Naruto Uzumaki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naruto Uzumaki
Ensiesiintyminen Mangan luku 1
Animen jakso 1
Ääninäyttelijät Junko Takeuchi Japani
Ema Kogure Japani
(naisena)
Maile Flanagan Yhdysvallat
Stephanie Sheh Yhdysvallat
(naisena)
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 12-13
Osa II: 15-16
Syntymäpäivä 10. lokakuuta
Veriryhmä B
Pituus Osa I: 147,5 cm
Osa II: 166 cm
Paino Osa I: 40.6 kg
Osa II: 50.9 kg
Liittoumat
Taso Genin
Liittouma Uzumaki klaani Konoha
Ryhmäsidokset Ryhmä Yamato (Yamato, Sakura Haruno, Sai, Naruto Uzumaki)
Edelliset ryhmäsidokset Ryhmä 7,
Ryhmä Shikamaru

Naruto Uzumaki (jap. うずまきナルト, Uzumaki Naruto) on manga ja animesarja Naruton päähenkilö. Naruto on hyvin suosittu hahmo ja hän onkin ollut yleisöäänestysten kärkikaksikossa viitenä ensimmäisenä Shonen Jump -lehden äänestyksessä vieden kärkipaikan kahdesti. Kuudentena kertana hänet kuitenkin äänestettiin neljänneksi. Naruto-nimi voi tarkoittaa pyörrettä ja on nimenä myös pilkotulle kamabokolle, jossa on vaaleanpunainen pyörre keskellä. Sitä käytetään ramenin täytteenä, mikä on myös Naruton lempiruoka. Naruto on myös Japanissa lempinimi @-merkille.

Sukunimi Uzumaki viittaa kolmiulotteiseen spiraaliin. Spiraalit ovat muutenkin keskeistä Naruton elämässä sillä muun muassa Konohan symbolissa, Naruton takissa ja Nine-Tails Foxin eli Kuraman sulussa esiintyy spiraaleita. Lisäksi se esiintyy yhdessä Naruton tärkeimmistä iskuista, Rasenganissa (vapaasti suomennettuna "Spiraalipallo").

10. lokakuuta on Naruton syntymäpäivä ja samana päivänä järjestettiin "Terveyden ja liikunnan päivä" Japanissa, kun hahmoa luotiin. Tämä vapaapäivä oli täynnä urheilua ja sopi yliaktiivisille lapsille.

Masashi Kishimoto, mangasarjan luoja, on kertonut haastattelussa, että hänen lapsuutensa oli samanlainen kuin Naruton.

Hahmon elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naruto syntyi 10. lokakuuta Konohaan, vanhempinaan Neljäs Hokage Minato Namikaze ja Kushina Uzumaki. Kun yhdeksän häntäinen kettudemoni Kyuubi hyökkäsi Konohaan, Neljäs Hokage sulki hirviön vastasyntyneen Naruton vartaloon.

Huolimatta Neljännen Hokagen toiveesta siitä, että Naruto nähtäisiin sankarina, kyläläiset vihasivat nuorta lasta, koska hän kantoi demonia, joka oli hyökännyt heidän rauhalliseen kyläänsä. Naruto ei itse edes tiennyt tästä demonista ennen 12 ikävuottaan. Tämän takia hän oli ihmeissään muiden kyläläisten vihasta häntä kohtaan.

Naruto kuitenkin ystävystyi ninja-akatemiassa opettavan Iruka Uminon kanssa. Vaikka Irukan omat vanhemmat kuolivat Kyuubin käsissä, Iruka ei syyttänyt Narutoa heidän kuolemastaan. Päinvastoin, Iruka hyväksyi Naruton ja saattoi olla ensimmäinen henkilö, joka todella uskoi häneen.

Ennen akatemiasta valmistumistaan, Naruto halusi kaikkien hyväksyvän hänet. Hän kujeili ympäri kylää haluten ja myös maalasi graffiteja neljän Hokagen patsaisiin. Hän myös halusi tulla joskus Hokageksi, sillä sitten kaikki hyväksyisivät hänet.

