Halloween (vuoden 2007 elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Halloween
Ohjaaja Rob Zombie
Käsikirjoittaja Rob Zombie
Tuottaja Malek Akkad
Rob Zombie
Andy Gould
Säveltäjä Tyler Bates
Kuvaaja Phil Parmet
Leikkaaja Glenn Garland
Pääosat Malcolm McDowell
Sheri Moon Zombie
Tyler Mane
Scout Taylor-Compton
Brad Dourif
Danielle Harris
William Forsythe
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö The Weinstein Company
Dimension Films
Nightfall Productions
Spectacle Entertainment Group
Trancas International Films
Levittäjä Medusa Film
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 31. elokuuta 2007
Suomi 9. marraskuuta 2007
Kesto 109 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 15 miljoonaa $
Tuotto 80 249 467 $
Seuraaja Halloween II
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Halloween on vuonna 2007 julkaistu kauhuelokuva. Se on uudelleenfilmatisointi vuoden 1978 elokuvasta Halloween – naamioiden yö. Elokuvan on ohjannut White Zombie -nimisen groove metal -yhtyeen keulakuvana tunnetuksi tullut Rob Zombie. Elokuvan ensi-ilta oli Yhdysvalloissa 31. elokuuta 2007 ja maailmanlaajuisesti lokakuussa. Elokuvan pääosissa ovat muun muassa Malcolm McDowell, Tyler Mane, Danielle Harris, Daeg Faerch ja Scout Taylor-Compton.

Elokuva ei ole suora uudelleenfilmatisointi alkuperäisestä elokuvasta, vaan sitä luonnehditaan ennemminkin ”päivitykseksi”. Koska lukuisat jatko-osat olivat laskeneet sarjan tasoa ja tehneet Michael Myersista turhan epäpelottavan hahmon,lähde? päätti Rob Zombie palauttaa sekä Michaelin että koko elokuvasarjan maineen takaisin.

Elokuvalle on tehty vuonna 2009 jatko-osa, Halloween II, joka on itsenäinen jatko-osa eikä uusintaversio vuoden 1981 Halloween 2:sta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Haddonfieldissä 10-vuotias Michael Myers (Daeg Faerch) asuu perheessä, jota äiti elättää strippaamalla, sillä isäpuoli on työtön narkomaani. Michaelin lisäksi perheeseen kuuluvat isosisko Judith (Hanna R. Hall) ja pikkusisko Laurie (Scout Taylor-Compton). Koulussakaan Michaelilla ei mene hyvin, sillä hän on koulukiusattu äitinsä ammatin vuoksi. Halloweenyötä edeltävänä päivänä Michael tappaa koulukiusaajansa metsässä. Yön tullessa hän jatkaa surmatöitään tappamalla isäpuolensa, isosiskonsa ja tämän poikaystävän. Michael kiidätetään mielisairaalaan, jossa tohtori Sam Loomis (Malcolm McDowell) koittaa parantaa hänet epäonnistuen. Michael vain valmistaa useita mielipuolisia maskeja ja surmaa mielisairaalan naistyöntekijän ollessaan tämän kanssa kahdestaan samassa huoneessa. Silloin vierailulla ollut Michaelin äiti ampuu järkyttyneenä itsensä kotona, ja Laurie menee adoptioon.

Viisitoista vuotta mielisairaalassa oltuaan Michael on kasvanut jättimäisiin mittoihin ja on entistä verenhimoisempi. Kun vartijat saavat tehtäväksi siirtää Michael, hän katkoo kahleensa tappaen heidät käytävässä ja pakenee mielisairaalasta. Loomis saapuu muutamaa tuntia myöhemmin mielisairaalaan oltuaan pitämässä luentoa Michaelista, kuulee tämän paenneen ja suuntaa kohti Haddonfieldiä. Michael palaa Haddonfieldiin surmaten matkalla rekkakuskin huoltoaseman vessassa. Autiona olevasta lapsuudenkodistaan hän noutaa itselleen surmayönä käyttämänsä naamion ja veitsen.

Seuraavana halloweenyönä rikkaaseen kotiin adoptoitu Laurie joutuu vahtimaan naapurissa asuvaa Tommya (Skyler Gisondo). Tänä yönä Haddonfieldissä kuitenkin tapahtuu uusi verilöyly, kun Michael tappaa Laurien vanhemmat, kolme ystävää ja haavoittaa vakavasti heistä yhtä, Annieta (Danielle Harris), joka viedään sairaalaan. Lopulta Michael kaappaa Laurien ja vie hänet lapsuudenkotiinsa, jossa näyttää hänelle valokuvaa heistä kahdesta lapsina. Laurie ei tunnista valokuvan henkilöitä vaan pakenee talosta, mutta Michael saa hänet kiinni, jolloin Loomis saapuu väliin ja ampuu revolverilla Michaelia, joka ei kuitenkaan kuole vaan nappaa Laurien takaisin itselleen. Loomis saa puhuttua Michaelin päästämään Laurien vapaaksi, mutta Michael käy Loomisin kimppuun ja murskaa hänen päänsä. Laurie saa omittua Loomisin aseen ja piiloutuu. Michael löytää hänet pitkän etsinnän jälkeen ja käy hänen kimppuunsa. Laurie ja Michael putoavat talon parvekkeelta maahan. Laurie kuitenkin pysyy tajuissaan, mutta loukkaantuneena. Hän tähtää revolverilla Michaelia ja joutuu painamaan liipasinta useita kertoja, ennen kuin panos osuu kohdalle. Elokuva loppuu Laurien hysteeriseen kiljuntaan Michaelin ruumiin vieressä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Tyler Mane  Michael Myers  
 Daeg Faerch  Michael Myers (lapsi)  
 Scout Taylor-Compton  Laurie Strode  
 Malcolm McDowell  Samuel ”Sam” Loomis  
 Danielle Harris  Annie Brackett  
 Kristina Klebe  Lynda Van Der Klok  
 Skyler Gisondo  Tommy Doyle  
 Sheri Moon Zombie  Deborah Myers  
 Hanna R. Hall  Judith Myers  
 William Forsythe  Ronnie White  
 Danny Trejo  Ismael Cruz  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]