Toronton yliopisto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Toronton yliopisto
Kings College (1827–1849)
Uoft universitycollege.jpg
Perustettu 15. maaliskuuta 1827
Rehtori David Naylor
Kansleri Michael Wilson
Henkilökunta 4335
Opiskelijoita 33 318
Jatko-opiskelijoita 12 732
Sijainti Toronto, Kanada
Sivusto utoronto.ca
Oikeustieteellisen tiedekunnan rakennus
Edward Johnson Building, musiikillinen tiedekunta

Toronton yliopisto (engl. University of Toronto) Toronton kaupungissa, Ontarion provinssissa, on Kanadan suurin, julkinen yliopisto. Se perustettiin 15. maaliskuuta vuonna 1827 King’s College -nimisenä, ja nykyisen nimensä se sai vuonna 1849. Sillä on noin 60 000 opiskelijaa kolmella kampuksellaan, ja se työllistää 8 000 henkilöä. Yliopistossa on 15 tiedekuntaa, ja on yksi Pohjois-Amerikan eniten tutkimustyötä harjoittavista yliopistoista.

Muun muassa neljä Kanadan pääministeriä ja kaksi kenraalikuvernööriä ovat opiskelleet Toronton yliopistossa. Kanadan yliopistoista Toronton yliopistosta on myös valmistunut eniten Nobel-palkittuja henkilöitä.

Tiedekunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Open Content Alliance
Adobe Systems IncorporatedBiodiversity Heritage Library ProjectColumbian yliopistoEmory UniversityEuropean ArchiveHP LabsInternet ArchiveJohns Hopkins University LibrariesMissouri Botanical GardenMSN SearchNational ArchivesNational ArchivesO'Reilly MediaPrelinger ArchivesResearch Libraries GroupRicen yliopistoSmithsonian Institution LibrariesUniversity of British Columbia (virallistamatta)Kalifornian yliopistoUniversity of Illinois at Urbana-ChampaignToronton yliopistoYahoo!
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.