Naruto pärjää parhaiten kaksintaistelussa silloin, kun hänen puolellaan on tuhatkertainen miesylivoima ja yllätysetu.

Valmistuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naruto esiintyi sarjan alussa luuserina, sillä hän oli epäonnistunut kahdesti ninja-akatemian pääsykokeissa. Molempina kertoina syynä oli ollut kloonaustekniikka, jota hän ei osannut suorittaa oikein. Hänen kolmannella yrityksellään kävi samoin ja näytti siltä, että hänen täytyisi viettää vielä yksi vuosi akatemiassa. Mizuki kuitenkin ehdotti, että mikäli Naruto saisi käsiinsä tietyn käärön, hän oppisi sieltä tekniikoita ja läpäisisi kokeet. Mizuki kuitenkin huijasi Narutoa, sillä tämä käärö oli kielletty ja Mizuki halusi sen itselleen oppiakseen mahtavia kykyjä.

Naruto onnistui ja Kolmannen Hokagen saadessa tietää tästä, hän lähetti vartijoita Naruton perään. Iruka löysi Naruton, joka oli lyhyessä ajassa oppinut jo varjokloonaustekniikan. Naruto kertoi hänelle Mizukista, joka saapuikin samalla hakemaan kääröä. Naruto ei tiennyt mitä tehdä, kun nämä kaksi ninjaa pyysivät saada käärön itselleen. Mizuki myös paljasti Narutolle, että tämän sisään on suljettu hirviökettu.

Loppujen lopuksi Naruto päätyi Irukan puolelle ja käytti juuri oppimaansa tekniikkaa voittaakseen Mizukin. Tämän jälkeen Iruka antoi Naruton valmistua ninja-akatemiasta.

Selviytymiskoe ja Aaltojen maa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistuttuaan Naruto sijoitettiin Ryhmä 7:ään yhdessä Sakura Harunon ja Sasuke Uchihan kanssa ja heidän senseinään toimi Kakashi Hatake. Kolmikon välit eivät kuitenkaan olleet kovin hyvät sillä varsinkin Naruton ja Sasuken välillä oli jatkuvaa kilpailua.

Kakashi järjesti kolmikolle kokeen, jossa testasi heidän yhteistyötään. Kolmikko ei työskennellyt lainkaan yhdessä ja lopulta Naruto sidottiin paaluun huijaamisesta. Kakashi antoi heidän kuitenkin lopulta päästä läpi.

Tämän jälkeen Ryhmä 7 oli virallisesti valmis aloittamaan tehtävänsä. He tekivät aluksi pieniä tehtäviä, kuten karanneiden kissojen palauttamista omistajilleen ja rikkaruohojen kitkemistä. Naruto kuitenkin valitti tehtävien tylsyydestä Kolmannelle Hokagelle, joka lupasi heille C-tason tehtävän.

Ryhmä 7:n täytyi suojella sillanrakentajaa. Ryhmä lähti yhdessä rakentajan kanssa kohti Aaltojen maata. He kokivat ensimmäisen vastoinkäymisensä jo pian matkaan lähdettyään, kun kaksi ninjaa hyökkäsi ryhmän kimppuun. Samalla heille selvisi tehtävän olevan oikeasti B-tasoa. Taistelussa Naruto jähmettyi, samalla kun Sasuke hoiti viholliset tyynesti.

Naruto sai taistelussa kuitenkin haavan vihollisen myrkytetystä aseesta ja ryhmä päätti palata kylään Sasuken naureskellessa Naruton käyttäytymiselle. Turhautuneena Naruto iski kunainsa haavaansa valuttaen myrkyn ulos vannoen ettei jähmettyisi enää taistelussa.

Seuraavassa taistelussa Zabuza Momochia vastaan, Naruto kuitenkin jähmettyi taas, mutta nähdessään sidotun haavansa ja muistaessaan lupauksensa, hän pääsi pelkonsa yli ja työskenteli yhdessä Sasuken kanssa vapauttaakseen Kakashin Zabuzan luomasta "vesivankilasta". Kaksikko työskenteli hyvin yhdessä ja onnistuivat vapauttamaan Kakashin, joka sitten voitti Zabuzan. Haku kuitenkin saapui pelastamaan Zabuzan valepuvussa.

