Halloween 5

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Halloween 5
Halloween 5: The Revenge of Michael Myers
Halloween5poster.jpg
Ohjaaja Dominique Othenin-Girard
Käsikirjoittaja Michael Jacobs
Dominique Othenin-Girard
Shem Bitterman
Tuottaja Ramsey Thomas
Säveltäjä Alan Howarth
Kuvaaja Robert Draper
Leikkaaja Charles Tetoni
Jerry Brady
Pääosat Donald Pleasence
Danielle Harris
Ellie Cornell
Beau Starr
Wendy Kaplan
Tamara Glynn
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Galaxy International Pictures
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 13. lokakuuta 1989
Kesto 96 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti $5 000 000
Edeltäjä Halloween 4: The Return of Michael Myers
Seuraaja Halloween: The Curse of Michael Myers
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Halloween 5 (Halloween 5: The Revenge of Michael Myers) on vuonna 1989 valmistunut Halloween-sarjan viides elokuva. Elokuvan on ohjannut Dominique Othenin-Girard ja pääosissa nähdään Donald Pleasence ja Danielle Harris.

Elokuvan tuotanto aloitettiin tuottaja Moustapha Akkadin käskystä käytännössä heti neljännen osan menestyksen innoittamana,[1][2] ja kun elokuvaa alettiin kuvata, elokuvan lopullinen käsikirjoitus oli vielä keskeneräinen.[1] Yhdessä neljännen ja kuudennen elokuvan kanssa viidesosa muodostaa niin kutsutun "Thorn-trilogian".[3]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jamie, Michaelin takaa-ajama sisarentytär, ei ole puhunut vuoteen kenellekään ja on edelleen traumojensa takia hoidossa. Rachel, Jamien sisarpuoli, käy katsomassa häntä välillä, sillä hän on ottanut Jamien huostaansa. (kts. Halloween 4: The Return of Michael Myers) Kun Michael ammuttiin, Jamielle jäi silti vahva linkki häneen, jolloin hän tiesi, että Michael ei ollut kuollut. Tri. Loomis tulee hänen luokseen, kun hän kuulee vanhan miehen kuolemasta, joka asui Michaelin tappopaikan lähellä. Jamie ei kuitenkaan puhu, ja Loomis ihmettelee, miksi Jamie suojelee häntä. Kuitenkin Jamie sai voimakkaan kohtauksen, kun Michael tappoi miehen.

Lopulta Michael saapuu taas kerran Haddonfieldiin, ja aloittaa raa'an tappamisen ilman minkäänlaista katumusta tai häpeää. Jamietä Michael kuitenkin etsii vimmoissaan, ja on kiehumaisillaan murhaavasta raivosta, joka on kyltymätön verenvuodatukseen. Loomis yrittää pysyä Michaelin vauhdissa mukana, mutta lopulta hän ymmärtää, että Jamie voi olla avain Michaelin rauhoittamiseen. Tri. Loomis menee Jamien ja yhden poliisin kanssa Michaelin asunnolle. Jamie yrittää paeta talosta ulos.

Loomis yrittää puhua Michaelille, ja juuri kun hän on ottamassa veistä pois tämän kädestä, Michael iskee. Loomis jää maahan makaamaan, muttei kuolleena. Michael ryntää Jamien perään. Michael jahtaa Jamieta kunnes saa Jamien ajettua huoneeseen joka on täynnä kynttilöitä. Siinä ei tosi ole kaikki, Michael on asetellut huoneeseen tappamiaan ihmisiä, mm. koiran ja Rachelin. Jamie huomaa että hän on umpikujassa ja päättää mennä talossa olevaan arkkuun makaamaan. Sitten Michael astuu huoneeseen ja huomaa Jamien arkussa. Juuri kun Myers on tappamassa Jamien, Jamie pyytää, että saisi nähdä Michaelin eli setänsä oikeat kasvot. Myers ottaa naamion pois ja Jamie katsoo häntä surullisena, huomattuaan että mies itkee. Jamie kurottautuu lähemmäksi, ja silloin Michael riemastuu ja laittaa naamarin päähänsä ja käy riehumaan.

Loomis herää yhtäkkiä, etsii Jamien ja käyttää tätä syöttinä. Jamie kirkuu kauhuissaan kun Michael tulee lähemmäs. Kun Michael tulee huoneen keskelle, Loomis päästää Jamien irti ja vetää vivusta, jolloin Michaelin päälle tipahtaa verkko. Loomis yrittää tappaa Michaelin ampumalla nukutusnuolia ja lyömällä halolla ja hän hokee "kuole, kuole, kuole!". Michael pyörtyy ja poliisi saapuu paikalle, vieden hänet vankilaan. Jamie istuu poliisin kanssa autossa kunnes salaperäinen mies menee sisälle vankilaan ja alkaa ampua poliiseja. Poliisi ryntää sisälle ja käskee Jamieta jäämään autoon. Tyttö ei tottele vaan seuraa poliisia asemalle. Lattioilla makaa ruumiita ja seinillä on verta. Michaelin vankisellin kalterit on tuhottu, eikä hän enää ole siellä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Donald Pleasence  Loomis  
 Danielle Harris  Jamie  
 Ellie Cornell  Rachel  
 Beau Starr  sheriffi Ben Meeker  
 Jeffrey Landman  Billy Hill  
 Tamara Glynn  Samantha Thomas  
 Jonathan Chapin  Mikey  
 Matthew Walker  Spitz  
 Wendy Foxworth  Tina Williams  
 Betty Carvalho  hoitaja Patsey  
 Troy Evans  apulaissheriffi Charlie  
 Frankie Como  apulaissheriffi Nick Ross  
 David Ursin  apulaissheriffi Tom Farrah  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Sean Clark, Andrew Kasch & Buz Wallick: Dead Man's Party: The Making of Halloween 5. Scream Factory, 2013.
  2. Halloween Various Interview: Dominique Othenin-Girard
  3. Interview: Robert Harders' Original Pitch for Halloween 5 – Dread Central

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.