Halloween 4

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Halloween 4
Halloween 4: The Return of Michael Myers
Halloween4poster.jpg
Ohjaaja Dwight H. Little
Käsikirjoittaja Alan B. McElroy
Danny Lipsius
Larry Rattner
Benjamin Ruffner
Tuottaja Moustapha Akkad
Paul Freeman
Säveltäjä Alan Howarth
Kuvaaja Peter Lyons Collister
Leikkaaja Curtiss Clayton
Pääosat Donald Pleasence
Ellie Cornell
Danielle Harris
Michael Pataki
Sasha Jenson
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Galaxy International Releasing
Trancas International
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 21. lokakuuta 1988
Kesto 88 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Tuotto 17,7 miljoonaa $
Edeltäjä Halloween III – pahuuden yö
Seuraaja Halloween 5
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Halloween 4 (Halloween 4: The Return of Michael Myers) on vuonna 1988 valmistunut Halloween-sarjan neljäs elokuva, jonka ohjauksesta vastasi Dwight H. Little. Elokuva ilmestyi kymmenen vuotta John Carpenterin ohjaaman Halloween – naamioiden yön jälkeen ja tarinallisesti se sijoittuu Halloween II – tappajan paluun jälkeen sivuttamalla Halloween III – pahuuden yön tapahtumat ja palauttaen kakkosessa viimeksi esiintyneen sarjamurhaajan Michael Myersin takaisin. Kyseessä on sarjan ensimmäinen osa, jonka tuotannossa Halloween-elokuvasarjan luoneet John Carpenter ja Debra Hill eivät olleet mukana.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Siitä on kymmenen vuotta kun murhanhimoinen Michael Myers sai aikaan verisen teurastuksen Haddonfieldin pikkukaupungissa. Siitä lähtien hän on ollut lukkojen takana suljetussa hoitolassa. Uuden lain velvoittamana potilaat on siirrettävä avoimeen hoitolaan. Kun tohtori Loomis saa tästä tiedon, hän kiirehtii sairaalaan, mutta saapuu liian myöhään: Michael Myers on vapaa jälleen ja hän on jo matkalla Haddonfieldiin, ja tällä kertaa Michael Myersin kohteena on hänen sisarentyttärensä Jamie Lloyd.

Loomis ottaa välittömästi suunnakseen Haddonfieldin. Hän menee paikallisen sheriffin puheille ja käskee tätä julistamaan ulkonaliikkumiskiellon. Loomis ja sheriffi etsivät käsiinsä Jamien ja tämän siskopuolen Rachelin ja menevät turvaan sheriffin kotiin odottaen kansalliskaartin apua. Myöhemmin Loomis ja sheriffi päättävät lähteä etsimään Myersia, mutta Myers pääsee sisään rakennukseen ja aloittaa teurastuksen. Jamie pääsee pakoon ja törmää Loomisiin. He piiloutuvat koulurakennukseen, mutta Myers löytää heidät ja paiskaa Loomisin ulos ikkunasta. Michael tarraa Jamien jalkaan ja on juuri tappamassa tämän, kunnes Rachel tulee hätiin ja sumuttaa Michaelia vaahtosammuttimella. Paikalliset juopot tulevat hätiin ja vievät Jamien ja Rachelin pois kaupungista autollaan. Myers on kuitenkin koko ajan ollut auton alla piilossa ja hän tappaa miehet. Rachel painaa jarrun pohjaan ja Myers lentää auton katolta, jonka jälkeen Rachel ajaa tämän päälle. Samaan aikaan Loomis ja poliisit saapuvat paikalle. Michaelia ammutaan ja hän putoaa maassa olevaan kuoppaan, jonne hänen oletetaan kuolleen.

Jamie ja Rachel palautetaan kotiin ja kaikki osoittavat olevansa helpottuneita painajaisen päättymisestä. Mutta juuri kun kaikki luulivat terrorin olevan ohitse, Jamie laittaa naamarin päähänsä ja murhaa äitipuolensa. Tohtori Loomis murtuu tietäen, että Michael on saanut Jamiesta pahan otteen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Danielle Harris  Jamie Lloyd  
 Ellie Cornell  Rachel Carruthers  
 Donald Pleasence  Tri. Loomis  
 George P. Wilbur  Michael Myers  
 Michael Pataki  Tri. Hoffman  
 Beau Starr  Sheriffi Ben Meeker  
 Sasha Jenson  Brady  
 Leslie L. Rohland  Lindsey  
 Kathleen Kinmont  Kelly Meeker  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.