Ryhmä 7 jatkoi sillanrakentajan suojelua ja Kakashi päätti opettaa heitä käyttämään chakraansa kävelläkseen puuhun vaakatasossa. Sakura oppi tämän tekniikan heti, kun Sasuke ja Naruto eivät olleet lähelläkään onnistumista. Kaksikko kuitenkin motivoitui halutessaan voittaa toisensa ja oppi hallitsemaan tekniikan muutamassa päivässä. Harjoitusten aikana Naruto myös tapasi Hakun, jota ei kuitenkaan tunnistanut, ja kaksikko kävivät lyhyen keskustelun rakkaiden suojelemisesta.

Myöhemmin Ryhmä 7 päätyi taistelemaan Zabuzaa ja Hakua vastaan sillalla. Kakashin taistellessa Zabuzaa vastaan, Sasuke ja Naruto taistelivat Hakua vastaan, joka vangitsi kaksikon luomaansa jääpeileistä muodostuneen vankilan sisään. Taistelussa Sasuke päätyy uhraamaan elämänsä suojellakseen Narutoa. Vihoissaan Sasuken kuolemasta, Naruto kutsui tietämättään Kyuubi:n chakraa ja voitti Hakun ollessaan sekaisin raivosta.

Vaikka Naruto luultavasti aikoi tappaa Hakun, hän perääntyi saadessaan selville, että Haku oli sama henkilö, jonka oli tavannut metsässä. Haku, jonka elämällä ei ollut muuta tarkoitusta kuin suojella Zabuzaa ja täyttää tämän kaikki toiveet, pyysi Narutoa tappamaan itsensä. Naruton lopulta suostuttua, Haku vaistosi Zabuzan olevan vaarassa ja siirsi itsensä suojaamaan tätä kuollen Kakashin iskusta.

Zabuza ei kuitenkaan piitannut Hakun kuolemasta, minkä johdosta Naruto suuttui hänelle huutaen Hakun vilpittömyydestä. Zabuza kuitenkin oikeasti välitti Hakusta eikä pystynyt enää salaaman sitä Naruton saarnan jälkeen. Kun Gatoo, joka oli määrännyt Zabuzan tappamaan sillanrakentajan ja samalla Ryhmä 7:n, saapui paikalle aikeissaan pettää hänet, Zabuza uhrasi oman elämänsä tappaen hänet. Viimeisenä toiveenaan Zabuza halusi kuolla Hakun vierellä.

Tehtävän päätyttyä, Naruto vannoi, ettei hänestä tulisi tunteeton ase, kuten Hakusta.

Chunin-koe ja Konohan tuho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palattuaan tehtävältään Aaltojen maasta, Ryhmä 7 ilmoitettiin Chuunin-kokeisiin. Tänä aikana Naruto sai useita uusia ystäviä entisistä vihollisistaan ja vahvistui paljon taisteluiden aikana.

Kokeen ensimmäinen osa oli kirjoitettava ja se oli suunniteltu geninin tasoa haastavammaksi. Kokeen aikana Naruto kirosikin sitä, ettei osannut vastata yhteenkään kysymykseen. Hinata Hyuga, joka istui Naruton vieressä, antoi tälle luvan luntata paperistaan. Naruto melkein suostui, mutta lopulta kieltäytyi kiinnijäämisen pelossa eikä halunnut myöskään Hinatalle ongelmia.

Lopulta kokeen järjestäjä kertoi esittävänsä viimeisen kysymyksen, mutta kertoi myös, että ne jotka vastaisivat siihen väärin, eivät voisi koskaan enää osallistua kokeisiin. Vastahakoisena luovuttamaan, Naruto kertoi kaikkien edessä, ettei luopuisi tai pelästyisi olevan hänen loppu elämänsä genin. Tämän jälkeen kokeen järjestäjä kertoi, että kaikki luokkaan jääneet pääsivät jatkamaan, koska koko kokeen salaisuus oli ollut ainoastaan uskaltaminen, rohkeus ja halu läpäistä koe.

