Disgaea 2: Cursed Memories

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Disgaea 2: Cursed Memories
Kehittäjä Nippon Ichi Software
Julkaisija Nippon Ichi Software, KOEI
Taiteilija Takehito Harada
Säveltäjä Tenpei Sato
Pelisarja Disgaea
Julkaistu 2006
Lajityyppi taktinen roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (All ages) (d)
ESRB: Teen
PEGI 12
Alusta PlayStation 2, PlayStation Portable, Windows
Jakelumuoto DVD, UMD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Disgaea 2: Cursed Memories on toinen osa Nippon Ichi Softwaren kehittämässä Disgaea-videopelien sarjassa. Peli julkaistiin vuonna 2006. Ensimmäisen osan tavoin pelin lajityyppi on taktinen roolipeli. Disgaea 2 julkaistiin ensin PlayStation 2 -konsolille ja myöhemmin se uudelleenjulkaistiin uusia ominaisuuksia sisältävänä versiona PlayStation Portablelle nimellä Disgaea 2: Dark Hero Days. Pelistä on julkaistu Windows-versio Disgaea 2 PC tammikuussa 2017.[1]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten sarjan ensimmäisessä osassa, pääpaino on taisteluissa joissa pelaaja ja tietokoneen ohjaama vihollinen ohjaavat omia hahmojaan vuorotellen. Taisteluiden välillä animaatiot ja keskustelut kuljettavat tarinaa eteenpäin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Disgaea 2 sijoittuu maailmaan nimeltä Veldime. Tarina alkaa kylästä nimeltä Holt, jossa nuorukainen Adell asuu. Veldimen maailman ylle on asetettu kirous, joka muuttaa vähitellen kaikki ihmiset hirviöiksi. Adell on ainoa henkilö, johon kirous ei näytä tehoavan. Kirouksesta vastuussa on ylivaltias Zenon, ja jos hänet tuhotaan, kirouksen pitäisi kadota myös.

Adell uskoo olevansa tarpeeksi vahva tappaakseen Zenonin ja siten pelastaakseen perheensä kiroukselta. Adellin äiti suorittaa seremonian, jossa Zenon siirretään paikalle jotta Adell voi taistella häntä vastaan. Jokin näyttää menevän pieleen, ja Zenonin sijaan paikalle ilmestyy Zenonin tytär Rozalin. Adell lupaa saattavansa Rozalinin takaisin kotiin, mutta aikoo silti tappaa Zenonin, mistä Rozalin ei ole kovin innoissaan. Rozalin juonii jopa tappavansa Adellin, mutta näiden kahden välit lämpenevät tarinan edetessä.

Tarinan aikana ryhmään liittyvät Rozalinin sammakoksi muuttunut lapsuudenystävä Tink, naispuolinen ninja Yukimaru, Adellin sisarukset Hanako ja Taro, sekä edellisestä pelistä tuttu Etna.

Pelin PSP-versio sisältää uuden sivutarinan, jonka päähahmona esiintyy päätarinassa sivuroolissa oleva Axel.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Disgaea 2 PC Viitattu 12.3.2017.