Michael Wincott

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michael Anthony Claudio Wincott
Henkilötiedot
Koko nimi Michael Anthony Claudio Wincott
Syntynyt21. tammikuuta 1958 (ikä 65)
Toronto, Ontario, Kanada
Näyttelijä
Aktiivisena 1979–
Merkittävät roolit Crow (Top Dollar)
Basquiat (Rene Ricard)
Tappava seitti (Gary Soneji)
Aiheesta muualla
michaelwincott.net
IMDb
Elonet

Michael Anthony Claudio Wincott (s. 21. tammikuuta 1958) on kanadalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten rooleistaan elokuvissa Crow (Top Dollar), Basquiat (Rene Ricard) ja Tappava seitti (Gary Soneji). Hän on myös kuuluisa epätavallisen karheasta ja syvästä äänestään.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michael Wincott syntyi Scarborough’ssa Torontossa, Kanadan Ontariossa. Hänen isänsä William Wincott oli englantilainen ja äitinsä Lucia italialainen siirtolainen. He tapasivat Italiassa toisen maailmansodan aikana ja menivät naimisiin muutettuaan Kanadaan vuonna 1952. Michael on nuorin heille syntyneistä kolmesta pojasta.

Wincott oli kiinnostunut musiikista jo nuorella iällä, ja muusikon ura oli hänen alkuperäinen tulevaisuuden suunnitelmansa. Hän soitti monien tunnettujen jazzbändien ja -muusikoiden kanssa, yleensä rumpuja, mutta myös kitaraa ja huuliharppua.

Wincott opiskeli jonkin aikaa Toronton yliopistoon kuuluvassa Victoria Collegessa, kunnes innostui näyttelemisestä ja lähti New Yorkissa sijaitsevaan Juilliard Schooliin, joka on arvostettu esittävien taiteiden oppilaitos. Hän ehti esiintyä teatterissa, TV:ssä ja elokuvissa jo kauan ennen valmistumistaan vuonna 1986.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wincottin ensimmäinen rooli "valtavirran" elokuvassa oli vuonna 1988, kun hän sai pienen osan Oliver Stonen Talk Radio -elokuvasta. Tämän jälkeen hän on ollut monissa sivuosarooleissa, mm. Guy of Gisbourne (Robin Hood – varkaiden ruhtinas), Rochefort (Disneyn Kolme muskettisoturia) ja Philo Gant (Strange Days). Karhean äänensä vuoksi Wincott on useimmissa elokuvissaan esittänyt antagonistia. Hän onkin usein vitsaillut siitä, kuinka ei koskaan saa tyttöä elokuvan lopussa, koska hänen roolihahmoillaan on taipumus kuolla. Wincott on myös kertonut valitsevansa pienempiä rooleja pitääkseen yksityiselämänsä paremmin salassa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wincott on hyvin tarkka yksityiselämästään, ja tunnettu Hollywoodin idealismin kritisoija. Hän pitää omien sanojensa mukaan "taidetta suuremmassa arvossa kuin rahaa" ja haluaa siksi pysyä poissa julkisuudesta. Hän on myös innokas miekkailun harrastaja.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.