Chuunin-kokeen toisessa vaiheessa ryhmät lähetettiin "Kuoleman metsään" mukanaan joko taivas- tai maakäärö ja heidän tarkoituksenaan oli saada toinen käärö joltain toiselta ryhmältä. Testin aikana Sasuke ja Sakura kohtasivat Orochimarun, yhden legendaarisista Sannineista, samalla kun tämän lemmikkikäärme, Manda, oli syönyt Naruton. Orochimaru käytti kaksikkoon tekniikkaa, joka lamaannutti heidät pelosta.

Naruto, joka ei ollut tekniikan alaisena, tappoi käärmeen varjoklooniteniikallaan, ja hyökkäsi myös toisen Orochimarun käärmeen kimppuun suojellen pelosta lamaantunutta Sasukea. Tällöin Sakura ja Sasuke näkivät myös ensimmäisen kerran Naruton jinchuuriki muodon , ketun jolla oli tosin vasta yksi häntä, mutteivat ymmärtäneet tätä. Orochimaru kuitenkin tajusi Naruton voimat ja sulki hirviöketun chakran samalla tainnuttaen Naruton. Orochimarulla ei kuitenkaan ollut aikeita tappaa kolmikkoa vaan ainoastaan purra Sasuken niskaan kirottu sinetti ja poistua.

Tämän jälkeen Sakura alkoi hoitamaan kahta taintunutta ryhmäläistään ja puolustamaan heitä taistelussa muiden geninien avulla. Lopulta Ryhmä 7 oli taas täydessä kunnossa ja tapaamansa Kabuto Yakushin avulla sai käärönsä ja läpäisivät toisen kokeen.

Kolmas ja viimeinen koe koostui yksinkertaisesti kaksintaisteluista. Koska osallistujia oli vielä jäljellä paljon, järjestettiin kuitenkin karsinnat.

Naruto päätyi taistelemaan Kiba Inuzukaa vastaan kaikkien ajatellessa, että Naruto on tätä paljon huonompi. Kiba myös haukkui Naruton ajatusta päästä Hokageksi, mutta Naruto otti tyynesti kaiken vastaan. Pitkän taistelun jälkeen Naruto onnistui voittamaan Kiban varjokopioidensa avulla.

Naruto myös seurasi innoissaan muiden taisteluja ja hänelle merkittävin oli Hinatan taistelu Nejia vastaan. Taistelussa Neji haukkui Hinataa klaaninsa epäonnistumiseksi ja vihastutti Naruton. Hinatan hävittyä, Naruto yritti hyökätä Nejin kimppuun, mutta Rock Lee esti häntä. Naruto vannoi voittavansa Nejin, mihin hänelle tulikin mahdollisuus, sillä varsinaisissa otteluissa Naruto tulisi taistelemaan ensimmäisenä Nejiä vastaan. Tällöin taisteluihin oli kuitenkin annettu valmistautumisaikaa kuukausi.

Toivoen saavansa paljon harjoittelua ennen otteluita, Naruto yritti pyytää apua Kakashilta. Hän kuitenkin oli kiireinen kouluttaessaan Sasukea ja antoi Ebisun kouluttaa Narutoa, jota tämä järjestely ei tyydyttänyt. Ebisu alkoi opettaa Narutoa kävelemään veden päällä, mutta tämä keskeytyi Ebisun nähdessä miehen kurkistelemassa naisten kylpyyn. Ebisu ajatteli antaa tälle opetuksen ja hyökkäsi, mutta mies paljastuikin legendaariseksi Jiraiyaksi, jonka sammakko tainnutti Ebisun.

Vakuuttuneena Jiraiyan taidoista, Naruto pyysi hänen opetustaan, mutta Jiraiya kieltäytyi. Hän kuitenkin perverttinä suostui lopulta Naruton muutettua itsensä kauniiksi, alastomaksi naiseksi.

Jiraiya onnistui opettamaan Narutolle vedellä kävelyn ja poisti myös Orochimarun asettaman sulun hirviöketun chakralle. Jiraiya opetti Narutolle myös sammakoiden kutsumisen Kyuubin chakran avulla. Aluksi Naruto onnistui kutsumaan ainoastaan nuijapäitä, mutta lopulta onnistui kutsumaan suuren Gamabuntan, joka ei kuitenkaan hyväksynyt Narutoa mestarikseen.

