Kakashi Hatake

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kakashi Hatake
Ensiesiintyminen Mangan luku 3
Animen jakso 3
Ääninäyttelijät Kazuhiko Inoue Japani,
Dave Wittenberg Yhdysvallat
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 26-27 Osa II: 29-30
Syntymäpäivä 15. syyskuuta
Veriryhmä O
Pituus 181 cm
Paino 67,5 kg
Liittoumat
Taso Jōnin
Liittouma Konoha
Ryhmäsidokset Ryhmä 7 (Kakashi Hatake, Naruto Uzumaki, Sakura Haruno, Sai
Edelliset ryhmäsidokset - Ryhmä 4,
- ANBU,
- Ryhmä 7

Kakashi Hatake (jap. はたけカカシ, Hatake Kakashi) on kuvitteellinen hahmo Naruto-animesarjassa. Hän on entinen Konohan ANBU ryhmän kapteeni. Hän on Ryhmä 7:n sensei (oppilainaan Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha ja Sakura Haruno).[1] Aikahypyn jälkeen 'Naruto Shippuuden' jaksoissa Naruto, Sai, Sakura ja Kakashi muodostavat 'Kakashin ryhmän', jossa he ovat oppilaiden ja opettajan sijaan tasa-arvoisia ninjoja.

Hänen on sanottu olevan yksi Konohan kylän voimakkaimmista ninjoista. Kakashin toinen silmä on sharingan-silmä, jonka hänen ystävänsä Obito luovutti hänelle kuollessaan. Syy silmän peittämiseen on silmän erikoiset ominaisuudet, kuten muun muassa ympäristössä olevien yksityiskohtien jatkuva ja tarkka havainnointi. Jollei hän suojaisi silmää, kuluisi hänen chakraansa suuria määriä turhaan. Sharinganin vuoksi Kakashilla on lisänimi "Kopioninja", sillä sharinganilla pystyy kopioimaan vihollisen tekniikoita ja käyttämään niitä yhtä nopeasti tai jopa nopeammin kuin vastustaja. Kakashi käyttää sharingania taistelussa muun muassa Zabuzaa vastaan.

Kakashilla on myös tapana myöhästellä paljon edesmenneen parhaan ystävänsä Obiton tapaan ja käyttään usein selityksiä "tapasin kauniin naisen ja tanssin hänelle" ja "näin mustan kissan ja kaaduin viemäriin". On myös epäilty, että hän keskustelisi usein kuolleen ystävänsä Obiton kanssa käyttäen Obiton silmää. Sanotaan myös, että Kakashi myöhästelee kunnioituksesta Obitoa kohtaan, sillä hänellä oli tapana myöhästellä. Näyttäisi siltä että Kakashin ainoa harrastus on Kuhertelu -kirjojen lukeminen,Yksi kirjoista on hän lukee on nimeltään Flirting Paradise. vaikka hän ryhmä 7:n ensimmäisellä tapaamisella sanookin harrastavansa useita eri asioita.

Kakashi on Konohan Sakumo "Valkea raateluhammas" Hataken poika. Hän kutsuu koiria taisteluissa tai tiedustellessa. Hän käytti esimerkiksi koiria Zabuzan paikalle lukitsemiseen voidakseen käyttää Raikiri:ia tappaakseen tämän.

Kakashin kasvoja ei koskaan näytetä täysin. Eräässä fillerijaksossa (jakso 101) Naruto, Sakura ja Sasuke yrittävät kaikkensa nähdäkseen, millaiset kasvot Kakashilla naamionsa alla on — lopulta kun naamio saatiin pois, sen alta paljastui toinen naamio.

Kakashi tunnetaan siitä, että hänen tekniikkansa keskittyvät muiden tekniikoiden analysoimiseen ja kopioimiseen sharingan-silmän avulla. Hän on kuitenkin kehittänyt yhden oman tekniikan, Chidorin (Suora käännös: Tuhat laulavaa lintua, joka tulee sirkuttavasta linnunlaulua muistuttavasta äänestä tekniikkaa suorittaessa.) Kakashi on ollut oppilaana nimenomaisessa ryhmässä 7, kun hän oli nuori entisen ryhmän johtajana toimi edesmennyt Yondaime Hokage (Minato Namikaze) ja hänen ryhmätovereinaan Uchiha Obito ja Rin Nohara. Kaikki meni hyvin kunnes he joutuivat onnettomuteen, jossa Obiton uskottiin menehtyneen. Obito antoi Kakashille toisen silmistään lahjaksi, sillä samana päivänä Kakashista oli tullut Jōnin tason ninja. Mutta yhdessä tehtävässä Kakashi surmasi Rinin. Koska viholliset halusivat Rinin ja pyysi Kakashia tappamaan hänet, mutta Kakashi ei voinut tappaa Riniä, koska Kakashi lupasi Obitolle että hän suojelee häntä, mutta kun Kakashi käytti Chidorin viholliseen päin, Rin hyppäsi ja otti iskun vastaan. (Shippūden jakso 119-120) Naruto Shippuudenissa Pain tappoi Kakashin. Mutta lopulta Pain herätti kaikki surmanneensa kyläläiset, Kakashin mukaan lukien.

  1. A. E. Sparrow: Naruto Reader's Guide - IGN IGN. 9.11.2007. Viitattu 12.7.2015.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]