Disgaea: Hour of Darkness

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Disgaea: Hour of Darkness
Kehittäjä Nippon Ichi Software
otwo (PlayStation Portable)
System Prisma (Nintendo DS)
Julkaisija
Säveltäjä Tenpei Sato
Pelisarja Disgaea
Julkaistu
Lajityyppi taktinen roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
moninpeli (PlayStation Portable)
Ikäluokitus CERO: A (All ages) (d)
ESRB: Teen
PEGI 12
USK 6
Alusta PlayStation 2, PlayStation Portable, Nintendo DS, Windows (Steam)
Jakelumuoto CD-ROM (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Disgaea: Hour of Darkness on Nippon Ichi Softwaren kehittämän Disgaea-videopelisarjan ensimmäinen osa. Peli julkaistiin alun perin PlayStation 2:lle vuonna 2003, minkä jälkeen peli on julkaistu PlayStation Portablelle ja Nintendo DS:lle. Pelistä on julkaistu Windows-versio Disgaea PC helmikuussa 2016.[1]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Disgaea: Hour of Darkness on taktinen roolipeli. Pelaajalla on käytössään ryhmä hahmoja joita ohjataan vuoropohjaisessa taistelussa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu demonien asuttamaan maailmaan, Netherworldiin. Pelin alussa demoniprinssi Laharl herää kaksi vuotta kestäneestä unestaan, ja saa tietää isänsä, kuningas Krichevskoyn kuolleen sillä välin. Laharl tietää olevansa oikeutettu kruununperillinen, ja aikoo tehdä kaikkensa päästäkseen maailman ylivaltiaaksi. Apunaan Laharlilla on hänen alaisensa Etna. Laharl aloittaa valtaamalla Vyers-nimisen demonin kartanon, ja voitettuaan antaa tälle alentavan lempinimen "välipomo", Mid-Boss.

Myöhemmin Laharl tapaa harjoittelussa olevan enkelin nimeltä Flonne, joka on määrätty salamurhaamaan kuningas Krichevskoy. Flonne huomaa olevansa myös kaksi vuotta myöhässä ja liittyy myöhemmin Laharlin ryhmään. Laharlin alaisiksi päätyvät myös maapallolta kotoisin olevat kapteeni Gordon, hänen apulaisensa Jennifer ja robotti Thursday.

Loppupuolella Laharl ja hänen ystävänsä paljastavat maapallon ja enkelien välisen salaliiton hyökätä Netherworldiin, ja paljastuu että enkeli nimeltä Vulcanus on koko juonen takana. Lopulta Laharl päättää tunkeutua enkelien maailmaan Celestiaan selvittääkseen välit sen valtiaan, serafi Lamingtonin kanssa. Lopputaistelun jälkeen Lamington rankaisee Flonnea muuttamalla hänet kukaksi, rangaistuksena siitä että hän taisteli muita enkeleitä vastaan. Tämän jälkeen pelissä on kaksi erilaista loppua.

Hyvässä lopussa Flonne herää henkiin langenneena enkelinä. Huonossa lopussa Laharl uhraa oman henkensä herättääkseen Flonnen henkiin, ja tulee takaisin Prinnynä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Disgaea PC Viitattu 12.3.2017.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.