Päivää ennen taisteluiden alkamista, Naruto ja Shikamaru keskeyttivät Gaaran yrityksen tappaa sairaalassa olleen Rock Leen, jonka oli yrittänyt aiemmin jo tappaa karsinnoissa. Keskustellessaan, Naruto sai tietää, että Gaaran sisällä oli myös Jinchuriki ja kaksikon historia on melko samanlainen. Gaaralla oli kuitenkin ainoastaan yksi henkilö, joka oli tunnustanut hänet, mutta hänkin oli lopulta päätynyt yrittämään tappaa Gaaran. Tämä oli sekoittanut Gaaran pään ja oli päättänyt taata olemassaolonsa tappamalla muita. Gaara aikoi sitten tappaa Naruton ja Shikamarun, mutta heidän onnekseen Might Guy (Rock Leen opettaja) astui huoneeseen lopettaen taistelun.

Taistelut alkoivat ja Naruto taisteli Nejia vastaan. Naruto yritti hyökätä hänen kimppuunsa, mutta Neji torjui tämän jokaisen iskun helposti. Neji päätti lopettaa taistelun sulkemalla Naruton chakrapisteet, mutta Naruto kykeni kaikkien ihmeeksi toimimaan liikkeen jälkeen. Tämän jälkeen Naruto kutsui Kyuubin chakraa ja voitti Nejin.

Tämän taistelun jälkeen käytiin vielä muutama ottelu ennen kuin ääni- ja hiekkaninjonen Konohan hyökkäys alkoi. Kakashi lähetti Naruton, Sakuran, Shikamarun ja Pakkunin Sasuken perään, joka oli lähtenyt jahtaamaan Gaaraa, Temaria ja Kankuroa. Jossain vaiheessa matkaa Shimaru päätti jäädä pidättelemään heitä jahtaavia äänininjoja

Saavutettuaan Gaaran, Naruto ei kuitenkaan halunnut hyökätä tämän kimppuun. Kun Gaara kaappasi Sakuran puuta vasten hiekalla, Naruto kuitenkin hyökkäsi. Sasuke ei kuitenkaan voinut auttaa kirousmerkkinsä takia. Koska ainoa keino poistaa hitaasti puristuva hiekka-ansa Sakuran ympäriltä olisi voittaa Gaara, Naruto taisteli kovasti vahingoittaen Gaaraa, joka oli alkanut muuttua hiljalleen hirviöksi.

Kun Gaara muuttui kokonaan Shukaku-hirviön muotoon, Naruto kutsui Gamabuntan avukseen. Yhdessä he saivat Gaaran normaaliin muotoonsa, mutta lopulta sekä Gaara että Naruto makasivat uupuneina maassa. Naruto ryömi Gaaran luokse kertoen tietävänsä yksinäisyyden tuskan, muttei antaisi Gaaran tappaa ystäviään. Tämän jälkeen Gaaran kumppanit saapuivat, mutta Gaara kielsi heitä hyökkäämästä Naruton ja Sasuken kimppuun vaan poistuivat yhdessä.

Itachin paluu ja Tsunaden etsintä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmas Hokage oli kuollut Konohan taistelussa ja Jiraiyaa pyydettiin viidenneksi Hokageksi. Hän kuitenkin kieltäytyi ja ehdotti Tsunadea lupautuen etsimään hänet. Vanhimmat ehdottivat, että muutama ANBU-joukkojen jäsen lähtisi hänen mukaansa, mutta Jiraiya kieltäytyi sanoen haluavansa mukaansa ainoastaan Naruton.

Myös kaksi Akatsukin jäsentä, Itachi Uchiha ja Kisame Hoshigaki, etsivät Narutoa, mutta eivät uskaltaneet hyökätä Jiraiyan ollessa paikalla. He hypnotisoivat kauniin naisen houkuttelemaan Jiraiyan pois ja aikoivat sillä aikaa kaapata Naruton. Itachista kuullut Sasuke kuitenkin saapui paikalle hyökäten isoveljensä kimppuun. Itachi kuitenkin voitti hänet helposti, mutta samalla Jiraiya saapui käyttäen tekniikkaa, jonka takia Itachi ja Kisame joutuivat lopulta pakenemaan.

