Kiba Inuzuka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kiba Inuzuka
Ensiesiintyminen Mangan luku 34
Animen jakso 1
Ääninäyttelijät Kōsuke Toriumi Japani,
Kyle Hebert Yhdysvallat
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 12-13
Osa II: 15
Syntymäpäivä 8. heinäkuuta
Veriryhmä B
Pituus 152,5 cm
Paino 44,7 kg
Liittoumat
Taso Chūnin
Liittouma Inuzuka-klaani,
Konoha
Ryhmäsidokset Ryhmä 8 (Kurenai Yuhi, Kiba Inuzuka, Hinata Hyuga, Shino Aburame)
Edelliset ryhmäsidokset Ryhmä Shikamaru

Kiba Inuzuka (jap. 犬塚キバ, Inuzuka Kiba) on kuvitteellinen henkilö anime- ja mangasarja Narutossa.

Kiba on kovaääninen ja hurjapäinen chūnin, joka kuuluu Kurenai Yuhin johtamaan Ryhmä 8:aan. Hän on kotoisin Konohan Inuzuka-perheestä, joka tunnetaan ninjakoirien käytöstä taisteluissa. Kiba taisteleekin yhdessä koiransa Akamarun kanssa ja voi kommunikoida tämän kanssa paljon tavanomaista yksityiskohtaisemmin. Kaksikko kykenee myös suorittamaan useita jutsuja yhdessä, kuten Jūjin Bunshin ("Peto-ihmiskloonaus"), jossa Akamaru muuttuu Kiban näköiseksi.

Kiban elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chuunin-koe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chuunin-kokeiden ensimmäisessä vaiheessa Akamaru istui Kiban pään päällä tarkkaillen muiden koepapereita kertoen sitten haukkumalla Kiballe oikeat vastaukset kysymyksiin.

Kokeen kolmannen vaiheen karsinnoissa Kiba joutui taistelemaan Naruto Uzumakia vastaan uskoen voittavansa Naruton helposti. Vaikka Kiba olikin taistelussa paremmassa asemassa, Naruto onnistui voittamaan hänet näppärällä strategiallaan ja hyvällä onnella. Kun Kiba oli hyökkäämässä Naruton kimppuun takaapäin niin juuri silloin Naruto pieraisi,ja koska Kiballa on herkkä nenä niin hän peitti kasvonsa hajun estämiseksi ja Naruto sai etulyönti aseman.

Kun Kibaa kannettiin lääkintään, Hinata saapui tarjoamaan hänelle parantavaa lääkettä, jota oli antanut myös Narutolle. Huolissaan Hinatasta, Kiba kehotti häntä luovuttamaan, jos joutuisi Gaaraa tai Nejiä vastaan.

Vaikka Kiba olikin taistelun aikana haukkunut Narutoa ja tämän toivetta tulla Hokageksi, Naruto oli ansainnut Kiban kunnioituksen taistelussa. Kiba myös kannusti Narutoa tämän taistellessa Nejia vastaan ja oli yksi harvoista, jotka uskoivat hänen voittavan. Hän ei kuitenkaan saanut katsottua ottelua loppuun, sillä Hinata alkoi yskiä verta ja Kiba vei hänet hoitoon. Siellä Kabuto löi Kiban tajuttomaksi, koska Akamaru oli tunnistanut hänet.

Sasuken palautus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiba oli yksi Sasukea palauttamaan lähetetyn ryhmän jäsenistä Naruton, Nejin, Chôji Akimichin ja heidän johtajansa, Shikamaru Naran, ohella.

Kun Kiba, Naruto ja Shikamaru suunnittelivat Sasuken sisältävän tynnyrin varastamista äänininjoilta (muiden ryhmän jäsenten jäädessä taistelemaan matkalle), Kiba ja Akamaru joutuivat eroamaan joukosta.

He päätyivät taistelemaan Sakonia ja Ukonia vastaan. Kiba ja Akamaru onnistuivat taistelemaan kaksikkoa vastaan, mutta nämä olivat kuitenkin paljon vahvempia ja melkein tappoivat Akamarun, minkä johdosta Kiba päätti vetäytyä ja piiloutua.

Kaksoset kuitenkin löytävät Kiban, mutta samalla Kankuro saapui auttamaan Kibaa tappaen Sakonin ja Ukonin.

Osa 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiba tekee paluun toisessa osassa kasvaneena. Hänellä on musta takki (oletetavasti nahkatakki) ja hänestä on tullut Chuunin aikaharppauksessa. Akamaru on kasvanut myös. Ennen, Akamaru oli Kiban päällä, nyt Kiba matkustaa Akamarun päällä.