Itachi Uchiha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Itachi Uchiha
Ensiesiintyminen Mangan luku 139
Animen jakso 80
Ääninäyttelijät Skip Stellrecht (jaksot 29-30)
Crispin Freeman (jaksot 80+)
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 17
Osa II: 19
Syntymäpäivä 9. kesäkuuta
Veriryhmä AB
Pituus Osa I: 175.2 cm
Osa II: 178 cm
Paino Osa I: 57.1 kg
Osa II: 58 kg
Liittoumat
Taso S-taso, petturininja eli nukenin.
Liittouma Konoha (salainen), Akatsuki (julkinen)anbu (entinen)
Ryhmäsidokset Kisame Hoshigaki
Edelliset ryhmäsidokset -

Itachi Uchiha on fiktiivinen hahmo manga- ja animesarjasta Naruto.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Itachi on Mikoto Uchihan ja Fukagu Uchihan vanhin poika ja Sasuke Uchihan isoveli. Itachi on pienestä pitäen ollut ennennäkemättömän lahjakas ninja, jolta kaikki odottivat suuria. Häntä pidettiin nerona ylitse kaikkien muiden. Nelivuotiaana hän joutui todistamaan sotaa, jonka vuoksi hänestä tuli väkivaltaa vihaava pasifisti. Itachi valmistui ninja-akatemiasta 7-vuotiaana, oppi käyttämään sharingania 8-vuotiaana ja yleni chuuniniksi 10 vuoden iässä. 13-vuotiaana hänestä tuli Anbun ryhmänjohtaja. Ensimmäisessä osassa hän on 17-vuotias, toisessa noin 19-vuotias. Itachi on Akatsuki-nimisen rikollisjärjestön yksi kymmenestä jäsenestä ja toimii yhdessä Kisame Hoshigakin kanssa. Itachi käyttää taistellessa Mangekyou sharingan-silmiään, joilla hän voi kopioida vastustajansa liikkeet. Sen avulla hän voi myös käyttää Tsukuyomia, Susano'ota sekä Amaterasua, hyvin korkeatasoisia tekniikoita. Itachi on myös muiden Uchihoiden lailla erikoisen hyvä tuli-jutsuissa. Itachin ollessa 13-vuotias hänen sukunsa, Uchihan klaani suunnitteli Konohan pettämistä ja uuden sodan aloittamista. Itachi esti tämän surmaamalla joka ikisen Uchihan klaanin jäsenen yhdessä Obito Uchihan kanssa, jättäen henkiin vain rakkaan pikkuveljensä Sasuken. Hän käski Sasuken kostaa hänelle, koska halusi tehdä hänestä vahvemman. Mangassa on hiljattain selvinnyt, että Itachi tappoi Uchihat Konoha-kylän käskyjen takia. Tämä ei kuitenkaan ole yleisessä tiedossa, joten Itachia pidetään kylänsä pettäneenä rikollisena. Mangassa Itachi kuoli taistellessaan Sasuken kanssa ja ennen kuin hän kuoli, hän antoi mangekyon ja Amaterasun Sasukelle suojellakseen tätä. Itachi Uchihan virallinen ninja-arvo on Chuunin, mutta hän voisi taidoillaan olla Kage.

Itachi on luonteeltaan yleensä rauhallinen, erittäin älykäs ja myötätyntoinen. Häntä on myös kuvailtu lempeäksi ja hän omaa jonkinasteisen huumorintajun.


Myöhemmässä mangassa Kabuto Yakushi herättää Itachin henkiin käyttääkseen häntä sodassa, ja selviää, että Itachilla on Izanagia vahvempi tekniikka, Izanami. Sen avulla Itachi voi lähettää kohteensa harhailemaan päättymättömään silmukkaan. Itachi ja hänen veljensä Sasuke lopettivat Kabuton henkiinherätystekniikan, ja Itachi kuoli uudelleen.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.