Michael Myers (Halloween)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo kuvitteellisesta sarjamurhaajasta. Michael ”Mike” Myers on myös kanadalainen näyttelijä.
Michael Myers
Michael Myers vuoden 2007 Halloween-elokuvassa.
Michael Myers vuoden 2007 Halloween-elokuvassa.
Luoja(t) John Carpenter
Debra Hill
Elokuvasarja Halloween-elokuvasarja
Ammatti sarjamurhaaja
Näyttelijä(t) Will Sandin
Tony Moran
Nick Castle
Dick Warlock
Adam Gunn
George P. Wilbur
Eric Preston
Don Shanks
Chris Durand
Brad Loree
Daeg Faerch
Tyler Mane
Chase Wright Vanek

Michael Myers on fiktiivinen (s.19. lokakuuta 1957) Halloween-elokuvien tunnettu sarjamurhaajahahmo. Michael on yksi tunnetuimmista fiktiivisistä sarjamurhaajista yhdessä Texasin moottorisahamurhat -elokuvien Leatherfacen, Painajainen Elm Streetillä -elokuvien Freddy Kruegerin ja Perjantai 13. päivän Jason Voorheesin kanssa. Michael oli myös tärkein esikuva viimeksi mainitulle, sillä Jason Voorhees on Michaelin tavoin kookas mies, joka käyttää naamaria peittämässä kasvonsa ja yleensä samaa teräasetta.

Michaelin alkuperäinen näyttelijä Tony Moran oli vain reilut 180-senttinen mies, kun taas Rob Zombien elokuvissa Michaelia näytellyt Tyler Mane on noin 205 senttimetriä pitkä. Manen valinta Michaeliksi johtui siitä, että Zombie halusi Michaelista hieman pidemmän miehen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä versiossa Michael Audrey Myers tappoi kuusivuotiaana isosiskonsa Judithin ja joutui mielisairaalaan, mutta uusintaversion mukaan hän murhasi 10-vuotiaana isosiskonsa lisäksi myös tämän poikaystävän, koulukiusaajansa ja oman isäpuolensa. Viidentoista vuoden kuluttua Michael pakeni mielisairaalasta ja palasi kotikaupunkiinsa Haddonfieldiin. Michael ryösti rautakaupasta naamion ja veitsen ja alkoi vainota nuorta Laurie Strodea (joka paljastui myöhemmin Michaelin siskoksi) halloween-yönä ja tappoi tämän ystävät. Michaelin henkilökohtainen lääkäri Sam Loomis lähti jahtaamaan häntä. Michael esiintyy kaikissa sarjan osissa, paitsi sarjan kolmannessa osassa, jossa juoni on rakennettu tappavien halloween-naamareiden ympärille.

Myersin kasvoja ei nähdä elokuvissa sarjan ensimmäistä, viidettä sekä uuden elokuvasarjan toista osaa lukuun ottamatta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]