Planeetta Zebes

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Zebes)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Planeetta Zebes pelissä Super Metroid.

Zebes on kuvitteellinen planeetta Nintendon Metroid-pelisarjassa. Suurimmaksi osaksi Metroid-pelit ovat sijoittuneet kyseiselle planeetalle ja jopa ensimmäisessä Metroidissa ollaan planeetta Zebesissä.

Tietoa planeetasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Planeetan alkuperäinen sivilisaatio oli muinainen Chozo-rotu, joka loi Samus Aranille mahtavan teknologian, jonka avulla Samus on niittänyt mainetta etevänä palkkionmetsästäjänä. Ajan myötä avaruuspiraatit hyökkäsivät Zebesiin, valtasivat sen itselleen ja tuhosivat kaikki Chozot.

Zebes on vuosien saatossa kokenut suuria muutoksia ympäristöiltään tai saamalla uusia alueita. Ensimmäinen Metroid esitteli kolme Zebesin aluetta: Brinstarin (johon lukeutuu myös Kraidin piilopaikka), Norfairin (johon lukeutuu myös Ridleyn piilopaikka) ja Tourianin. Super Metroid esitteli myös Craterian, Maridian ja Wrecket Shipin. Zero Missionissa oli muuten kaikki kuin edellisessä, paitsi että Maridia jätettiin pois, lisättiin uudet alueet nimeltään Chozo Ruins ja Chozodia ja Wrecked Ship sai nimekseen Space Pirate Mothership.

Ympäristöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zebesin kartta Super Metroidin tyyliin.

Crateria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Metroidista lähtien tämä alue on toiminut aloituspaikkana (paitsi Zero Missionissa, sillä Samus Aran aloittaa Brinstarista niin kuin ensimmäisessä Metroid -pelissä; alus on vain Crateriassa). Crateria on kivistä Zebesin pintaa. Super Metroidissa alueelta voi löytää minipomo Torizon.

Brinstar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisessä ja Zero Missionissa peli virallisesti alkaa tästä alueesta. Alue on kummassakin pelissä kivistä luolastoa, joka on jaettu siniseen ja keltaiseen alueeseen sekä pieneen vihreään alueeseen. Kummassakin pelissä löytyy Brinstarin keltaista vettä, joka on vahingollista Samukselle. Super Metroid esitteli Brinstarin vihreänä viidakkoalueena sekä punaisena tornina, ja vesi oli sen sijaan normaalia vettä. Pelissä on myös pieni osa sinistä Brinstaria, joka nähdään ensimmäisessä Metroidissa sekä Zero Missionissa. Brinstarin alueeseen kuuluu jokaisessa pelissä myös Kraidin piilopaikka. Super Metroidissa voi tavata minivastustajan nimeltään Itiökasvi. Zero Missionissa taas voi nähdä Lataussädemadon ja Kraidin piilopaikassa Happomadon.

Norfair[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikissa peleissä Norfair on Zebesin vulkaanisinta ja sokkeloisinta aluetta. Se on myös jokaisessa Metroid-pelissä yksi Zebesin isoimmista alueista. Norfairiin kuuluu myös Ridleyn piilopaikka, joka on niin syvällä, että siellä on aina liian kuuma ilmasto ja liian tulista magmaa, jollei Samuksella ole Varia suit -pukua. Super Metroidissa voi tavata minivastustajat nimeltään Crocomire ja Kultainen Torizo. Zero Missionissa taas voi nähdä Ötökkätoukan, Imagon toukan ja Ridleyn piilopaikassa itse Imagon.

Maridia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ainoa alue, joka esiintyy ainoastaan Super Metroidissa. Maridia on täynnä vettä, ja se sisältää myös juoksuhiekkoja ja mutatunneleita. Maridiassa voi tavata kaksi vastustajaa: Draygoonin sekä minivastustajan Botwoonin.

Space Pirate Mothership/Wrecked Ship[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zero Missionissa esitetään, kuinka Ridleyn komentama Avaruuspiraattien emoalus laskeutuu Zebesiin. Zero Missionin lopussa Samus hiipii sinne päästäkseen kulkemaan Chozodiaan. Aluksessa löytyy vastuksena Mecha-Ridley, jonka tuhouduttua käynnistyy ajastettu itsetuhomekanismi, minkä myötä alus räjähtää palasiksi. Super Metroidissa ja Zero Missionissa Samus vierailee Wrecked ship -aluksessa, jossa Super Metroidissa on kaikki sähköt siihen asti poissa, kunnes on tuhonnut sieltä löytyvä vastustaja, Phantoon.

Chozodia ja Chozo Ruins[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zero Mission esitteli alueet, jossa löytyy muinaisen Chozo-rodun vanhat rauniot. Chozodia on valtava temppeli, joka sisältää Samuksen voimakkaimman puvun. Chozodiassa voi löytää vastustajana Chozojen aavesoturin.

Tourian[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukuun ottamatta Zero Missionia tämä alue on toiminut pelien viimeisimpänä alueena, johon Samuksen on viimeiseksi päästävä. Alue on metallinen laboratorio, joka on aseistettu ja jossa avaruuspiraatit yrittävät muuntaa metroideista bioaseita Galaktista Federaariota vastaan. Tourianin keskipisteenä on Mother Brain, joka pitää Tourianissa kaiken yllä. Tämän tuhouduttua kytkeytyy automaattisesti itsetuhomekanismi.

Zebesin tuho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Metroidissa Mother Brainin tuho käynnistää itsetuhomekanismin, joka luo niin ison räjähdyksen, että se räjäyttää Zebesin ytimen pirstaleiksi ja näin koko planeetta räjähtää olemattomiin.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]