Kun Akatsukista ei ollut enää pelkoa, Jiraiya alkoi opettaa Narutolle uutta voimakasta tekniikkaa, Rasengania, joka oli Neljännen Hokagen kehittämä A-tason tekniikka. Sen luomiseen ei tarvita muuta kuin chakran hallintaa, mikä on tosin hyvin hankalaa ja jopa Neljännellä Hokagella meni liikkeen oppimiseen kolme vuotta. Koska Naruton täytyi oppia tämä liike itse, Jiraiya jätti hänet harjoittelemaan etsien itse tietoa Tsunadesta.

Samoihin aikoihin Tsunade tapasi Orochimarun, joka pyysi Tsunadea parantamaan hänen kätensä, jotka Kolmas Hokage oli muuttanut toimintakyvyttömiksi taistelussa. Vastapalvelukseksi Orochimaru lupasi herättää Tsunaden kuolleen veljen ja rakastajan henkiin. Hän lupasi myös antaa Tsunaden pohtia asiaa viikon.

Kun Jiraiya ja Naruto tapasivat Tsunaden ja Naruto sai kuulla, että tämä olisi mahdollisesti seuraava Hokage, hän ei voinut uskoa sitä todeksi ja haastoi Tsunaden taisteluun. Hänellä ei ollut kuitenkaan mahdollisuuksia niin mahtavaa vastustajaa vastaan ja Tsunade piti Naruton kurissa yhdellä sormella. Naruto päätti yrittää Rasengania Tsunadeen, vaikkei ollut oppinut tätä täysin. Tsunade kuitenkin väisti alkaen valittaa Jiraiyalle, ettei tämän pitäisi opettaa Narutolle liikettä, jota tämä ei oppisi koskaan hallitsemaan. Naruto kuitenkin väitti, että kykenisi oppimaan liikkeen kolmessa päivässä. Naruton persoona muistutti Tsunadea kuolleista rakkaistaan ja hän päätti suostua vetoon antaen Narutolle viikon aikaa liikkeen harjoitteluun. Naruton voittaessa Tsunade hyväksyisi, että tästä tulisi Hokage ja antaisi hänelle todella arvokkaan kaulakorun, joka kerran kuului Ensimmäiselle Hokagelle.

Naruto harjoitteli koko viikon, muttei oppinut tekniikkaa. Heidän vetonsa kuitenkin keskeytyi, kun Orochimaru saapui avustajansa, Kabuton, kanssa kysymään Tsunaden päätöstä. Tsunade kuitenkin petti heidät ja aloitti taistelun Jiraiyan, Naruton ja Shizunen avustamana. Naruto jäi ulos taistelusta, mutta tuli Tsunaden avuksi Kabuton yritettyä tappaa hänet.

Taistelun aikana Naruto viimein oppi Rasenganin käyttäessään varjokloonia sen luomiseen. Hän iski tällä sitten Kabutoa, joka kuitenkin taitojensa avulla selvisi ainoastaan pahoilla vaurioilla eikä kuollut. Samalla Kabuto oli iskenyt Narutoa pahasti, joka kuitenkin selvisi Tsunaden parantavien voimien avulla. Naruto pysyi tajuissaan sen aikaa, että ehti sanoa voittaneensa vedon. Pian sen jälkeen Sasuke Uchiha päätti lähtä Orochimarun mukaan sillä ehdolla että saisi todella vahvat voimat ja kun Orochimaru lupautui Naruto päätti lähtä hakemaan Sasuken takaisin konohaan.

Sasuken palautus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palattuaan Konohaan, Tsunade paransi Sasuken haavat, jotka hän oli saanut taistelussa Itachia vastaan. Tuntiessaan kateutta ja vihaa, Sasuke haastoi Naruton kaksintaisteluun sairaalan katolla.

