Tsunade

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tsunade
Ensiesiintyminen Mangan kappale 139
Animen jakso 85
Ääninäyttelijät Masako Katsuki Japani,
Haruhi Terada Japani
(lapsi)
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 51
Osa II: 53
Syntymäpäivä 2. elokuuta
Veriryhmä B
Pituus 163,1 cm
Paino 48,9 kg
Liittoumat
Taso Hokage
Liittouma Konoha
Edelliset ryhmäsidokset Ryhmä Sarutobi (Kolmas Hokage, Orochimaru, Jiraiya, Tsunade)

Tsunade (jap. 綱手) on fiktiivinen henkilö anime- ja mangasarja Narutossa.

Tsunaden ja hänen entisten ryhmäläistensä nimet tulevat japanilaisesta kansantarinasta, Jiraiya Goketsu Monogatari. Tässä tarinassa Tsunade on loistava etanataikojen käyttäjä ja on naimisissa Jiraiyan kanssa.

Tsunaden elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsunade oli Kolmannen Hokagen johtamassa Ryhmä Sarutobissa, johon kuului myös Jiraiya ja Orochimaru. Heistä on tullut vuosien varrella hyvin voimakkaita ja heitä kutsutaankin legendaariseksi kolmikoksi, vaikkeivät he enää toimikaan yhdessä.

Suurten ninjasotien aikaan Tsunaden pikkuveli, Nawaki, kuoli taistelukentällä. Orochimaru kertoi Tsunadelle ettei edes tuntisi veljeään enää, koska tämä oli niin runneltu. Tämän johdosta Tsunade alkoi vaatia enemmän parantavia ninjoja ryhmiin. Hän tapasi myös Danin, joka kannatti Tsunaden ehdotusta ja heistä tuli pari. Dan kuitenkin kuoli pian Tsunaden käsiin, Tsunaden yrittäessä epätoivoisesti pelastaa rakastettuaan. Tämän johdosta hän myös alkoi kammota verta ja lähti Konohasta yhdessä Danin veljentyttären, Shizunen, kanssa.

Matkustellessaan kaupungista toiseen, Tsunadelle tuli peliriippuvuus ja kaiken lisäksi hänellä oli surkea onni rahapeleissä. Tsunadella oli kuitenkin yksi esine, jota hän ei suostunut pelaamaan; hänen isoisänsä kaulakoru. Se oli ollut myös väliaikaisesti Nawakilla ja Danilla ja oli täten hänen ainoa muistonsa rakkaistaan.

Tsunaden päätös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsunade esiintyi sarjassa ensimmäisen kerran, kun Jiraiya ja Naruto lähtivät etsimään Tsunadea pyytääkseen tätä seuraavaksi Hokageksi Kolmannen Hokagen kuoltua Orochimarun käsissä. Myös Orochimaru etsi Tsunadea pyytääkseen häntä parantamaan kätensä, jotka Kolmas oli muuttanut toimintakyvyttömiksi.

Orochimaru tapasi Tsunaden ensin ja lupasi herättää Nawakin ja Danin henkiin, mikäli Tsunade auttaisi häntä. Hän antoi Tsunadelle viikon aikaa pohtia asiaa.

Pian Tsunade ja Shizune tapasivat myös Jiraiyan ja Naruton. Tsunade oli kuitenkin humalassa ja haukkui Hokagen arvonimeä, mikä suututti Naruton, joka haastoi Tsunaden kaksintaisteluun. Narutolla ei kuitenkaan ollut mitään mahdollisuuksia, mutta onnistui yllättämään Tsunaden käyttämällä Rasengania, jota Jiraiya oli juuri opettanut hänelle. Tsunade kuitenkin väisti iskun helposti ja havaitsi ettei Naruto ollut oppinut liikettä vielä täysin. Hän sitten valitti Jiraiyalle, ettei tämän olisi pitänyt opettaa Narutolle liikettä, jota tämä ei tulisi koskaan hallitsemaan. Naruto kuitenkin väitti oppivansa sen kolmessa päivässä mistä Tsunade sitten löi vetoa. Hän lupasi antaa Narutolle viikon aikaa mikäli hän onnistuisi hän saisi tsunaden kaulakorun mikäli hän kykenisi liikkeen oppimaan.

Kun Tsunade vihdoin meni ilmoittamaan Orochimarulle päätöksestään, hän hyökkäsikin Orochimarun kimppuun. Kabuto onnistui kuitenkin pysäyttämään hänet. Kabuto sitten iski Tsunadea niin että hän alkoi vuotaa verta, saaden Tsunaden šokkiin.

Samalla Shizune, Jiraiya ja Naruto saapuivat kuitenkin apuun. Jiraiyan taistellessa Orochimarua vastaan, Shizune taisteli Kabutoa vastaan häviten. Naruto astui sitten taisteluun onnistuen käyttämään Rasengania Kabutoon, joka vahingoittui pahoin. Kabuto oli kuitenkin onnistunut iskemään samalla Narutoon sydämeen. Kabuton väittäessä, että Naruto tulisi kuolemaan, Tsunade pääsi yli kammostaan ja onnistui parantamaan Naruton.

Taistellessaan Jiraiyaa vastaan, Orochimaru huomasi Tsunaden liikkeet ja huomasi hyvän paikan iskeä. Hän hyökkäsi iskien miekkansa Tsunaden läpi, joka kuitenkin paransi itsensä. Tästä seurasi taistelu Orochimarun, Jiraiyan ja Tsunaden välillä jokaisen kutsuessa oman olentonsa taisteluun; Orochimaru Mandan, Jiraiya Gamabuntan ja Tsunade Katsuyun.

Taistelun jälkeen hän myönsi Naruton voittaneen vedon ja antoi hänelle kaulakorunsa luvaten tukea Naruton unelmaa Hokagena.