Zabuza Momochi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zabuza Momochi
Ensiesiintyminen Mangan luku 10
Animen jakso 6
Ääninäyttelijät Unshō Ishizuka Japani,
Steve Blum Yhdysvallat
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 28
Syntymäpäivä 15. huhtikuuta
Veriryhmä A
Pituus 183 cm
Paino 72 kg
Liittoumat
Taso Jōnin
Liittouma Sumun maa
Ryhmäsidokset Ryhmä Yamato (Yamato, Sakura Haruno, Sai, Naruto Uzumaki)
Edelliset ryhmäsidokset Ryhmä 7
Ryhmä Shikamaru

Momochi Zabuza on manga- ja animesarja Narutossa esiintyvä, maanpaossa oleva ninja, joka on epäonnistunut yrityksessään kaapata valta Mizukagelta. Niinpä Zabuza jätti Sumukylän, mutta aikoo vielä palata kostamaan.

Ollessaan Ninja-Akatemiassa Zabuzan tiedetään surmanneen yli sata oppilasta ilman epäröintiä. Siitä päivästä lähtien hänet on tunnettu myös nimellä "The Devil of the Hidden Mist" (Kätketyn Sumunkylän demoni). Suoraan suomennettuna, Zabuzan nimi tarkoittaa ”Ei koskaan viillä kahdesti”, joka on varsin kuvaava nimi, sillä hän hoitelee vastustajansa yleensä yhdellä miekaniskulla. Zabuza on salamurhajutsujen mestari ja pystyy erehtymättä tappamaan vastustajansa pelkän äänen perusteella. Hän on myös yksi Sumukylän seitsemästä legendaarisesta miekkamiehestä, ja kantaa mukanaan suurta miekkaa, jota myös Kubikiri Houchoksi kutsutaan. Zabuza toimii palkkamurhaajana Gatoulle tuntemattomasta syystä (todennäköisesti raha). Zabuzan pelottavimpiin ninjataktiikoihin kuulu "sumuun katoaminen" jolloin Zabuza luo sumuverhon ja tappaa vastustajan sen turvin.

Zabuza kulkee usein Hakun kanssa, jonka hän löysi hyljeksittynä Sumukylästä. Hän käyttää Hakua kuitenkin vain "aseenaan", mutta osoittaa lopussa tunteita tätä kohtaan. Zabuza häviää Hatake Kakashille taistelussa ja päättää ennen kuolemaansa vielä tappaa Gatoun, joka oli häpäissyt Hakun ruumiin potkaisemalla sitä.

Zabuza herätetään kuolleista Kabuton käskystä ja lähettää hänet Shinobejen kimppuun. Zabuza ei voi liikuttaa itse omaa vartaloaan mutta voi ajatella itse.