Heidän taistelunsa oli lyhyt ja päättyi, kun molemmat käyttivät kaikkein voimakkaimpia iskujaan toisiinsa. Kakashi kuitenkin astui väliin lopettaen taistelun ennen kuin vahinkoa sattui ohjaten kaksikon iskut vesisäiliöihin. Aluksi näytti siltä, että Sasuke olisi tehnyt enemmän vahinkoa, sillä Naruton säiliössä oli ainoastaan pieni reikä edessä. Myöhemmin kuitenkin paljastui, että Naruton hyökkäys oli aiheuttanut suuren räjähdyksen säiliön toiselle puolelle.

Pian tämän jälkeen Orochimarun neljä seuraajaa saapuivat kutsumaan Sasukea Orochimarun luokse tarkoituksenaan muuttaa hänestä Orochimarun uusi ruumis. Sasukelle he kuitenkin kertoivat, että tämä saisi mahtavia voimia mikäli liittyisi heihin ja Sasuke suostuikin.

Saatuaan tietää tästä, Tsunade lähetti joukon Shikamarun johtamia geninejä heidän peräänsä, joiden mukana myös Naruto oli. Muiden pidätellessä Orochimarun seuraajia, Naruto pääsi uudelleensyntyneen Sasuken luokse. Kumminkin myöhemmin Hiekka kaupungin Gaara, Kankurou ja Temari saapuivat auttamaan Shikamarua ja muita, mutta ei Narutoa. Kaksikko aloitti taistelun, jossa Naruto käytti hirviöketun ja Sasuke kirousmerkkinsä voimia.

Taistelun aikana Sasuke väitti ettei tarvitsisi ystäviä vaan voimaa tappaakseen Itachin. Naruto ei suostunut hyväksymään Sasuken päätöstä sillä Sasuke oli kuin veli hänelle eikä hyväksynyt tätä kieroutunutta ja itsetuhoista tietä, jonka hän oli valinnut. Lopulta molemmat käyttivät voimakkaimpia iskujaan toisiinsa, mutta Naruton isku ei osunut vaan ainoastaan Naarmutti Sasuken otsapantaa. Myöskään Sasuke ei käyttänyt iskuaan täysin, koska ei halunnut tappaa Narutoa ja tehdä niin kuin Itachi oli olettanut hänen tekevän. Pian sen jälkeen Sasuke jatkoi matkaa, ja Kakashi haki Naruton takaisin.

Konohassa Naruto ajatteli ainoastaan Sasuken saamista takaisin. Jiraiyan aavistaessa Naruton aikeet, hän muisti omat epäonnistuneet yrityksensä pysäyttää Orochimaru muinoin. Hän otti Naruton mukaansa kaksi ja puoli vuotta kestäneelle harjoitukselle ettei tämä ajattelisi Sasukea koko ajan.

Sakura Haruno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naruton ystävyys Sakuran kanssa alkoi kivisesti. Sakura on ollut Naruton ihastus, valitettavasti hänelle, Sakura ei ole ajatellut häntä juuri lainkaan. Hänen huomionsa pyöri Sasuke Uchihassa. Naruton tunteet Sakuraa kohti, ovat etääntyneet reilusti aikaharppauksessa. Hän ei tunnu olevan "lapsi" enää lainkaan. Naruto ja Sakura viettävät aikaa yhdessä, ja heillä näyttää olevan vielä lapsen omaisia piirteitä. Sakurasta tulee myös myöhemmin lääkintäninja joka hoitaa ryhmänsä haavoittuneita henkilöitä.

Sasuke Uchiha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Narutolla ja Sasukella on ollut ninja-oppilaasta asti ollut kilpailuhenkeä toisiaan vastaan. Aikaharppauksessa, Naruto ja Sakura lähtevät hakemaan Sasukea takaisin, mutta eivät onnistu tässä. Sasuke vahingoitti Team Kakashia, kun Yamato oli vielä sijaisessa. Hän käytti uuden Chidori-jutsunsa,joka vahingoittaa hänen lähellä olevat henkilöt. Yamato melkein kuoli, mutta hänen ensimmäisen hokagen tekniikoillaan hän selviytyi.