Metroid: Zero Mission

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metroid: Zero Mission
Kehittäjä Nintendo R&D1
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Yoshio Sakamoto
Säveltäjä Kenji Yamamoto
Pelisarja Metroid
Julkaistu 9. helmikuuta 2004 (Yhdysvallat)
8. huhtikuuta 2004 (Eurooppa) 27. toukokuuta 2004 (Japani)
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
USK 6
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto 64 megabitin pelimoduli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Metroid: Zero Mission on Metroid-sarjaan kuuluva videopeli, joka julkaistiin Game Boy Advancelle.

Peli on uudelleen tehty versio alkuperäisestä NES:n Metroid-pelistä (1986). Sen ulkoasu on kuitenkin muutettu perin pohjin; grafiikkatyyli on haettu Super Metroid- ja Metroid Fusion -peleistä, samoin kuin suurin osa pelattavuuteen ja ohjaukseen vaikuttavista tekijöistä. Huolimatta uudistuksista peli on kuitenkin monissa yksityiskohdissa uskollinen alkuperäiselle pelille.

Peli myös sisältää bonuksena alkuperäisen NES-pelin, joka on pelattavissa, kun pääpelin selvittää kerran.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samus saa pelin edetessä suuren määrän eri aseita ja työkaluja helpottaakseen hänen matkaansa. Varusteet ja kyvyt ovat tuttuja sarjan aiemmista peleistä, ja ainoa uusi kerättävä kyky on Power Grip (voimatartunta, mahdollistaa tarrautumaan reunoista).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Piikikäs mato hyökkää Samuksen kimppuun.

Pelin alussa Samus Aran laskeutuu Zebes-planeetan pinnalle, tehtävänään tuhota kaikki Zebesillä olevat metroidit ja Zebesin avaruuspiraattien biologinen tietokone Äitiaivo (Mother Brain). Zebesin avaruuspiraatit ovat alkaneet tuottaa metroideja omiin tarkoituksiinsa.

Brinstaria tutkiessaan Samus löytää Äitiaivon päämajaan oven, joka ei aukea. Hän tutkii ympäristöä, kerää erilaisia varusteita, ja voittaa kaksi Zebesin avaruuspiraattien johtohahmoa, Kraidin ja Ridleyn. Lisäksi Samus kohtaa muutamia pienempiä vastuksia, kuten Brinstarissa olevan valtavan piikkimadon, jättimäisen happoaltaassa elävän madon Kraidin tukikohdan luolassa, ja jättikokoisen hyönteisen Ridleyn tukikohdan luolissa.

Tourianissa käy ilmi, että avaruuspiraattien metroidintuotto-ohjelma alkaa karata heidän käsistään. Samus tuhoaa kaikki alueella olevat metroidit. Lopulta hän saapuu Äitiaivon huoneeseen ja tuhoaa Äitiaivon.

Äitiaivon tuhoutuminen käynnistää aikapommin, ja Samus pääsee täpärästi pakoon omaan alukseensa.

Seuraavaksi seuraa osio, jota ei ole alkuperäisessä pelissä: Juuri hänen lähtiessään kiertoradalta, avaruuspiraattien alukset hyökkäävät Samuksen aluksen kimppuun. Alus putoaa avaruuspiraattien pääaluksen lähelle. Samuksella ei ole haarniskaansa ja aseena vain tainnutuspistooli.

Hiivittyään avaruuspiraattien aluksen halki Chozojen raunioihin Samus löytää jälleen Chozo-haarniskan.Hänen on kuitenkin kukistettava "haamu" joka yrittää estää Samusta saamasta Chozohaarniskaa. Lopulta hän joutuu taistelemaan avaruuspiraattien salaisen aseen, Ridleyn robottiversion kanssa. Jälleen kerran, aikapommi alkaa tikittää ja Samus joutuu pakenemaan avaruuspiraattien alushangaariin, josta hän ottaa yhden avaruuspiraattien aluksista ja pääsee pakenemaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.