Konseptikuva ja konseptikuvitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Konseptikuva ja konseptikuvitus (engl. concept image, concept illustration, concept art, concept drawing) on erilaisten produktioidenselvennä kuvallinen luonnos tai suunnitelma. Se on kuvitusta ja visualisointia.

Sana konsepti (lat. conceptum < concipere = sommitella, kirjoittaa) tarkoittaa kirjallisen työn luonnosta, puhtaaksikirjoittamatonta työtä tai suullista esitystä varten tehtyä käsikirjoitusta, sekä yleensä suunnitelmia, piirustuksia tai ennakkolaskelmia. Konsepti voi olla myös kolmiulotteinen esine, kuten konseptiauto tai konseptitalo. Tällöin konsepti on tuote, joka ei ole vielä sarjatuotannossa, eli prototyyppi.

Englanninkielistä sanaa concept art (konseptitaide) on käytetty alun perin 1930-luvulta animaatioteollisuuden piirissä, jossa se tarkoitti piirrettyjä tai maalattuja kuvia, jotka kuvittavat tehtävän animaatioelokuvan ilmettä, tunnelmaa, muotoilua, värejä jne. Sana omaksuttiin myöhemmin peliteollisuuteen, jossa konseptikuvat tulivat tarpeellisiksi pelien kehittyneille visuaalisille ominaisuuksille.

Konseptikuva voi olla piirustus tai maalaus paperilla tai digitaalinen piirustus tai maalaus tai molempia.

Se voi olla matematiikassa ja lääketieteessä käytettävä havainnollistava kuva tai kuvitus tai yleensä skeema, kaava, graafi, kaavio tai reaali kolmiulotteinen hahmo.selvennä Laajassa mielessä konseptikuva on sama asia kuin synopsis, luonnos tai suunnitelma.

Konseptikuva ja konseptikuvitus on tavallisesti peli- ja animaatiotuotantojen hahmojen, esineiden tai tapahtumamiljöiden previsualisointia eli kuvallista ennakkosuunnittelua.

Konseptikuva on luonteeltaan strateginen.selvennä Se on yleensä suhteellisen avoin eli neuvoteltavissa oleva kuva. Konseptikuvan täytyy olla siirrettävissä tuotannon muille kuvantekijöille (3D kuvittajat, animaattorit, tasosuunnittelijat, kuvaajat jne.)

Konseptikuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Konseptikuva ja konseptikuvitus.