanus on enkeli joka kiertää Netherworldissa keräämässä rahaa, koska hänen kotimaailmansa Celestia on heikossa tilanteessa sillä ihmisten usko enkeleihin on heikentynyt. Demonit näkevät hänet ainoastaan rosvona vaikka hän väittää olevansa oikeutetulla asialla, ja erityisesti Fenrich suhtautuu häneen todella vihaisesti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]